There was an error in this gadget

Thursday, February 17, 2011

RM Sejuta

Watikah hari ini adalah...




Hari ni aku nak berangan.  Nak berangan duit aku ada juta-juta.  Orang kata cinta lebih bermakna dari duit.  Tapi yang dah berkahwin akan tau, duit itu penting untuk memberikan options.  Dan cinta tak boleh memberikan kita kekenyangan selain dari kekenyangan nafsu. **Burp** [Alhamdulillah]  Haha.

If I had a million bucks... I would...

Pay off bad debts.
InsyAllah, book a trip for Umrah or Haji, tengok di mana letaknya jemputan itu. 
Get myself a 40x80 corner lot house with walking distance to playground, somewhere nearby.
Do up the kitchen that I dream of with huge oven and fridge, and sliding door to keep the asap-asap/bau dapur tu from melekat kat bahagian dinding rumah yang lain.
Bring family to somewhere down south.

Macam terus je dah habis sejuta ek?  Haha. 

Lepas tu rilek je.  Gi balik keje naik Kancil.  Pastu dah ada dapur best, harus lagi beriya nak belajar, try lauk pauk cara masakan yang baru.  Itu je dah dapat save duit dari makan luar.  Terus nak kena gantung signage "Cafe Marche" kat pintu masuk dapur.  Apa je ko nak, petik je jari, aku masak kan...  Fuyooo...  Haha.

Berangan itu adalah best.

Ada lah lagi benda lain on my list.  But it's there locked secret in my heart.

But it would be nice, wouldn't it?  *sigh* 


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails