There was an error in this gadget

Monday, May 31, 2010

sebab-sebab mengapa menatang ni asik nak show up je depan akak ni ha. gamps betul. blah boleh tak?

Watikah hari ini adalah...

Sejak bilakah aku yang gagah semangat dan susuk badan ini mendapati sesuatu yang kecil itu sebagai sesuatu yang amat mengerikan?  Ini tidak mungkin terjadi.  Tak boley.  Tak masuk akal.  Tak bisa!  I never really thought about the extent of it sampai saat masa aku nak naik ke opis dari ngambil Wall Street Journal yang tertinggal dari longgokan surat khabar pagi tadi itu yang membuatkan aku terkujat seram sejuk tak leh bergerak ke hadapan mahupun gostan.  It was just looking at me.  And I just felt like it was gonna jump on my neck and make me scream like a crazy woman like it wants me too.  Ia telah mendorong aku hampir untuk mengtalipon someone for SOS tapi I didn't and prayed that the footsteps yang kedengaran itu adalah seseorang yang menghala ke arah aku.

Ye.  Aku adalah benar. 

Seorang adiwira telah datang dan tak berapa paham kehendak aku, in the beginning.  I said, "Itu," menggunakan moncong seraya menyebut, "Help."

Dia siap gostan seraya berkata, "Kenapa?  CICAK tu ke?" 

Iyo lah CICAK!!!  Takdo de rupo kucin pun menatang ni...

Ye.  Menatang tu.  Dengan lahanatnya dok kat situ tenung-tenung aku idup-idup.  Menatang tu duduk transparent dan blended in with the colour of the stairwell which makes it even freakier.  Percintaan aku dengan cicak tu pun korang boleh baco kek sini.  CERITA TONTANG CICAK LAHANAT TU.

Adiwira tu terus smash sambil kata, "Dah mati pun tu," tapi aku dapat tengok badan, kaki dan ekor dia dok menari-nari lagi.  "Idup lah!" 

Smash lagi sekali, "Dah," katanya, mentara aku lari naik atas dan menyahut, "Terima kasih adiwiraku untuk hari ni.  [Hari-hari pulak nak kena adiwira... ek?]"

So...  Nampaknya, lebih banyak cicak la akan show up lepas ni...  Ye lah.  Lagi tak suka, lagi tertarik dia dengan kita.

Makin tak sonang idup den. 

Aiseymen. 

hooray hooray hooray... rezeki melimpah ruah menghindarkan aku jauh sikit dari stress yang tidak diperlukan itu...


Watikah hari ini adalah...

Pagi ni aku telah berjaya merentas sesuatu di atas desakan seseorang di daerah lain.  Haha.  Aku mau gelak macam puaka sekarang ni... MUAHAHHAAHHAAA....  Wow.  Sungguh puaka gelak aku tu.  Aku sama WC je tau.

Dan setelah asik meraung kat Kak Yati mahukan nasik lemak bess dia tu...  Tetiba today dia datang membawa suatu bungkusan spesel buatku.  Dia kata sebab aku slalu mintak.  Maka hari ni dia pun buatkan aku sebungkus.  Dan aku terus berasa terharu.


Pensan kan?  Sedap okay...  Kalau aku bilang gila sedap,
ko sila percaya kat aku sebab aku tak tipu punya.

Nasik lemak populer tu beb.  Aku sorang je dapat rasa tapi kecoh sampai Mercu tu beb...  Rusuhan...  Haha.

Friday, May 28, 2010

tamu yang tak sesampai

Watikah hari ini adalah...

Aku telah masak untuk menjamu orang.  Lama tunggu tak sampai-sampai.  Baru je nak meluahkan perasaan terpendam mengapa mereka yang nak dijamu tak sampai sedangkan hidangan makin sejuk.  Nanti tak sedap.  Tak habis.  Aku kecewa.

Sekali tetiba baru tiba. 

Bye.  Masa untuk aku pun makan.

Thursday, May 27, 2010

kenapa seharian ni aku asik teringat kat encik black

Watikah hari ini adalah...

Hari ni aku dikejutkan oleh seorang lelaki.  Dia asik bersin je.  Dia tak sihat.  Tak pe lah.  Seharian dia dok bersin.  Kesian kat dia.  Tapi malangnya bagi aku. 

Hanya sebab setiap kali dia bersin mesti aku teringat kat laki aku.

and so DeWyze reigns it but how come i'm not happy about it?

Watikah hari ini adalah...

Last night I rushed home to cook then settle myself in front of the tv.  Lee Dewyze vs. Crystal Bowersox.  Though I keep saying Lee takes my heart by simply smiling, I knew deep within that Crystal should win.  Indeed, walau pun aku tak aman nak tengok show tu semalam [anak aku tiga orang tinggal ngan aku sorang.  lu pikir apa?], there was only once je yang tetiba bulu romaku berdiri and that was when she was singing the final song of the night.

Taken off the web.  Thanks [HERE]
The Top 2 from last night's show

Somehow I didn't feel quite satisfied.  I mean, I didn't get to sink everything in.  Made me realise that having 3 kids around while you watching the tv isn't like you watching it when you were 21 and single.  Abih tu...  Nak buat cemana kan...

Then tadi around mid-morning, my sister called.  She said a friend watched the live show and Lee won.

Wow.

The title goes to Mr Dewyze.  It's true... 


DeWyze triumphs over Bowersox on `American Idol'

By LYNN ELBER (AP) – 1 hour ago

LOS ANGELES — Lee DeWyze, a paint store clerk who overcame his shyness to impress "American Idol" judges and viewers with his spirit and soulful voice, triumphed Wednesday over bluesy musician Crystal Bowersox in the contest's ninth season.

When asked by host Ryan Seacrest how he felt, an emotional DeWyze said, "I don't know. It's amazing, thank you, guys, so much ... I love you. Crystal, I love you."

The finalists had closely matched fan bases, with just a 2 percent voting gap between them coming into the finale, Seacrest said. DeWyze's victory was based on votes cast after Tuesday's performance show, which drew more judges' compliments for Bowersox, 24, of Toledo, Ohio, than for DeWyze, also 24, of Mount Prospect, Ill.

The total number of votes cast in the finale weren't announced by Seacrest. That's a departure from most years past: Last season, for example, the high-profile contest between Kris Allen and Adam Lambert drew 100 million phone and text message votes.

Fox didn't comment on the omission. But "Idol," although still TV's top-rated show, has seen audience erosion this season that could have affected the tally. The talented but low-key Bowersox and DeWyze might also have provoked less interest.

You can check it out [HERE] for the rest of the story.


I know Simon Cowell would be very pleased about it.  Tapi, I dunno...  I'm not satisfied about it?  Mama Sox is more deserving of it.  I was disappointed (??) I suppose.

But in all that thoughts, I told her (my kakanda) that people say the runners up are usually the ones who have the success later on.

Takpe lah.  Don't matter pun.  I didn't vote for them.  And they won't be paying my bills for me pun.  Kan?

So after all the length of time dok berangan-angan, now it's time to seek for a new thing to place my interest on. 

Hmm...

Apa la pulak menatang yang nak menjadi mangsa ni ya...?  Haha.  Tau la nanti in due course.


Wednesday, May 26, 2010

marilah mari bantu aku

Watikah hari ini adalah...


TOLONGLAH AKU

Karuna aku sudah hampir sangat berada di garisan untuk
memalukan diri sendiri dengan tidur seperti gambar di atas.


menatang jurassic porak itu telah menggegarkanku pepagi buto nih

Watikah hari ini adalah...

Pagi ini aku telah dikejutkan dengan seekor cicak sebesar highlighter sedang bertenggek di dalam sinki pantry yang menyebabkan aku tetiba kejung, seram sejuk, berpeluh mendadak secara tiba-tiba, membuka pintu pantry kembali seraya berteriak, "Help.  Help.  Help." 
 
HOUSE GECKO
Ko tengok.  Dia tenung gua beb.  Dia tenung gua cenggitu beb.
Tinggal nak lompat dan jilat kepala gua je.
[Shiver]

Buduh punya cicak. Dah tau time's up, ko blah je la.  Kan dah time orang masuk keje.

Nasib baik ada seorang adiwira datang menyelamatkanku yang masih kejung di situ.  Dia pun menarik panjang hand tissue roll, merenyuk menjadi beberapa lapik, mengangkat menatang yang masih menggeletik itu dan mencampakkannya ke luar tingkap.

Oh.  Adiwiraku.

Tapi lepas tu aku dah tak nampak dia di tempat dia yang berada betul-betul di hadapan pintu pantry tu.  Aku rasa sambil-sambil dia mencuci tangan tu, mungkin perasaan menggeletik itu akan stay with him for the rest of the day, so dia pun muntah sikit kot?? 

Haha.  Tak guna punya pompuan.  Dah lah orang selamatkan dia.  Nak buat spekulasi pulak pasal penyelamat keadaan dia tu.  Ceh.  Tak kenang diuntung.  Ek?  Haha.

But what ever it is, cicak yang dok dalam sinki tu is brown yang biasa ada kat dalam rumah tu.  The previous one yang dok tunggu nak terkojot my heart a month ago was this one...

GEKKONINAE GEKKO
Seriyes farking sheet tak?  Besau dia ada la besau highlighter.
Macam spesis Jurassic Porak je. 

Gila tak?  Memang aku jam tu takut je tetiba dia membesar setelah dicampak ke luar tingkap macam Inkredibelhak dan kembali ambik gua, dok atas lap dia sambil-sambil dia jilat kepala gua. 

[Shiver] 

OH.  TIDAK!  Tolong.  I did not just do that to myself. 

Buduh punya pompuan.  [tepuk dahi]  [gosok dada] 

Tak pasal, kejang leher aku ni pepagi buta.  Brrrrr...

Okaylah.  [ehem ehem]  Time to prep up sebab Boss dah masuk.

Macam mana pun, Alhamdulillah, bersyukur ke atas gelas-gelas dan cawan-cawan yang berjaya aku bersihkan setelah cicak plain brown besau highlighter itu telah diremovekan oleh adiwira terpilih hari ni. 

Tuesday, May 25, 2010

a tip: carrying everything in one bag for baby in one go

Watikah hari ini adalah...

Sometimes I see people bringing a whole load of bags and baskets for their baby.  Yes.  For a little baby, they sure make A LOT of fuss.  But I carried only ONE backpack to go.  Don't believe me?  Well, this was what I had in my bag.

This was the bag I used quite thoroughly.

Content
5 Diapers
1 Packet of Wastepaper Basket Sized Garbage Bags
1 Wet Tissues (Big)
1 Baby Power (Small)
1 Baby Lotion (Small)
1 Baby Bath (Small)
1 Baby Shampoo (Small)
1 Comb (Small)
1 Towel (Thinnest and most ROLLable you can find)
3 Tops
2 Bottoms
1 Bib
1 Pair of Socks
1 Bottle Brush (The 2-in-1 with teat brush on one stick)
1 Drinking Bottle
1 Milk Bottle
1 Milk Container Bottle
1 Thermos
1 Pegion Baby Bottle/Teat Cleaning Liquid (Small)

All this in the list, was sufficient when I went town hopping with my little boy when he was small.  So I'm sure it would do the same for you.

I wanna watch Toy Story 3


Watikah hari ini adalah...

I want to watch Toy Story 3. 
Seriyes. 
Tak tipu punya.

Belum apa-apa pun the promo dah bersepah and vam voom vass...  They had the giant life size of Buzz Lightyear and Woody in Toys 'r Us when we went to Empire 2 weeks ago.  The kids went nuts.  Masuk dalam barricade lagi... Dan ia telah membuatkan Mak adalah malu.  But not before snapping some pics of kos!  Haha.

Tetau je satu Transformer terpacul diantaranya. 
Ya.  Apakah...  Haha.

The last 2 movies, I really loved the Mr Potato Head sebab dia adalah sangat Potato.  Haha.  I mean, everything falls off of him and you can put the mouth on the head for all that matter.  Buduh la.  Mulut kat atas kepala.  Hidung kat telinga.  Haha.  Masuk telinga kanan, keluar kat kepala.  Haha.  Buduh.

For now pulak, aku makin diracun nak tengok the movie.  Belum lagi bila dihambur oleh anak-anak bagaikan jejak kasih. 

Then I was looking at the new characters.  Ada this one particular one, Big Baby adalah scary bagiku.  Gila scary okei.  Walaupun I know dia telah disalahertikan oleh horror movie tahun 80-an. 

BIG BABY
Doll yang teraniaya. 
Uiks.  Teraniaya ke?  Mandai je. 
Cerita pun tak tengok lagi dah
pandai buat citer sendiri...  Haha.

Then I saw that one that would definately grab my boys' attention.  Seriyes.  Tak tipu punya.  Kalau tipu dosa.

SPARKS
Makhluk kacukan Robot,Transformers, Wall-E dan IronMan
Haha.

I mean...  It looks so friendly and all.  Now I'm wondering if Sparks can do vaccuuming oso.  That would be nice.  Kan?  A little functional toy that would be able to clean up after itself too.  Abih tu gaduh betekak ngan anak sendiri sebab diorang nak main, Mak nak clean the house with it and Pawpaw teruuuus campak menatang tu luar rumah.  Haha.  

But of all the other toys joining this movie, I really am soooo looking forward to meeting Ken!  I mean, it's KEN!  The heart throb for the beauty doll queen!  He's got his own car...  Pink mansion.  Pink car...  He's like...  He's THE ONE.  Barbie wouldn't be complete without him.  And I'm just so curios what he's gonna be like.  Suave, sophisticated...  Tengok gambar dia kat bawah tu.  But since he's in Malibu, by the way that he's dressing up, so maybe he's... 

OMG. 

Don't tell me he's a Don Johnson in Miami Vice in the 80's!  [pensan]

KEN
Ken, is still a mystery...  at least until I get to watch it lah.
I soo wonder how he's gonna sound like...
Can you imagine if it's Antonio Bandares doing Ken?
LOL.  Aiyo.  THAT would be hillarious!

Oh.  Gosh.  I dono.  What do you think? 

What do you think?

So...  What do you think?

I don't know either.  So it sure will be interesting to find out.  And therefore I'm kneeling on my knees and praying hard that I may get to see Ken in Toy Story 3.

it's official. esok adalah hari Mak mengontrol remote. tolong jangan cuba membuat sebarang rampasan kuasa kalau tidak mahu melihat Mak mengganas.

Watikah hari ini adalah...

Today my eyes feel like got bloodshots in them.  Last night after I cooking-cooking, I mandi.  After I mandi, we eating-eating.  Then after that we watching-watching the tv.  Later-later after that, we hollering-hollering asking everybody to sleeping....

Walau bagaimanapun, malam tadi adalah malam tido berkawad.  Kiri kanan kiri.  Kiri kanan kiri. Kiri kanan kiri.  And I can go on just to drive you crazy oso.  But nemind.  You are oredi crazy.  Haha.

Entah apa kena dengan Cik Adik tu.  Nak tak nak segala usaha pasrah bila dia asik "Huk Hek Huk Hek Huk Hek Huk Hek Huk Hek Huk Hek Huk Hek Huk Hek..." along with the repetition of kiri kanan kiri kanan kiri kanan kiri kanan....  Yes.  Get the picture? 

Last-last Mak ko pun terpensan sekali.  Orang nak tengok tv.  Bagi la chance sikit...  Yang one thing's for sure, jangan kamu-kamu orang mau bergadoh untuk remote sama Mak on esok hari kerana esok adalah hari Wednesday dan Wednesday adalah hari yang spesel untuk Mak sengih sensorang pada pukul 6 petang kerana kasihnya pada Lee Dewyze.  Sori ya Pawpaw.  Takhta you tu temporarily hidden di belakang tabir.  Ha ha.  Tak guna punya bini. 

Oh Lee Dewyze...  He's so shy.  Such a magnet for his bashfullness that even Simon Cowell appeals to it.  Being truthful and overcoming it is...  Such a big thing to do.  And everyone else is applauding him on.  Aside of that nonchalant singing and voice. 

LEE DEWYZE
He looks much better on TV... 
But he's such a sweetheart, ain't he?
**sigh**

As for Bowersox...  Have any of you tried listening to her sing with your eyes closed?  Soul.  Strength.  She makes you believe in what she sings.  Sedap gila okay...  Dengan dia so self-confidence level.  She is so sure of herself.  It stands out.  Gua tabik kat lu beb.  Gua gila tabik spring toyoyong kat lu.  I mean, not many people have that.  Some even have issues with it sampai dah into their twenties pun.  Betul tak kengkawaaaan...?  Sungguh aku terharu.

CRYSTAL BOWERSOX
Dah la main gitar cam garuk-garuk je...  Nyanyi pun
rilek garuk-garuk jugak.  If she was a witch, I
wonder what her Petronus would be.  Maybe a Stallion. 
Or a Unicorn.  With tanduk kaler rainbow...

Then tomorrow will begin the result dua-dua orang ni to see who reigns the American Idol hat for this year.  But seriously I don't know.  Some say kalo diorang nanyi lagu spec AI, semua lagu bodo-bodo.  But then again, okay kuuuutt...  Entah??  I mean, Kris Allen punya lagu last year wasn't so bad.  Dia yang tulis sendiri pun kan lagu dia?  David Cook wasn't all out because his sibling was dying from cancer so he kinda took that off for a while.

Sometime last week my kekanda showed me the duet sing-off they did, for which obviously aku ter-miss, and it was fantastic!  Seriyes gua rasa cam nak pensan bangun balik pastu dengar lagu tu berkali-kali sehingga aku sampai tahap bosan yang nak baling semua barang.  Ha ha.  Kenapa?  Melampau ke?  Tak lah...  Itu... Luahan perasaan je.  Ha ha.

CRYSTAL BOWERSOX AND LEE DEWYZE
The performed that song from ONCE. 
Mesmerizing.

I seriously wonder who'll win.  If I were there, I'd vote for both, for which baik tak payah vote la kan bekos that would be equivalently same plus tak payah mengeluarkan sebarang ongkos nak support diorang ni.  Betul tak?  I'm not being cheap here.... [eyes rolling]  Haha.  Tapi betul kan...?  Ya.  Memang betul.

So.  Who do you think WILL win?  As far as I'm concerned, they're both winners. 

Crystal will survive, along dengan record companies just waiting to grab her up if she doesn't win first place. 

Lee, would have won over shyness and awkwardness by the end of it all.  Just the same, record companies would be waiting to grab them up seeing these performers already have their own fan base. 

So seriously they are putting a knot in my belly!

LEE DEWYZE AND CRYSTAL BOWERSOX
Who will win the American Idol title?
Doesn't really matter, does it? 
I really think they're both winners!
 
I just know tomorrow will be a show wih perfomances so unforgetable.  They themselves will make sure they deliver.  Tu belum lagi masuk sekali dengan performers-performers jemputan. Semua itu adalah akan menjadi sangat powderful dan sensasi.

That's something that we all know for sure we're gonna get.

Monday, May 24, 2010

more photos

Watikah hari ini adalah...

Aku berasa amat heavy weight hari ni. 

Sudah 7 orang yang telah bertanya sama ada apakah perut ini mengandungi seseorang yang lain. 

Jawapannya adalah: Meh sini aku lempang ko.  Haha. 

Agar tiada perasaan yang menyayat hati, I spent time working on photos of the kids.  I think it's great since I've been wanting to do this for eons.  Plus I so thankful that these photos I took using mobile, can be adjusted and they don't break when expanded. 

Miracles do happen.  :D  Just as how wonderful it is to receive all my children.








rampage on photoscape

Watikah hari ini adalah...

I love my little men and little girl.  Found this masa I went on watermarking rampage hari tu.  Think I managed them great.


Date: 30 December 2008
Abang Long and Cik Adik.


Date: 29 November 2008
Ya.  Kami adalah adik-beradik.  He he.
Cik Adik bersama Abang Ngah sewaktu dia masih dalam hari.


Date: 30 December 2008
Saya sayang adik saya.


Date: 30 December 2008
Saya sayang semua adik-adik saya walau pun saya
mampu membuat aksi akrobot di mana-mana jua tanpa
mengenal gender serta usia.



Date: 30 December 2008
Saya juga suka folo abang saya membuat
aksi akrobot sebab saya juga
adalah seorang yang penyayang.


Date: 30 December 2010
Izinkan kami berehat...  SEBENTAR...  sebelum kami meneruskan
aksi akrobot yang seterusnya.


Date: 27 November 2008
Saya sangat sayang adik saya.  Oleh itu saya harus
tidur dengan dia saja.  Sebab dia adalah adik
saya.  Fullstop.


Date: 28 July 2009
Abang Ngah, apakah...?  Cik Adik perlu tahu.



Date: 28 July 2009
Tapi kalau eksplen pun, Cik Adik pun masih tatawu la... 


I am enjoying this.  Very much.  I'm glad that I could. 

Thank you to technology.  Even people who's IT blind like me, can still do this.

aku telah dipaksa menjadi gemuk dan sadis pada hari ini

Watikah hari ini adalah...

Hari ini aku adalah gemuk.  Aku overeat over the weekend.  Adalah sangat.  Bukan saja sorang.  Malahan ramai yang telah bertanya samaada aku berisi.  Ye.  Memang aku berisi.  Aku berisi najis.  Haha.  Yang pasti, aku bangun pagi ini dengan penuh berasa mengah.  Mungkin it's nearing that time of the month though I feel macam awal pulak ke...  Entah.  Hilang arah.  Sikit je.

Nak makan.  Suka makan.  Enjoy makan. 
Tapi bila dah cengginik...  Stress tu...  Kena gak makan.

There are times when you go, "Alamaaaak...  Kena pergi ke..." bila teringat ada majlis itu ini di hari kejadian or last minute you get a call yang kata, "Singgah datang kenduri so and so..."  But in solace, I tell myself yang murah rezeki kitorang sebab ramai yang berbesar hati nak bagi kita share their happiness and bagi kita makan.  Betul kan?  Murah rezeki walau dekat atau jauh tempat yang we have to travel for it. 

So disebabkan hujung minggu baru ni adalah minggu makan...  This, the overeating, seriously, the worst I feel throughout these few months.  I hope there is an explanation for it.


Foto[sintesis] ketika aku menghadap mekanan.  Haha.
Tu la sebabnya Encik Black selalu je tenung-tenung.
Pandang-pandang.  Senyum-senyum.
Walau... kurang pun efek pada bini dia.  Sebenarnya.  Haha.
Tu lagi laaa kesian.
Kesiyaaan Encik Black.

Then tetiba baru teringat.  I received a text from my sister this morning.  A good friend of hers, Erin, passed away this morning to cancer.  Leukemia if I'm not mistaken.  Met arwah a few times, before she fell ill.  We met when so happen she was in Mothercare and it was on crazy sale and we had the card that would give further discount to purchases.  Arwah tumpang diskaun tu.  :)  Her son, I think dalam baya Abang Ngah je.  Kesian anak dia.  Inalillah.

~ Al-Fatihah ~

Truthfully, I don't know how to deal by being sympathetic because if I do, I get overwhelmed and go off into different directions for berhari-hari sampai orang naik jemu dengan my mood swing tu.  The other way is not to be involved and be sakai strong.  You know what I mean or not?  Tak emotional langsung sampai bila orang cakap pun, aku tiada emosi dan tetap orang pun akan naik jemu dengan aku sebab tiada perasaan begitu yang merek perlukan untuk meng-wollow-kan diri mereka itu.

So how do I do this?  For now aku telah membuat pilihan.  Aku akan menjadi strong [sebab aku kan Wonder Woman...] tahap gaban dewata untuk kekanda gue tu.  MUAHHAHAHHAH... [gelak cam puaka tak sadar diri]. 

Sometimes you've just go to be it in order to save the world...
Ceh.  Call me Wonder Poyoness.
Haha.  Full of self-denial...  Ada lah!

Uh.  Adakah aku sadis?  In the end pun biasanya aku akan beat myself up being judgemental against myself [memang gila sebab sukarela menghakimi diri sendiri] kerana kekurangan perasaan sympathetic itu.  So...  Begitu je lah kut.  Dowan la nak self-analyze dulu lah...  Nanti akak tired. 

Hah!

Friday, May 21, 2010

select the 8th photo in your folder

Watikah hari ini adalah...

Baru je tadi terbaca posting AzieAzah.  Cumanya since ni bukan Facebook, so I dono how the tagging game goes.  But the challenge is interesting.  I suppose whom ever takes it up just put the link on the comment page below la ek?

So here goes...

The Rules :-
1) Go to your photo files, select the 8th photo folder.

2) Select the 8th photo in the folder.

3) Post the photo with the story behind it.


The 8th Folder and The 8th Picture
Sempat framing and watermark tu...  Poyo tul!  Haha.

The Story:
I've got this thing with carrying access baggage dan sampah sarap kurap segala lah.  Haha.  Bear in mind, always without intention.  Ye lah.  Siapa nak ngutip sampah je kan?  Didn't have much time to clearing them.  So one day is Encik Black sudah penat geleng kepala.  Buat redup mata mandang pun bini masih buat-buat tak paham.  Dan akhirnya... [takut nih] Dia bersuara....  Haha.

The backpack I would bring to the office masa di KL Sentral dulu was full of things.  Seriously.  So I thought I'd clean it up but never really got to doing it.  Then one day I did.  Confidently thinking I don't have too much rubbish, I had to sort them out by putting everything else into a paper bag and...  Itulah dia!  Sendiri clean up, sendiri tengok pile, sendiri gelak, sendiri ambik gambar for self-humiliation.  Haha.  Buduh punya pompuan.

Ko tengok tu...  Ada scrunchy.  Ada apa lagi...  Ubat.  Kopi.  Haha.  Just in case - always!  Chewing gum.  Lipstick.  Resit bayor duit keta...  Haha. 

Jam tu barulah sendiri geleng geleng geleng kepala.  Macam boleh masuk Ripley's Believe It Or Not je.  Haha.  Apa punya pompuan.  Haha.

4) Then challenge 8 blogging friend to do the same.
Oh, silalah sila mereka-mereka yang mau bikin ini perkara.  Just link your page in the comment box kat bawah ni. 

This was fun!







terkesima ala-ala orang aborigin di borneo


Watikah hari ini adalah...

Gua sebenarnya sedang gayat.  He he he.  Sebab...  He he he.  Gua ada PhotoScape sekarang ni.  Nak buat logo cam Cik AzieAzah kita tapi aku masih ada sikit bangang nak tubik menatang tu.  So ala-ala gayat la cedok semua gambar lama nak kasi watermark.  Sebok la nak mewatermark kunun. 

Apa benchmarking standard watermark pun aku dah konpius.  Kata supaya orang tak amek gambar kita guna sukati kan?  Like there was once someone copy pasted gambar anak orang tu and submitted it in a competition claiming itu anak dia, siap bikin website spesel lagi penuh ngan gambar anak orang lain.  Keji kan? 

Tapi mana nak letaknya webpage tu pun?  Akak dah sumbat kat tepi gambar sebab I see biasanya orang buat macam tu.  But then again, some sites I tengok, they just lay them over the photos kat tengah-tengah gambar tu.  Tapi kalau aku buat cam tu, aku tak nampak the focus of the picture.  Then how big should it be?  How tebarannya?

Dah berbagai keping berwatermark segala, baru lah akak terdiscover framing...  Waaaa...  Gila wa jadi orang sangat asli di ceruk hutan Borneo.  Woot woot!

So as the first run of it, I will post photos that Abang Long went on a rampage with for your eyes only.  Cecewah.  Very the exclusive kunun...  Oh well...  But I have to say that he has a good eye with photography.  Tak tipu punya. 

 
























Don't you agree with me?  Tapi cam...  Ceh.  Tak senonoh pi sorot applaud on anak sendiri.  Haha.  Pedulik lah.  Kalau tak applaud anak sendiri, siapa yang nak support?  Betuuuullll....??

So tak kesah lah.  Need your opinion on the watermarks.  Does it look okay or needs improvement?  Your feedback would be really really really great for me!

Thanks!

Footnote:  Thanks Mala for guiding me through the first batch of watermarking!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails