There was an error in this gadget

Tuesday, December 27, 2011

'What an ass of a Monday'

Watikah hari ini adalah...

For the last 10 minutes, I have had, 'What an ass of a Monday' in my head. 

Was I cursing for yesterday?  No.  It was actually a good day at the park, then some time at the Curve.  But come to think of it, I didn't really enjoy myself at the malls.  I was smelly, yes.  Then we all needed caffeine.  Or maybe we needed more of it, because we got grumpy on our way back home.

Of course I was also on it silently.  Silently grumpy.  It just bugged me that I hadn't been to the market for food supplies even though it had been 3 days of holiday.  I offered to just do my shopping after sending everyone else home, but no, everybody wanted to be with me - in the car.  So, okaylah.

But then again, I took time to remember what other things we have ran out of, the things to stock ourselves with and the stuff we really need.  Chicken needed time to chopping.  The fish really needed to be selected.  Couldn't remember which toothpaste type we usually take.  Then running back and up the aisle for detergents, the softeners...  Seeing a new type of softener and took a sniff at the new scent.  Then remembering the simple pleasures, I left the cart again and ran to the soda aisle to grab his favourite six pack of A&W RootBeer. 

At the cashier tills, I switched to two lanes.  I had two people ahead of me.  Maybe I was paranoid, all of them looked b*tchy at me.  There was little that I could do with my smell.  I naturally look pale.  And so what with the hair that I couldn't control especially being at this length?! 

Well, anyways.  The cashier spoke with me very nicely.  He was accommodative and had a rhythm to what he was doing.  But it just bothered me that he had a self-tattooed heart shape in between his thumb and pointing finger.  Why would one want to do it to oneself is a question.

Then of course, by the time I got back to the car I was greeted by unhappiness for having waited me over an hour (I was in for 1hr 15m).  I was stumped because I was satisfied with my shopping where everybody got what everybody needed and would have wanted.  And I did tell them I could go after everybody was sent home beforehand.

It went on until dinner.  One said, no need for me to make the long awaited chicken rice.  One repeated.  One said it'll take too much time.

Haih.

By then I couldn't care less.  Making chicken rice is only just one dish.  Why should I sacrifice the rest of the items for the whole week for that one night?  Because of the chicken rice, I bought 2 whole chickens!  And I made them well.  For the first time, I think I did this chicken rice at the fastest of speed, with the cleanest prep, fastest and cleanest clean up.  They were ready slightly over an hour.

I just ate them.  And I ate them with my heart.  Why should I care about others if others don't care about me?  I do things for them and they don't have consideration about me.  I ate them in whole.  And dished out 4 plates of rice.  I let nobody bother me with any look or statement. 

Brought myself out with a glass of cordial drink for a breather.  Then I got distracted with this cat that lounges around the house lately, played with him for a while and when it.

I was tired.  I was really tired.  I have had insomnia for the past few weeks.  I don't know when I've had more or less of sleep.  My body can't tell.  But I was feeling it that night. 

Showered, let my dotter go up, down and over me while I slowly zoned out.

This morning when I woke up, I felt so-so.  But my mood slowly went weary.  I just hate it when you call people, they don't respond.  Slow movements when I need to go already. 

Then my maid asks me if it was me whom brought a glass out because now it's dead lying on the porch, partially.  I was sad.  That glass did a great deal of good to me. 

My mouth was shut on the way to work.  Didn't have anything to say.

Mood's off.  I don't think I should dwell if this all is my fault for even feeling this way.  I shouldn't.  All I know is that this feeling sucks!

Nadia.Is.Moody




Wednesday, December 21, 2011

Rezeki Aku Hari Ni

Watikah hari ini adalah...

Hari ni saya berusaha untuk bershopping refreshment untuk ofis.  Oleh kerana ada keperluan tengahari di luar ofis, saya ajak sekali kawan gi beli barang kat kedai.

Sesampai je kat kedai, aku tengok duit rupanya ada dalam belasan ringgit je.  Sengal betul rasanya sebab area tu memang tak ada ATM.  Harus ko pergi balik pusing one round and tempuh 3-4 traffic light just to get to one.  Yang dah diambil dalam troli tu ada la confirm dekat 200 hengget.  So keluarkanlah duit plastik.  Nak buat cemana kan?  Sekali masa garik-garik tu, aku dah teragak perkara itu boleh terjadi.  Lately ni, kad kredit aku tu macam tak boleh dibaca.  Dan maka, perkara itu pun terjadilah...

So mandangkan aku dah terlewat, aku terpaksa panggil bebudak yang tolong heret berkotak-kotak air mineral tu masuk balik ke dalam kedai.  Nak bayar cemana kan?  Dalam dompet pun ada 12 hengget je!

After lunch, I went la to cucuk wang.  Tapi itu wang sangat wang besar kerana line panjang beratur yang ada baik aku gi makan sashimi pastu pi balik kat ATM tu pastu ulang sebanyak 2 kali berturut-turut.

Dengan patientnya, aku pun tubik kembali ke kedai tersebut sekor kambing.  Dia kata dia dah pre-scan so they can just take the data off by keying in some ref no boleh terus get back the purchase info yang aku tak dapat beli earlier.  Mereka pun terus mencuba sehinggakan 2 orang try on 3 separate cash tills.  Mentara tu, again, barang-barang dah loading dalam itu kenderaan.  Terpaksa bawak keluar barang-barang utama dan discan semula.  Belum cukup itu, air mineral berkotak-kotak tu masa aku nak membayar baru perasan yang aku dah sauk 1.5L punya kotak.  Haish.  Terpaksa unload.  Tunggu load 500ml sebanyak 4 kotak.  Dan aku pun membayarnya.  Itu semua telah mengambil masa selama 1 jam.

Sebaik saja balik dari opis, aku pun membelek resit.  Mengapa murah pula sekotak mineral water ni ya?  Murah sesangat.  Gosok mata banyak kali sehingga hitam mata biru ku ini.  Kalah Lindsay Lohan.  Hitam terus cam Wolverine.  Samar-samar bak halilintar.  Ku kerut-kerut dahi.  Semakin sinis pandangan ini.  Terus aku jadi puitis jiwa penuh misteri.

Mereka telah caj 4 kotak 500ml mineral water sebanyak RM0.60 sekotak = Total RM2.40 untuk 24botol sekotak x 4 kotak = 96 botol air 500ml mineral water.  ... ... ... ... ...

... ... ... ... ...  kena la nak gi balik kedai tu jap lagi ni.  Tak larat aku.  Aku juga tak sanggup nak bagi orang minum underpaid mineral water.  Tunggu je lah sampai time balik ofis terus.

Kalau di Twitter, aku hashtagkan terus perkara ini sebagai #sengalnya.  Kerana itu semua benar belaka.



Rezeki aku pada hari ini.  At least it confirms yang bukan aku sorang je yang pening lalat.  Heh.

Tuesday, December 13, 2011

Bicycle

Watikah hari ini adalah...

A few months ago, the kids were going about getting themselves bicycles.  Sorang confident gila kata nak beskal 2 tayar.  Kon.pi.den.  Sesungguhnya.  Then sorang lagi pun nak gak beskal.  Dan dan Adik pun nak, "Nak ikelkiti... (Nak beskal Hello Kitty)"  Mana pun entah nak carik Ikelkiti dia tatau.  Janji bukan aku yang nak kena carik sebab, ITU, perjanjian antara bapak ngan anaknya. 

Since Abang Long was so confident nak beskal 2 tayar, we gave him the benefit of doubt.  Bukannya apa, the kids in our housing area, umur 5-6 tahun pun dah guna 2 tayar je.  So bapaknya suruh dia try kat depan kedai beskal tu.

Cobaan pertama. 
Note:  Ia adalah COBAAN dan bukan cubaan. Sekian.

Bersama bantuan oleh Ayahanda.

Dan maseh berbantuan...
We all know he wasn't ready for it lah kan.  So in the end, mahu tak mahu, dipasangkan jugak trainer wheels tu.  Elok lagi dia tak cool dari jatuh dan jeran takmo nek beskal lagi kan...

Sementara tu, tengok je lah kat Cik Adik.  She stole the show.  Dressing tak blei blah.  Haha.

I am beautiful and I know it.


Mentara ni, the lady tokey kedai tu yang suruh aku ambik gambar budak tecip ni.  Bukan tak mo.  Haha.  Pening tengok dia.  So I caved.

Tidak cukup dengan itu: 
"Lu Mama bikin gambar sama Abang la...  Sama-sama...  Sangat kiut wooo...  Aiya manyak cantek la...  Kasi posing machiam ini...  [pose] Ini machiam kasi pegang blah blah blah... [pose]" 
Waaaa tokey kedai beskal, lu kasi tukar profession lei.  Pigi ganti itu Ms Jay ANTM!

Yang berdua ni pun tersungit-sungit...


Machiam mana pun, Mak tak nyesal dengar cakap pompuan tu!
...sebab ini lua olang sangat kiut wo...


Friday, December 9, 2011

Terlondeh Aku Hari Ini

Watikah hari ini adalah...

Today has been a quite, so, sangat lame day.  Ia tidak sengal because I know I am alert.  It's just jeritan batin bertubi-tubi siap nak post-mortem dengan kejadian yang tidak seberapa.  Agak remeh.  Pelbagai coincidence pula asik terkena with the same batch of orang yang kerap senang saja nak melondehkan tugasan di pintu masuk rumahku.  Bukan aku tak bagi.  Mandangkan aku adalah aku, aku akan tetap angkat yang londeh tu dan carik tempat untuk meletakkannya somewhere yang sesuai.  Tetapi makin kerap, makin jalan sampai terlondeh tanpa melihat kiri dan kanan hanya kerana tau aku akan mencari tempat untuk londehan tersebut.


Source


Dan akhirnya, aku ditempias kerana londehan orang. 

Sakitnya hati ini. 

Kemarahan diri ini meluap-luap di dalam dada bergolak seakan Izzah dengan Hariz. 

Oh Nadia, kao telah dilodehkan dengan baik hari ini.  Cuma hari ini aku rasa, aku tak patut terkena kerana bukan semua harus aku dijadikan sasaran. 

Don't just wash your hands off like I do not exist where in the end I get the blame for it dengan tidak semena-mena.  Kalau nak buat pun, janganlah terlampau.  Cukup-cukuplah kerana aku juga ada hak aku walau pun terpaksa mengalah, memohon maaf, berkias kata dan berjanji aku tidak akan mengulanginya.

Semoga aku diberikan kekuatan, peluang kerja yang baru berganjaran yang berbaloi dengan apa yang aku boleh berikan dan dilindungi Allah sebaiknya.

Wednesday, December 7, 2011

Live dari Lumah

I'm home, on leave for the boys. Diorang baru ni berkhatan. Long story. Nothing that has got running off ke ladang getah ke gitu. Itu tiada namun, long story. Akaks citer another time k.

Ni tengah nak tidokan Cik Adik. Satu keje la kalau aku yang nak kena tidokan dia. Macam-macam discussion politik yang dia nak ketengahkan. Haish.

Cik Adik sekarang ni semakin tegap. Mak rasa macam... Tak nak dokong dia. Mantap. Nanti takut Mak tombang.

Ni dok sibuk nak susu. I am making very the dek je ngan dia. Tadi masa orang bagi makan, dia tak nak makan. Tak boleh ke tido je, budak kecik ni? Kalau Papa dia suruh, laju je terus lelap dalam masa 5 minit. Papa tak turunkan ilmu alam itu pun kat Mak. Mak nak lotan Papa.

Runsing aku nengok dia ni. Baring, berdiri, melekap kat dinding, golek kat katil. Ni bakal ahli gimrama negara ni. Heh.

Ah. Dahlah la ya. Babai.

Nadia.Is.Terbaring

Friday, December 2, 2011

JAKEL: Lelongan Terbesar Akhir Tahun [25 Nov 11 - 2 Jan 2012]

Watikah hari ini adalah...

Ni ha.  Harga runtuh.  Harga setahun hanya sekali. 

On the way nak perabih duit beli barang sekolah budak, pi la perabih duit bonus sekali untuk 7 tahun raya berturut-turut dengan sesalan di kemudian hari.  Haha. 


Jakel Section 7 [Page 1]
(Click on photo to enlarge)


Jakel Section 7 [Page 2]
(Click on photo to enlarge)




Thursday, December 1, 2011

Tiada Bohong Sunat

Watikah hari ini adalah...

Dah seminggu kut aku tak menulis.  Mungkin aku nak period dan terus PMS tanpa mengira tempat dan waktu.  Sungguh tidak berperikemanusiaan.  Sampai hati aku berbuat begitu.  Masakan pisang berbuah dua kali, tanya Panglima kepada Tok Janggut.

Heh.  Aku bosan.  Well actually, I have got nothing so far to write about.

Other than, my boys are scheduled for circumcision.  I am feeling rather...  'ERK??!' about it.  I feel that they can probably wait another year...  But then again, they are asking if they can be circumcised.  So...  How heart wrenching is that? 

So I made an appointment with the doctors and so kiranya dah scheduled la.  Akan tetapi...  Aku adalah Emak.  Dan Emak adalah ibu kepada my two little boys that it makes me feel...  "They are mine!" yang maba turut membabitkan perasaan kunun under control yang sangat huru-hara.  But ya...  Abang Ngah's only 5 and Abang Long is 8. 

Each time I want to consider to just bring it forward next year, it goes...  another long list to consider. 

As I write, I am messaging a few people.  Fumbling with words to exact accuracy of my feelings.  Then finally it came out.

"I'm just jittery.  Maybe at the back of my mind, they won't be little boys anymore.  My little boys."

Aiya, Nadia... 

After berhari-hari just dwelling with this feeling yang samar-samar, menjerangkap samarkan diri sendiri tanpa disedari dengan separuh sadar (no, I don't know what I'm talking about)...  Inilah rupanya perkaranya.  And to begin something...  can be so sedih.  It's true.  They won't be my little boys anymore.


It's as if I won't see them the way they are after it happens.

Anak lelaki dengan Emaknya. 

*Aih*  Begitulaaaah....

Friday, November 25, 2011

Doa Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun

Watikah hari ini adalah...

Doa Akhir Tahun

Akhir Bulan Zulhijjah 1432H [26 November 2011, Sabtu] (Akhir Waktu Asar)

Waktu Membacanya:
Doa akhir tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.  Sesiapa yang membaca doa ini maka akan berkata syaitan, 'Kesusahan bagiku dan sia-sialah pekerjaanku menggoda anak Adam pada tahun ini dan Allah akan membinasakan aku pada saat itu juga.  Dengan membaca doa ini Allah akan mengampunkan dosanya setahun.'

Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memlihara dan mentadbir sekalian alam.  Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad S.A.W. serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya.

Ya Allah, sesungguhnya pada tahun ini aku telah melakukan laranganMu tetapi aku masih belum bertaubat sedangkan Engkau tidak reda dan melupai perkara itu.  Engkau telah menangguh azabMu yang telah ditetapkan kepadaku.  Engkau telah memerintahkan supaya aku bertaubat dari kesalahan itu.  Sesungguhnya pada hari ini aku memohon keampunan dariMu, ampunilah aku dan apa yang telah aku lakukan pada tahun ini yang Engkau redai dan Engkau janjikan pahala maka aku memohonnya daripada Engkau.  Ya Allah, ya Karim, ya Zaljalali wal ikram.

Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad S.A.W. serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya.  Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian Alam.

Amin.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Doa Awal Tahun

Akhir Bulan Zulhijjah 1432H [26 November 2011, Sabtu] (Di Waktu Maghrib)

Waktu membacanya:
Doa ini dibaca 3 kali setelah masuk waktu Maghrib pada malam 1 Muharram. Sesiapa yang membaca doa ini maka akan berkata syaitan, 'Telah amanlah anak Adam daripada godaanku pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua malaikat untuk memeliharanya dari fitnah syaitan.'

Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam.  Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad S.A.W. serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya.

Ya Allah, Engkaulah yang kekal abadi untuk selama-lamanya.  Demi kelebihanMu yang Maha Agung dan kemurahanMu yang melimpah, sesungguhnya pada tahun ini aku memohon kepadaMu perlindungan daripada syaitan yang direjam, dari sekalian kuncunya, tenteranya dan penolongnya.  Aku juga memohon perlindungan daripada nafsu amarah yang sentiasa mendorong ke arah kejahatan dan melalaikan dengan perkara yang tidak berfaedah daripada mendekatkan diriku kepadaMu.

Selawat serta salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad S.A.W. serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya.  Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam.

Amin.

Salam 1433H.

Thursday, November 24, 2011

Macam terasa sampai ke tekak

Watikah hari ini adalah...

Nak niiiiiiii....




*lap dagu*

Tuesday, November 22, 2011

MELAKA

Watikah hari ini adalah...

I spent entah berapa hari nak menyiapkan entry MELAKA ni.  Dah la tu, bila dah publish je, dia punya tulisan SEMUA LARI!

Hempeh. 

Dah penat.

Lantak pi la.

Monday, November 21, 2011

Handbag Organiser

Watikah hari ini adalah...

Kakak saya baik hati.  Kakak saya telah memberikan saya handbag organiser.  Ya, dia sedar saya agak spastik dengan barang-barang yang terjunam, melemaskan diri dan pergi tidak kembali lagi, di dalam handbag saya ini. 

Terus, malam tu jugak saya telah memunggah handbag saya itu.



Ini rupanya handbag organiser bila dah berisi.  Sungguh berisi henbeg itu.
Tak.  Saya tak berasa bersalah.  Especially terhadap isi
coleker itu.  Itu adalah keperluan, namanya.



Ni rupanya dah masuk dalam big brown bag aku tu.



Beg itu terus kelihatan sungguh berjiwa sakti macam Akak ni.
Tapi, walau pun dia jadi lebaq satu macam, mungkin sebab weight dia dah
centralized, dia tak seberat 5kg macam dulu. 



Then the kids pun sebok...  Ye lah.  Kan Akak amek gambar henbeg.  Apa kelas amek gambar henbeg je kan?  Kenapa Mak tak nak amek gambar diorang pulaks kans? 

Terus semua duduk keliling tanpa diberikan apa-apa arahan.  Mak pulak yang diarah oleh mereka!




Tolong jangan tanya mana datang tetiba menatang tu.  Aku pun tatau. 
Tetiba je enter frame.
Pastu tengok lah pesen senyum Abang Ngah tu. 
Geram aku nengoknya.  Senyum bebetul sikit, boleh??



Oh.  Boleh rupanya.  Time ni, diorang sendiri plan, gambar yang
semorang kena pegangn henbeg.  Termasuk ngan kucing, kucing tu sekali!
**layan**



Pastu, tetiba...  Gambar pesen URTV.



Dalam 3 saat, terus bertukar lokasi penggambaran.  Okei.  Tipu.
Different angle je. 
(Ye ye je bunyi macam guna camera lense panjang sekaki)
*lempang diri sendiri*



From this, it gradually became this...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/



*Ailavyu Maaak*



 Lepas tu, dengan sekelip mata je... 

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/

Pose kona bareng

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/


Ketua kampung kata, "Bagi Sasha angkat henbeg!"
*layan*



But finally, ada yang dapat benda yang paling teringin di hati dari awal-awal lagi...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/


Hish.  Sekali ni je!


So if you have a minimum 3x/hari masalah tak jumpa kunci keta/rumah/opis/pedestal, tak jumpa pen dalam beg walau konpiden ada sebenarnya kat dalam tu, dah jadi kebiasaan cream tubes pecah dah mencecet kat dalam satu beg... I'd say that this is worth purchase.  Makes you life a whole lot easier.

Please trust me.  At least now I can find my ALL my lipsticks oredi.  And, uhm...  gloss.  And the pens.  Got little note book some more.  

And I no need to use pancing tu fish out for my phone and car keys...  

Hiks hiks hiks! 


http://watikah-nadia.blogspot.com/

Friday, November 18, 2011

Midnight Dreaming

Watikah hari ini adalah...

Malam tadi Abang Ngah terjaga terus menjerit tengah malam.  Mimpi.  Aku dah lah memang agak skema dengan perkara-perkara macam ni.  Sebelum tido pun entah dah berapa round ayat dah kitorang baca.  Itu pun bukan dengan sengaja sebab habis je round one, sorang mula balik melompat dan menghaiyak Emak serta kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya.  Baru je nak mula baca balik, mula pulak diorang ni dengan...

"Ai nak kol Papa...  Ai lindu Papa..." 

"NO - Abang Ngah! AI nak kol Papa!"

"Huk! Huk! Mak, ai yang paling dulu la nak cakap dengan Papa...  Sekarang semorang nak tiru ai..." *rentan*

Ye lah.  Bacalah kendian for second round.  Habis je, Papa baru kol balik sebab he didn't pick up masa we tried the first few times.  Dah habis tu, bacalah untuk round ketiga.  O.  Ini bermakna, kami telah membaca 3 round.

Okaylah, sambung.  Abang Ngah terjaga sambil menjerit di tengah malam tadi.  Terus aku tarik phone tengok jam, it was midnight.  Lega dado.  I thought pukul 3:00pagi.    

"Kenapa Abang Ngah?  You mimpi ya?" 

Dia angguk, "Ai mimpi." 

Peluk-peluk, tepuk-tepuk, tido balik dedua.  [Ye, dedua.  I stretch one side of my arm and one sleeps at the corner of my armpit, while lagi sorang to the extended free area of my arm.  The other one, dapat jari Mak pun jadi.]

Pagi ni when everyone woke up aku pun tanyalah sekali lagi. 

"You mimpi apa malam tadi?"

"Mmm.  I mimpi ada toyol, kaler hijau." 

Please bear in mind, we do not like to educate our kids with cerita horror berbagai.  Sebab kita tak bercerita begitu, kita takde la nak describe jenis-jenis jin yang terkenal di gugusan kepulauan Melayu.  But then again, ada movie Melayu yang nama dia Toyol, kan???  Okay nemind, sambung.

"Toyol, bang?"  

"Ha'ah.  Dia kaler hijau."

"Dia kejar you ke, bang?"

"Tak, toyol tu buat kelakar" [Boleh?  Tapi kan awak menjerit...]

"Oh.  Lain kali kalau ada mimpi yang tak best, Abang Ngah kena sebut kuat-kuat - 'ALLAHUAKBAR!' - okay?"

Dia cuma mengangguk je.  I hope he gets me. 

So maybe mulai sekarang, kami semua sekeluarga kena tido pakek stokin.

Eh, eh.  Kenapa aku baru perasan malam semalam was malam Jumaat sekarang?  Interesting.  Nak kata aku balik malam sangat semalam pun tidak.  But oh, I did only leave the office dah lepas azan Maghrib malam tadi.  So mebe lah. 

Then, nampak ni semalam dalam newspaper masa dinner kat lumah Nenek.  Kata orang zaman Millenium sekarang ni, 'SHARING IS CARING' nox... 

Macam menarik tertarik je.  Two places, in Damai Laut and lagi satu kat Kuantan.  Harga pun RM525++ / RM588++ for 3 days / 2 nights package tu. 


[Click on photo to enlarge; khas bagi mereka yang mempunyai
masalah patah hati, gatal-gatal, kerengsaan, pelbagai jenis
rabun pengelihatan, lagi-lagilah rabun ayam]


Tapi sekarang ni musim hujan.  Maybe that's why.  But I oso not sure on the validity period.  If you're interested, can go carik yesterday's paper la or click HERE for the Swiss-Garden webpage.

Dah, babai u'olls!

Thursday, November 17, 2011

What's wrong with the airlines' booking webs today?

Watikah hari ini adalah...

Is it just me or something is wrong somewhere that as at this morning, both the travel agent and I are unable to coordinate a day trip of business for tomorrow bikos...

KUL - KCH - KUL
On 18th November 2011 - Friday

Air Asia: KUL-KCH = Available / KCH-KUL = No flights available

Firefly: KUL-KCH-KUL & SZB-KCH-SZB = No Kuching option available

Malaysia Airlines: KUL-KCH = Available / KCH-KUL = No flights available 


So how does one travel if there isn't any flight out from there?



Source

Ya think???


Hello Kitty Bedekek

Watikah hari ini adalah...

Okaylah.  I'm still on Hello Kitty fever.  Nak tengok bedekek.  Hati Mak pilu nengokkan bedekek Hello Kitty all over the world.  Sebab Mak nak semua bedekek Hello Kitty all over the world.  Pastu kang Mak jadi lagi gemuk, Mak stress, hormone go haywire, lagi gemuk, boyak dan with water rentention, terus menangis teresak-esak di parit belakang rumah. 

Huish.  Teringat pulak kat MakLong Nana.  Ayat terakhir tu, pastu dia suka.  Haha.

Well apa ditunggu lagi?  Mari-mari kita lihat bedekek bedekek Hello Kitty sedonia!



Hello Kitty Cake
Yang ni comel tapi cam geli.  Boleh?


Hello Kitty Cake
This Hello Kitty is spunky!  I like the djajam-djajam necklace.


Hello kitty purse cake
Henbeg ni pun menariks!


Hello kitty cupcakes
Tapi bila aku nampak ni, cam...  nanges ah.



Hello Kitty Cookie Platter
Tapi itu tangisan sebelum aku nampak yang ini.


Hello Kitty Pink Zebra
This is also pretty :)



But moral of the story is, kalau ko makan bebanyak benor menatang Hello Kitty ni, nanti boleh dapat penyakit. Katanya penyakit keturunan. Dia memula kena kat kepala. Dia cam, pening-pening sikit. Pastu nanti gatal telinga. Lepas tu sebab banyak benor menggaru, nanti dia keluar kulat.

Macam ni...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/



AUMMM!!!


Hello Kitty nail art
Bukankah aku berkata benar?
Haha.  Memang sungguh menarik kan? 
Erm.  Korang agak-agak, boleh lepas tak guna inai cenggini?


Cemana pun aku berasa sungguh teruja melihat semua ni. Nasib baik mekanan, dan bukan benda simpan. Itu, memang aku menggelupur yang amat. Ada dah terjumpa gambar-gambar produk demikian. Akan tetapi, kalau aku post di sini, itu adalah penyeksaan diri namanya. Jadi tak payahlah. At least not for now. Then again, after looking through all creative creations ni, aku terjumpa satu.

Yang ini, walau bagaimanapun, however...
Aku rasa....
Perkara yang mostly akan terjadi adalah...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/

...mungkin akan disimpan sampai berkulat!!!
Sebab tak sampai ati nak makan, boleh???

Hello Kitty bento
Pandai betuuuullllah mereka-mereka mereka ini kan?



Dah okay, tata titi tutu... *muah*

Wednesday, November 16, 2011

Birthday Cik Adik Lagi!

Watikah hari ini adalah...

Semalam, Cik Adik got another party kat lumah TokMa.  Memi bikinkan kek untuk dia.  Dia gi lumah TokMa dengan segala Hello Kitty yang ada kat dalam lumah [nasib baik kitorang rationkan hanya satu kelip rambut je boleh pakai sebab kalau tidak, kepala Cik Adik dah jadi cam henfon Paris Hilton]. 


 
Ni bedekek yang Memi bikin untuk Cik Adik.
Memi meniaga apam kaler-kaler.
[Sapa nak order, sila emel kat: makankeklazat@gmail.com]


Semua orang berada di situ.


Dan masih di situ.
[Siapa boleh nampak menatang kat belakang itu?]


Juga masih di situ.
[Menatang itu masih berada di situ juga]


Dan dia meniupkan lilin itu.
[Menatang itu masih enter frame]


Masih meniup.
[Ala.  Bagilah chance.  Mak si Sasha tu nak tiup bedekek]


Dan dia foton itu kek lah...
[Ya benar, nama Hello Kitty tersebut adalah Sasha]


I somehow have got a feeling yang pilihan nama baru Hello Kitty tersebut adalah pilihan Abang Ngah.  Sebab each time ada subject pasal kalau ada rezeki adik sorang lagi, nak letak nama siapa, jawabnya yang paling paling paling amat constant adalah... "Ai suka [pause sambil senyum] Sasha"

Oh well :)  Gambar pun gegitu je.  Semua guna BB dan menumpang fon Papa and Memi.  Mak tengah buat apa entah masa tu.  Mak tak ingat. 

Apa-apa pun....  Apa yang penting?  Kerjasama!

Tengkiu Memi for the bedekek.  Tengkiu Ibu and Mama for being the ahli mesyuarat dapur.  Itu bermakna, terpaksa juga berterima kasih kepada Kakak Mun [maid aku ler tu] kerana beriya nak turut serta mengingatkan maid si Ibu ikut sekali, tetapi kami tertipu kerana tidak menau [<--- BOLEH???] dan oleh itu telah menjadi tukang cuci di dapur sensorang. 

Majulah sukan untuk negara!

Sekian, terima kasih.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails