There was an error in this gadget

Tuesday, May 4, 2010

jom main dokter dokter

Aku kurang lebih baru masuk.  Meja masih seadanya.  Tolong jangan tanya perisiannya bagaimana.

Tadi I brought Abang Long ke KPJ jumpa Dr Ling.  Dr Ling ni doktor dia dari baby lagi.  Cuma of late ni dok bawak dia ke Klinik Ajwa Seksyen 7 je sebab it's ING Medical Card approved dan the doctors dia are attentive and ubat dia is so far mujarab.  Lagi pun bila nak mintak claim balik since kalau go to the hospital we have to pay first and then claim, the insurance biasanya will make it difficult lah bila nak mintak duit tu balik.  Bukannya apa.  My concern is that kalau orang besau ni dia senang sikit adapt.  But for little ones, if the record is just there, just go there la bekos they would know the complete history since we do have that option.

Anyway.  His fever was at border line lagi.  I pun dok like tertanya.  The thing is, he's eating now macam biasa makan nasik pun dah berpinggan-pinggan tapi he still has red eyes.  So doktor tu check intently one by one.  Then he popped up with, "Is there any case of H1N1 in his school?"  Okay.  Mak Bapak was rest assured sebab last Sunday we went there and they ran a blood test on him.  Clear of H1N1 as well as dengue.  So it's basically viral dan telah diberikan cuti selama 1 minggu.  Wow.  Mak ko pun nak tumpang sekali, boleh?  Cuti sakit tidak sakit agar boleh gaduh ngan anak-anak sebab nak main game.  Ha ha.  Sadis.


Taken off the web.  Thanks [HERE]
Ini adalah penyakit B1N1 dan bukan H1N1.

Sambil-sambil sebelum masuk jumpa dokter tu, anak aku timbang berat badan.  Abes Mak dia pun join timbang.  Dah timbang tu rasa nak tampor je penimbang tu.  Sungguh tidak seimbang.  Ei.  Bukankah aku yang solid ni berat hanya 54kilo?  Gila.  Tak sekolah punya penimbang.  Terus aku putus I don't want to fren the penimbang anymore.  When I saw my doctor, she said it's maybe there is an imbalance for which I'd have to come again after a couple of weeks.  Ye lah.  Kalau aku rajin. 

So sekarang ni, aku harus berbalik ke mengerjakan kerja.  Maka aku harus kembali surfing for best rates available untuk semua semua semua perkara.

**tapi kenapa tetiba teringat kat Cik Adik ni...**

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails