There was an error in this gadget

Monday, January 31, 2011

Malaysian Ghost Story

Watikah hari ini adalah...

BRRRRRR.

Siapa sangka Malaysia sejuk?  Jangan harapkan Kemeren Hailen mahupun Mersilau ya.  Memang Malaysia sejuk.  Dan dalam-dalam sejuk ni, ada pulak Wak Labib mana entah dok pasang ringtone baru dia bunyik pompuan melayur menjerit pada waktu midnight.  Ko...  Boleh tak?  Tak cool langsung.  Okeh?

Talking about that kinda of jeritan batin, I think that the broadcasting industry in this country dah lupa tentang sensitivity manusia sejagat.  Bukan itu juga, ramai pulak manusia who seems to be taksub dengan cerita-cerita seram.  Well, as I look at it, it's either they consent it or they are not doing anything about it.  But this is what I think about it:

a)  Trailers of the cerita seram, should not be aired on screen aside of 9.30pm and above. 

b)  The cerita seram itself, should not be aired on screen before 9.30pm.

c)  Cerita mistik, and sort of that sensitivity should be in the range of cerita seram.

And as the trending goes, private cable company is doing the same. 

I have got children.  And I don't appreciate them having trouble sleeping.  Nak tunjuk pun, nak advertise pun, agak-agaklah.  Especially when the ones who actually stay home day time are below 5 years of age. 


Ghost Bird

 
The reason I chose 9.30pm is the average time of children below the age of 12's bedtime.  It is a fair time.  Viewers with craving against mystical things, I think, they would be able to wait after 9.30pm to watch them.   

On the personal side of it, I find that some people don't understand that the more you are keen towards it, the more you are calling all these mystical things to come to you.  Even by mentioning it to scare you children, which I think is also wrong, is an open invite for them to be with you. 

For some people that I know of, would be so teruja with it sampai kata, "Eee.  Tengok tu.  Ghost tu," whenever the trailer comes on.  Why la?  Got purpose or not?  Takde kan?  Ko sendiri yang teruja kan, sebenarnya?  And "Jangan [insert behaviour here].  Nanti ghost datang."  That is seriously, an open invite.  If you don't believe me, go and ask someone who can "see".  So please, DON'T. 

I am sure that if I sendiri pun feel this way, then, there would be so many who share this opinion with me.  So let's bring this to their attention. 

Sensitivity to the people please!

With love and affection,

Friday, January 28, 2011

Jom Gelak Sikit!

Watikah hari ini adalah...

Hari ini ada lawak.  Nah.  I got this on a forward oso.  So farnee.

Ada sorang lelaki ni. Dia nak blajar guna facebook. Dia SMS kawan dia untuk ajar macam mana cara nak buat Facebook:


Lelaki : Weh! Tolong ajar aku buat Facebook, bole tak?


Kawan : Bole. Ko dah ada depan computer?


Lelaki : Dah. Aku dah ada email pun.


Kawan : Cantekk! Ok, skrg ko bukak browser Firefox atau Internet Explorer.


Lelaki : Browser tu ape?


Kawan : Laa. Ko click menu start, pastu cari tulisan Internet Explorer.


Lelaki : Pastu?


Kawan : Kat kotak paling atas, ko type 'www.facebook.com' pastu, tekan enter.


Lelaki : Oke! Pastu weh?


Kawan : Kalo da kuar gambar, ko isi form pendaftaran sesuai yg ada.


Lelaki : Isi yg mana weh? Takde pape pun kat page ni.


Kawan : Takkan la takde pape? Kat page tu tulis apa?


Lelaki : Paling atas cuma ada tulisan 'the page cannot be displayed'.


Kawan : Oh! Ko salah tulis dari awal tu.


Lelaki : Betul la aku type, www.facebook.com.


Kawan : Hm, mungkin connection internet ko mati.


Lelaki : Eh? Kene ada internet ye?  Rumah aku takde internet.


Kawan : Cis. Senget! Jari aku sampai kerinting kasik tau ko. Rupenye rumah ko takde internet.


Lelaki : Hehe. Takpe la. Nanti kalau aku pergi cyber cafe aku sms ko lagi ye. Thanx ye.


Kawan : Sokey bro, email ko ape weh?


Lelaki : www.akuhensem2011@yahoo.com. Ada kawan aku buatkan. Aku belum pernah bukak lagi.


Kawan : Laa… Mana ade email pakai 'www' kat depan. Alahaiii...


Lelaki : www tu ape weh?


Kawan : Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh ((bengang))
>:O
. =)) нªª˘°˘нªª˘°˘нªª˘°˘


./"/ ‎‎‎‎‎ нªª˘°˘нªª˘°˘нªª˘°˘ ‎


_//_ нªª˘°˘нªª˘°˘нªª˘°˘

Thursday, January 27, 2011

Wedding AI & N

Watikah hari ini adalah...

My nephew got married on Sunday.  And it was beautiful.

Apa yang membuatkan wedding tu sangat terharu?  Well.  For me, this was how it began.

We were probably the first one to arrive from the groom's side of the family.  We went through the side of the masjid.  Masjid tu sendiri mungkin menambahkan keheningan suasana.  It was placid and serene.  Dan kami telah disambut oleh seorang lelaki berjanggut putih ke dalam kawasan masjid. 

"Anda dari pihak lelaki kah?"  Mesra.  Open.  Bersahaja.  Rendah diri. 

He guided us into the VIP Room.  Switched all airconditioning on.  And then only introduced himself to us.

"Saya bakal bapa mertua pengantin".

Tersentak jantung sekejap.  Betapa mesranya dia.  Betapa personalnya dia.  Humble.  Macam TokPapa.  Berdasarkan perawakannya, memang kekuatan agama membentuk persona begitu.  And they do not judge you.  They will embrace you as who you are and you will come as you will.  

Datang pula waktu untuk Tok Kadi.  Tok Kadi dia sungguh crack.  Orang utara la katakan.  Dia bersungguh nak make sure pengantin perempuan dia is the correct one, dan pengantin lelaki itu adalah my nephew, bukan bapak orang lain.  Berlawak sesungguh sampailah ketika raptai akad, dia nak pegi menikahkan jejaka itu dengan bakal pak mentua dia sendiri.  Sengih sembilu u'olls.  Haha.

Tu yang kat tengah tu... 
Itulah dia mamat Tok Kadi yang kerek! Haha.


Then raptai berlangsung.  It felt close to real.  Suara bapak pengantin mula mengakadkan dry run.  Air muka dia sungguh penuh dengan kasih sayang.  Betapa sayangnya dia pada anak dia.  Betapa terharunya dia untuk melepaskannya kepada seseorang lain sebagai seorang pendamping dan kekasih hati.  Dan ketika itulah, I heard that his voice cracked sedikit menahan sebak.  Sayangnya dia pada N.

Akad kemudiannya berjalan dengan lancar.  Selafaz je.  Dan si Tok Kadi masih je lagi buat lawak.  But her father was coping with his emotion.  That made me weep silently.  For him to entrust his responsibility to the perfect man.   (Ayat aku ni semua macam tragis tak?  So emotional!)


Sarung cincin

Seperti seawalnya, dia masih menjadi tuan rumah sebaiknya.  We were then diaturkan ke dalam kawasan perumahan tentera dan disediakan bilik menunggu to wait for pengantin to get ready.  And that was the first time we ever strolled into their living facility area.

Can I say this...

OMAIGOD!  Aku rasa macam tetiba masuk Bermuda Triangle ke...  Twin Peaks ke...  Macam makhluk asing je aku rasa.  The whole place was so bersih.  Ada sekolah.  Ada bomba.  And again, bersih!  Takde orang melilau merata.  It was just...  I don't know how to say it.  Dan aku pulak dok 'Ooooh...!' 'Aaaah...!' macam orang 34 tahun tinggal out of civilization!  Haha.

Then the majlis began.  Memanglah majlis yang amat direstui.  Makanan pun sedap.  Cuaca pun tidak terlalu panas.  Ramai orang yang datang.  Teratur dan lancar je.  Pengantin pun terus ke meja makan beradab [ke berhadap??].  Tapi aku tersentak sekali lagi bila announcement dibuat for bacaan doa.  Sebab it was her father was the one yang memberikan doa. 


Buat AI & N: Selamat menjalankan ibadah perkahwinan
Trust, is important. 

Ya Allah.  Punya berat dia melepaskan, menguruskan dan kini dia mendoakan yang terbaik untuk anak perempuannya itu.  Dan dia mendoakannya dengan penuh rendah diri.  Mendoakan kebahagiaan untuk anaknya dan suaminya.  I was so touched by it.  It was too emotional.  And too think that my nephew is the best man for her.

Kepada pengantin, semoga anda berbahagia sehingga ke akhir hayat.

Kepada office mate lama, ibu saudara N yang pula baru menjadi pertalian saudara dengan saya dengan perkahwinan ni, jom sesama tunggu cucu ye?  *woot woot*



Wednesday, January 26, 2011

pagi tadi

Watikah hari ini adalah...

Life is a journey. 

Sempena pagi yang productive ini, saya tak mau meroyan.  Saya hanya nak berpesan.

Kenkadang kita penat dengan keadaan rumah.  We don't get enough rest.  You feel stressed up from something that happened the day/night before.  Worry about your family members or items at home / office / any other thing related... 

And then you drive yourself to work.

I drove out and had this grey Alza ahead of me.  Tapi that stretch of road memang ada sikit confusing sikit.  It's actually a 2-lane road tapi dia ada branch out to junctions extended to the right a few times through out that stretch.  So this lady I dok perasan she was getting in the middle of the road.  Moving sendiri kat tengah jalan tu.  So I thought, maybe dia tak biasa dengan jalan tu.  Normal pun orang confuse situ.  Jap ke kanan macam nak masuk turn-off belok ke kanan.  Then makan jalan balik ke second lane.  Then makin ke tengah.

When it got near to an opening jalan ke kiri, a short-stretch mind, I tried moving on the left and perhaps maybe can overtake, kalau lepas.  Then makin lama, she started closing up on me and it was really close to hit, if not for that road on my left. 

I tekan hon.  I tekan tekan tekan hon berkali-kali.  Ye lah.  Ada la panic sikit.  Elok jugak aku teringat nak tekan instead of menjerit je senada tak renti.  Haha.  Itu parah.  Itu namanya break mulut bergerak. 
The thing was... I caught sight of her. 

She was so deep in her thought that dia tak perasan lansung pun I dok honking kat dia.  And I honked her oh-so-too-many times.  Meaning, dia tak perasan pun how she was driving the entire time.  Mengelamun.  She wasn't looking left or right.  Just straight to the destination that she knows she must reach, and not thinking about it. 

She could have gotten seriously injured.  Or even cause injury to someone else.  And I feel so bad for her because, she 'wasn't' there the whole time.  This, I know.  It's quite common isn't it?  It's not a friendly place.

Just a reminder for all you ladies, and perhaps gentlemen as well...

Let's try to clear our minds before we start moving.  Remind ourselves to pace out slowly.  It's actually tiring getting yourself worked up in the morning pun kan?  Getting to work on time is essential.  But, safety is important too. 

And aside of that, if you are really feeling down and depressed, try writing it out in a journal or talking it out with someone; a trusted friend, a counsellor or even Befrienders.  Just let it out.  Walk it out or run it out.  That helps too.  The pressures of today's world is not the same as it was 20 years ago.  Life's expectations are different for both office and home.  And people are less kinder than they used to be. 

Just remember, if ada sorang macam you kat dalam dunia ni with this situation and problem, there must be someone else in this world yang experience benda-benda tu just like you.  So don't feel so bad since you're not the only one kan?  And of course, there are less fortunate people than you, if you'd like to use that as a comparison. 

A friend once said, Tuhan tak kejam.  He will test you.  Tapi Tuhan tak kejam.  Seimbang sebenarnya dengan apa kesenangan dan kesusahan yang diberi.  Kalau dekat ofis terrible, then dekat rumah okay.  Kalau dekat rumah mencabar, dekat office/luar rumah mungkin ada good support of friends or the whole condition is okay.  Dan dugaan itu mendatang hanya kerana He knows that you can get through it.  He just wants to show you and make you realize how strong you are.   

Even if you are not the lady, this feeling is common.  Maybe some of you don't understand it because you haven't been there before.  But this exist.  Quite commonly. 

You have to be well to care for others.

Dari hati ke hati; dari jiwa ke jiwa.

Tuesday, January 25, 2011

when it comes to kids la kan...


Watikah hari ini adalah...

U'aloh.  Ai terkejot yuuuu... 
Don la oweis angry-angry me? 
Bikos ai inesen.
Yu tak tau ke?
Apa la yu ni...

Ada tak taim-taim you feel like angry-angry no reason?  Got.  Well, I got.

...Like on nights when I ekceli get the lappy, then the connection laik haram.  When get line, gegem kenot loding.

...Then when you rilek-rilek during wiken, suddenly edibadi scramble onto you and komplen they are sooo hungry.  Huh.  Cooking?  Blekh.

...Got oso taim when you want to eat something, you get it, not as nice as you wanted it to be.  This one not angry-angry la.  Frust kemain je.

...Ah.  When you laik, serabut in the morning, so many people kol you non stop asking soklan wer you ekceli haf to sit and pikir lama apa ke bendanya yang diorang nak sebenarnya...  and it happens during when a cup of kofi does not work on you?

...Then when you think you get your taim for tv, semorang lain dok komplen kata "Apa citer ni Mak?  Takde cerita lain ke?" ia sungguhlah tak best sambil kakinya meletup-letup kat dinding.  Heh.

...Ada jugak masa yang bila walau pun you get to sleep in and all, you still rasa agak sengal bikos...  The moment you get up, all your children start piling onto you... keeps toking to you in different pitches...  grabs you, licks you and taunts you just bikos diorang rasa sangat kelakar nak mempersendakan Mak dia...

Well okeh.  The licking oso happen during dinner.  Hish.  Bila aku mekak sangat kang...

Like last night.  Mentara masak tu, siap ada yang dok bergelimpang on the kitchen floor.  Sambil-sambil tu put leg up the kabed la, stick the head inside the peti ais la...  Yu no...  The normal stuff.  Then got the tragedy sebab Mak lebih konsentret ngan pisau nak motong ayam dari ai.  Of kos oso got the tetiba tangan lah, kaki lah terlembik sebab abang yang jauh kat tingkat atas buat dia.  Oh.  Apakah...  Pastu haruk nak iket [biscuit], otee [roti], bed [bread], oter [water], aaeh [air] sambil after that kaki terkepak.  Huh.  Itu belum lagi yang ikat kaki kat dapo.  Teringat pulak kat Ika.  Haha.  Ko pekabar? 

Then whilst eating, tetiba je TAK NAK makan.  Sorang lagi jilat siku.  Sondol muka bernasik tu kat baju Mak dia.  Sorang tak nak makan sebab..

"Mak, you masak apa ni?  I don't like the food for dinner la Maaaak". 

Dah lepas tu Mak dia pun... 

"Betul ni you tak nak makan?  Then you jangan makan apa-apa langsung sampai esok pagi.  Not even susu."

Dia angguk, kau...  Inside my chest blaring-blaring fire yu no...

"Betul ni you tak nak makan?  Jangan makan apa-apa sampai breakfast"

Dia angguk lagi.  Dada Mak sudah lip lap lip lap macam dado Otromen.  Takpe.  Tiga kali bagi salam.

"Are you sure you don't want dinner?"

[pause] Geleng geleng geleng.  (Leng leng leng tergeleng-geleng).  Mak can be so powderful!

Tapi betul lah.  Dah imam macam tu, yang lelain pun tetiba takmo makan walau pun dah makan separuh jalan.  Muka Mak dah toya.  Lelagi dengan time makan tu la tetiba nak buat gymnastic yang...

'eh eh ai nak terjatuh kerusi pulaks'

'ai nak jugak ayer and I donch care' dan...

'ai buleh amek sendirilah apa-apa saja kat atas meja nih'

And oh, lupa pulak.  Tengah-tengah makan semalam, got:

"Mak, look.  Ai ken jamp oversier"

...dari 5 anak tangga.  Oih.  Apa kes?  Ko boleh tak tolong...  Please, behave, Abang Ngah.  Tapi seperti biasa, monkey see monkey do..

"Mak! Yuk [look!]"

Cik Adik pulak dah naik 3 anak tangga. 

[nganga] <----- Sebab speechless.  Kan?

Done with dinner then... 

Cik Adik went nuts on me last nite.  Semua tak senang.  Apa saja I buat tak dapat betulkan dia.  Nak itu lah, nak ini lah.  Bila buat dek, tak turut, dia merengek.  Bila turut, angry-angry pulak.  Huh.  Dengan sabar serta prihatin Mak kau malam tadi.  Suruh tido pun tak jalan.  Sumbat mulut pun kenot go oso...  Sekali kao, Pak hang hangkat sekali letak atas katil serta:

"Hep!  Sleep now!  Close your eyes!" 

Mata bulat-bulat.  Terkujat itu budak kici.  Sangat terusik jiwa ngan Pawpaw.  Sambil mata kebil-kebil dengan aliran airmata meleleh, mimik mukanya berkata-kata... 

"Saya adalah seorang yang berjiwa sensitip, Pawpaw.  Pawpaw tak faham ke?  Saya inesen..."

Huih Mak dia kalo bikin skrip sendiri...  Haha.

But yu no wat heppeng?  Dia minum susu dan TERUS T.I.D.O. 

[pause] Heh.

Maybe after 2 boys, suddenly get girl...  I really feel like it's out of my capacity!  Boleh ke gitu??  Tak terlayan.  Aku tak reti ke...  Short of creativity ka...  Dah, dono.  Yang tau memang kena bagi dia kerja bagi dia bizi-bizi gitu.  Then bila dah takde kerja?  Dia kerjakan kau.  Haha.  Takpe la.  Pawpaw ada....  Dia pun kan "Pwinses.Papa.Nee..."

But a lot a lot a lot of stuff.  I can go on but it'll be...  sampai tetido bangun balik tetido balik 23 hari pun tak kan abes.  And ekceli bukannya without reason sesangat pun.  It's just the benda is kecik but the irritational level is sooooooo kepalang!

Huh.  So... [ehem] this is motherhood.


Monday, January 24, 2011

the christmas trip for a wedding in KK

Watikah hari ini adalah...

Last Christmas we were in KK for a cousin's wedding.  Never really got to write about it.  Bikos it was taxing bikos...

ONE:  The flight tix on Air Asia were managed by a third party in batches.  But when we got to the airport, 2 out 3 ticket groups were okay but ourselves and one aunt, one uncle and his two sons were to fly only in somewhere in August 2011.  Got some glitch in the system ke apa ke, aku tak tau.  Quite lucky bikos...  We didn't get separated, as in us as parents with our kids.  Our Aunt though, got separated from her kids [they were on another group batch] who did get on flight, were lucky bikos diorang dah besar lepas 18 tahun pun.  And kebetulan, they could help take care of some 2 tweens and 2 kids flying without adults [the other batch]whose flight arrangement was given for circulation one or two days before.  Then the uncle and two sons whom decided to not come under some circumstance; which was a good thing because they would've been huru-hara since they were to have flown in from Kuala Terengganu.

Itu belum lagi masuk kisah bila I could start packing barang [the night before yang started around midnight], and what time we got up and got everyone ready blah blah blah.  Memang la penat macam aku jetlag baru balik dari London kut.  Haha. 

Tanpa alternatif lain because the flights were fully booked seeing that it was indeed Christmas and ramai yang nak balik kampung to East Malaysia, tiada choice lain kecuali if we were to travel on Malaysia Airlines Business Class.  Maka, apakah...  Yezza.  Balik je laaa...

TWO:  Walaupun I could just get Atok or Nenek to come fetch, all we wanted to do was go home.  So laki akak go and book the Serena Van.  Mentara tu anak semua dah melintang-pukang dengan sorang dah mintak nak naik bas la, naik ketapi la...  Mengharu orang tu yang tak larat tu. 

Anyway, van dia pun sampai.  Tetau je mamat drebar tu dok pinpointing sambil kira macam budak Darjah Satu "Satu-dua-tiga-empat-lima" berkali-kali nak menunjukkan betapa TAK muatnya van dia untuk membawa bembarang kami serta keseluruhan kami lima beranak.  Sungguh aku rasa macam nak sekeh je dia.  Not that we haven't been having a bad day sudah.  Ko takkan la tak bley cakap elok-elok? 

Tak pasal la laki terpaksa pi beli apgred van kepada van sekolah tu untuk balik ke rumah dengan harga sebanyak RM170 satu trip.  U'aloh ganah kemain.  Muka kamu-kamu-kamu semua ada agak lebam la.  Ye lah.  Bayar sampai RM170 tapi condition memang sesangat macam van sekolah bertukar menjadi bas persiaran yang kering kat dalamnya.  Macam mana pun, kudos to the pakcik yang bawak van tu dalam hujan dengan rileknya.  By then, I was letting go...  And the kids fell asleep.  We husband and wife started talking...  Then suddenly got a call that we got a flight on MH for Business Class.

Waaa...  Ai tewl yu...  Terus ada attitude problem.  Haha.

"Apa?  Ada transit flight?  Extra sejam on flight??  Apa semua itu...??  Itu semua tak penting okeh...  Yang penting, I NAIK BUSINESS CLASS okeh..."

Wawaw.  Melampau.  Haha.


THREE:  Unfortunately, our flight was to leave and 8-ish in the MORNING.  It's okay kalau aku sendiri yang travel but WITH KIDS at that hour?  Hmmm...  Dah la aku teroverslept from repacking stuff etc.  Kelam kabut kaw-kaw punya.  Terus hangkut yang ni, pikul, campak masuk toilet, sarung je baju semua macam citer Jetsons kau...  Haha.  And we got there in time to enjoy Golden Lounge.  He he.






Excited giler budak-budak.  Mak budak pun excited giler.  Haha.  Macam tak penah tengok mekanan!  Gila ko...  Lagi gila kalo ada tukang tebar roti canai kat situ.  Itu memang confirm aku akan buat laki aku malu tanpa sedar.  Haha.

Mak dok pulak sebelah Abang Long.  Hampir trauma okeh.  Nasib baik Cik Adik slept throughout the entire trip up until Labuan.  Then I thought of you Cho.  Thinking, mana satu rumah kat bawah tu kecik-kecik is your rumah. 

Anyway, some pics on flight:


What do you see in this photo?

Dalam kain itu, ada Abang Long!

Cik Adik sleeping.


Overlooking Labuan


Saja amek gambar rambut Cik Adik sebab
macam best.  Hehe.

Pastu...  Pastu...  Pastu...

"Mak, I sakit kepala la!"

FOUR:  Then bila sampai je transit kat Wilayah Persekutuan Labuan, I gave Cik Adik a sweet to ease out the air pressure.  However, masa tengah tunggu passengers nak naik and the ONLY time I was away from my dotter sebab I needed the loo, laki akak bagi dia another sweet dan SHE CHOKED on it.  Terus kena tonggeng tepuk-tepuk belakang dia.  S-A-S-P-E-N okeh.

Huh.  Nasib baik Pak hang yang buat.  Kalau Mak hang...  Birat kot telinga ni??


I took this photo when to cheer her up since she
just woke up.  Kids' happiness is soooo
penting on flight okeh. 
Just don't mess with them!

Then we went back on flight from Labuan to KK....  

FIVE: And the next 20 minutes tidak seaman 2jam setengah perjalanan terdahulu.  Gila beb.  Aku ada perasaan macam nak pecahkan cermin kapaterbang dan terjun sendiri.  S.T.R.E.S.S.  Yang nak bukak meja, tutup meja, jari tersepit sebab meja, menceceh sebab "You make my finger tersepit just now", merungut, nak buku, tak nak buku, buku jatuh bawah kerusi, bukak tutup seatbelt naik balik kat seat buku jatuh lagi.  HISH.

SIX: Then...  Sesampai je di KK, transport pikap tak sampai lagi.  Hahaha.  Are you lafing with me now?






 
Can you feel the love for cabin fever that began IN THE CABIN?  Yee-haw!


SEVEN:  Sebab dah kena stuffing my Thanksgiving turkey [Cewah. Macam la tau cemana rupa mekanan tu pun!] dari subuh sampai ke tengahari on flight, kita tidak la merasa lapar.  Yang tau memang nak kena masuk bilik hotew dan lunjur kaki sambil terlelap.  Tapi apa kan daya, orang KK lebih risau tentang kami.  Dia nak jugak kena bagi kitorang makan lagi.  Haha.  Nasib baik baju aku besar belaka.  Kalo overload pun masih boleh masuk lagi.

Kami telah dibawa ke kedai Kak Nong ke hapa tah.  Katanya semuanya sedap kat kedai tu. 

But first thing's first.  Cucu-cucu jantan akhirnya bersatu kuasa togeder-geder mendapat cas superpower bersama.  Bonding is rebonding togeder.  Layan...












I actually caught by sight, Abang Ngah menyondol si Godill but tak sempat to catch it on camera!  Omaigod budak sorang ni memang la ada fetish ngan budak.  Haha.  Belum lagi yang part-part dok cencium kaki budak la, tangan budak la...  Hish.


EIGHT:  So here comes the food. 

ABC dia, aku tak ingat rasa dia.  So tak ingat,
maka tak cinta.
Nasik ayam dia. 

Close shot ABC dia.


Dan lagi...

Dan aku tak ingat apa yang Cik Adik order...

Abang Long ni, memang pandai makan...

Bagi aku, makanan dia okei la...  But bekos servis kat sini lagi flexible sikit like, if we say, kita nak goreng macam mana ke...  boleh je buat.  Tapi lain culture kat sana.  So part tu, memang ada sikit boring laaa...

Then after that, terus check-in tengok-tengok perkara di rumah pengantinnya...  Yee-Haw!

Cik Adik di celah pohonan manggar



NINE: After a while, we got on to the hotel apartment where we got into was some trouble about the key -  It broke into TWO.  Boleh tak?  Hahaha. 

TEN: So tubik ke rumah orang lain dengan beg sebesor-besor tu.  Dengan dah bukak beg sebab bagi mandi budak kat apartment orang lain, bembarang pulak tercicir sebab ada tukang kutip, tukang cicir, tukang kemas terlebih rajin...  dan lelain.  Dari okey je, dengan penat macam tu jadi boleh bertekak bila dah settle in bilik sendiri dan TAK JUMPA barang dicarik.  Sungguh keji perasaan itu dan tidak best.

We basically terus got ready to drop off the boys at my brother-in-law's and straight to attend pengantin perempuan's side at the hotel.  Nasib baik la dekat benor ngan tempat tinggal kitorang.

But look at the perantin.  Cantikkan?  The suit/dress semua tu.


Congratulations u'olls!


My sister-in-law and me, dengan anak pompuan aku tu
terbongkang lagi.

Dan aku pun apa lagi...  balun ler selahapnya!

Bagi la chance kepada pasangan pengantin lama ni


Ye lah.  Asik dia je ambik gambar orang kan...

  Ni gambar siri, saya sayang anak saya...  Dan saya adalah princess Papa saya.



She woke up and was mesmarized

Then she got bored, so she did this.
*tepok dahi*


This was the give-away gift.  Got potpourri inside.
Nice.


ELEVEN:  Lepas habis dinner, kitorang balik mandi, laki akak kata dia rasa macam nak makan ciken wing kat tepi laut pulaaaaak....  I was like.  Sini bukan Uptown wo...  Ada ke kedai yang bukak memalam buta kat sini?  Pergi je la ambik bebudak dan went to Tanjung Aru.

Rupanya ada. 

Budak ni tak reti penat ke?  Tido banyak
kali pun kan sehari?
Pastu agak toya jap.  Abang Ngah dah...  Nudnait!
   
And that was the end of the day for DAY ONE in KK... 

Fuh.  Amacam.  Penat tak?

Ah sudah.  Aku yang dok membuat menatang ni pun penat.

Sila benarkan aku beredar dari sini.

Gila lah!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails