There was an error in this gadget

Tuesday, March 22, 2011

Cake Talking

Watikah hari ini adalah...

Aku ni agak floating in emotion.  Up.  Down.  Up.  Down.  Up.  Down. 

Pagi tadi aku agak okay tapi persoalan kembali timbul maka aku telah kembali dan kembali sekali lagi.  Up.  Down.  Up.  Down.  Up.  Down.  Oleh kerana ketidakstabilan perasaan ini, aku sekarang terasa macam mau makan kek.  [Oh mengapakah perempuan begini?]  Ko jangan berani tanya kalau mau terus hidup. [U'a'loh]  Jangan cuba menganiayaku.  [Huh??]

Well, chocolate is a hormone stabilizer.  You see, dalam keadaan yang sangat huru-hara emosi, you will find that dark chocolate will be most needed in your diet pemakanan.  Ini aku tak tipu.  Mungkin the reason why orang jadi gemuk sebab they take in the milk chocolate and with fruits and nuts etc in access.  So trust me when I say this.  Go look for one big bar of dark chocolate.  Buy just one.  And makan sikit-sikit.  You'll be surprised that you can last that stretch of bar for more than a day.

So right now, I want a cake.  Oleh sebab yang tak relevan, aku telah Bing search for cake photos.



 
Ni katanya creation The Cake Boss.


Ni tak tau siapa punya.



Yang gila macam ni, The Cake Boss yang buat.



Macam kain je kan dia tebar-tebar?



This is so simply classic...
Reminds me of Audrey Hepburn.



Kek gayut namanya ni



I just love this!  The colour, the texture...
The tast kalo kat dalam tu pure chocolate kan...
Harus aku pensan bangun 3 kali berturut-turut!




*Dungeons and Dragons*
It's amazing how gifted these people are...


Ni pun.  Who would have thought of this? 
And the amount of patience to get this done...  I am in awe.
Okeh. Tak. Aku tipu.
Sebab aku lagi teruja tengok gambar yang kat bawah ni.

Ko tak tetiba rasa cam bengang tak tengok ni?
Aku tak bleh nak eksplen perasaan itu...
Ni pun blei buat jadi kek?!
.......................
*nak*



I wouldn't know if I'd be screaming or melopong in admiration
if got people serve me this.
*so konfius oso*




This, not a henbeg okei...



If I pretend this crayfish is skopoyon, I give this kek to Moon Bulan.



I got to catch this episode.  The Cake Boss bikin cake of Oprah sitting
under her favourite tree reading up a good book.
It was an episode on something about working with what you are
passionate about. 



Amazing.



Lagi amazing.
Nak buat kenduri kawin lagi sekali!
*getik tak*




Jangan berani ko merampas Blekberi idaman itu!




The Cake Boss buat ni.  Terus nak tanya.  Kalao ko bikin mini me,
pastu kasi makan itu tangan, nanti tangan aku tu sakit tak?
Scary macam voodoo siut.


I like. 
If kenot get me the cake, than the real
henbeg would be enough.
Tengs.




The Cake Boss working on some
statuettes.


Siapa tercicir kasut?



This one, I like.  Very much.  Very Cik Adik.



And The Cake Boss actually built a car from scratch!  Kudos man...



Yang, ni confirm, orang lain kenot share with me...
*kuis-kuis kaki*



Exquisite



The Cake Boss again.  Dono what building la he made
but so besar gedabak, intricate dan sangat hebat!



Siapa yang nak iPhone hari tu?




Macam mesin Nenek ni...

Very the Moulin Rouge



Very make me ternganga...

So...  akhirnya ni nanti, aku dapat makan tak chocolate cake ni?

[Eh.  Naper tetiba aje aku macam tersedak air liur ni?  Who's talking about me.... ni....]

I would pay much for a slice of this right now...


Tetiba rasa cam nak nanges, boleh?

Huhuhuhu! *rentan*



3 comments:

memi ayu said...

you soooo make me wanna eat a molten la maaaak *uwaaaaaah*

Nadia Is Cute said...

i oso. fullstop.

Anna said...

Sooo artistic

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails