There was an error in this gadget

Friday, May 21, 2010

terkesima ala-ala orang aborigin di borneo


Watikah hari ini adalah...

Gua sebenarnya sedang gayat.  He he he.  Sebab...  He he he.  Gua ada PhotoScape sekarang ni.  Nak buat logo cam Cik AzieAzah kita tapi aku masih ada sikit bangang nak tubik menatang tu.  So ala-ala gayat la cedok semua gambar lama nak kasi watermark.  Sebok la nak mewatermark kunun. 

Apa benchmarking standard watermark pun aku dah konpius.  Kata supaya orang tak amek gambar kita guna sukati kan?  Like there was once someone copy pasted gambar anak orang tu and submitted it in a competition claiming itu anak dia, siap bikin website spesel lagi penuh ngan gambar anak orang lain.  Keji kan? 

Tapi mana nak letaknya webpage tu pun?  Akak dah sumbat kat tepi gambar sebab I see biasanya orang buat macam tu.  But then again, some sites I tengok, they just lay them over the photos kat tengah-tengah gambar tu.  Tapi kalau aku buat cam tu, aku tak nampak the focus of the picture.  Then how big should it be?  How tebarannya?

Dah berbagai keping berwatermark segala, baru lah akak terdiscover framing...  Waaaa...  Gila wa jadi orang sangat asli di ceruk hutan Borneo.  Woot woot!

So as the first run of it, I will post photos that Abang Long went on a rampage with for your eyes only.  Cecewah.  Very the exclusive kunun...  Oh well...  But I have to say that he has a good eye with photography.  Tak tipu punya. 

 
























Don't you agree with me?  Tapi cam...  Ceh.  Tak senonoh pi sorot applaud on anak sendiri.  Haha.  Pedulik lah.  Kalau tak applaud anak sendiri, siapa yang nak support?  Betuuuullll....??

So tak kesah lah.  Need your opinion on the watermarks.  Does it look okay or needs improvement?  Your feedback would be really really really great for me!

Thanks!

Footnote:  Thanks Mala for guiding me through the first batch of watermarking!


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails