There was an error in this gadget

Thursday, June 30, 2011

Hair Salon - Episode 1

Watikah hari ini adalah...

Abang Ngah had a hair cut.



Dari budak comot, terus jadi Otromen!

Ye.  Dia suka rambut djajiam-djajiam [tajam-tajam].

Wednesday, June 29, 2011

Jalan-jalan Cari Breakfast

Watikah hari ini adalah...

Pada suatu hari, kami telah pergi mencari breakfast.  Ayah Long kata, mari pergi ke tempat jejauh sikit.  Dekat-dekat macam letih.  Oleh itu kami telah beransur 34 kali lalu bawah tunnel kat Bukit Kiara tu sebab kami adalah sesat barat.  Dah namanya pun orang datang dari luar negeri.  Macam makhluk asing.  Pening.  Tol pergi balik U-turn tu sesaja dah boleh beli 2 Happy Meal. 


Abang Long bersama kazen Maia.

Cik Adik dah panas bontot

Trust my son to do this!

Makin teruja nampak nya kan?  Takpe lah.
Balik nanti kita cuci rambut okeh...


Abang Ngah hensem boy

Kaki anak-anak

Tak habes lagi rupanya dengan kekotak tu

Adik tengok pun takde perasaan.  Nampak sangat
kerap benor Abang Long macam-macam.

Phee-weet...  Siapa yang manis itew...

Ikan koi di luar pagar

Ambil galah tolong jolokkan

Saya budak baru nak pergi skool

Tengoklah gambar saya dengan Kakak Riana.
Okeh.  Pantun dah habes.
(Awak tak perasan ehhh..)

Cik Adik ngan Kakak Maia

"Atek mayle" (Adik smile)

Dah ambik gambar berduduk, ni, berdiri pulak.

Love u'olls!

Love u'olls again!

Kakak Riana, Abang Long, Abang Ngah, Kakak Maia

Posing bagai nak rak you...

"Yooou are my brother... My bestfriend forever..."

The kids

We are family

Nota kaki: Aku buruk gila okeh.  Maafkanlah sekiranya anda tetiba terkejut lalu jatuh kerana pening-pening mengakibatkan sawan buat 5 saat terakhir mengscrolldown blog ni.  Ampunkanlah. 


Tuesday, June 28, 2011

Time to race!

Watikah hari ini adalah...

Ada one day tu kitorang gi shopping mall.  I think we went to Pyramid kut.  Lama gila tak gi jenjalan macam tu.  Then kebetulan pulak ternampak all these characters from cerita Cars tu.  Rejeki kami.  Bebudak, apa tah lagi...

Even traffic light pun dah exciting!



"Ep Mater! Donch eat my son's hand!"



My three bundles of joy!



They've grown, haven't they? *Yeah*

 

Time to race!

With love,


Monday, June 27, 2011

Anugerah Juara Lagu 2010

Watikah hari ini adalah...

Dah terkombah gambar AJL, maka aku perkombahkan gambar-gambar yang lelain...  Walau lebih setengah tahun lama sudahnya...

This was the arena.  Hebat.  Gilos.


Aku malu.  Tu sebab amek gambar separuh je.

Ni gambar seats and beberapa puluh ribu orang VIP... *guling bijik mata*

Yang ni, aku tak ingat bila.  Tu la.  Lembab sangat baru nak bikin posting.


Entah saper da ni...  Noh kot???  Kalau tidak, masa kan aku ngambil foto ini??


Oh ye la.  Ai rasa ai betowl.

Ni lagi cobaan satu dua tiga...  [Cobaaaaan...]

Then tetiba je ada rezeki melimpah ke peha akak yang gebu ni...  Ini adalah berita baik tersebut datang sebagai sekuntum bunga yang harum baunya...

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

\/

Gila la beb gua dapat masuk backstage....!!
 
And gua dapat amek gambar ngan AIZAT!!!
*pensan guling-guling-guling*


Bebudak comey ni!  Terus lepas gambar ni depa kena usya balik sebab dah past curfew!


Pastu aku dok tengok cerita Cinta Buta tu...  Aku terkesima ngan mamat tu... 
Terjumpa pulak dia kat si nuuuuun...
But trust my Kakanda, gambar aku jadi kunin.
*aih*


But if you trust me...
*berdehem-berdehem-berdehem*
{tersodak}


Lepas tu....  Muka licin bak pelangi... 
Ai jadi malu berganding dengan yu, yu....
Apa rahsia yu ni?
Adakah itu, SKII?


Aku paksa Kakanda amek gak!
Gila ah kalau busuk ati tak bagi kan...

Kakanda ngan kawan kakanda.
They've been friends for forever!

And... Yet again.  Trust my sister to take the gambar la kan... :)

Okey tu je.  Cerita pun dah basi...


Salam sayang dariku, walau jauh tetap dekat di hati! *muah*
Sekian.

7th Folder, 7th Picture

Watikah hari ini adalah...

Hari ni nak buat game sendiri.  Nak carik dalam 7th folder, 7th picture, 7th blah blah blah.




Okeh.  Aku terpaksa tipu sikit sebab 7th folder tu belum ada watermark lagi.  So this is the 7th photo out of the watermarked folder. 

Masa ni aku attend AJL last year.  Gila gayat wei.  Aku dapat tiket VIP tu...  Sekali tengok yang remai tu pun adalah VIPs yang lelain.  Haha.  The red seats in the middle tu are for celebrities.  Kat situ jugak aku nampak Radhi OAG.  Macam kelakar sebab we know each other many years back dan aku tak rasa dia ingat aku [of course] dan aku tak slim macam dulu jadi sendiri mau ingatlahkan...  The funny thing was, I ni kan agak rabun.  So like, terkial-kial tenung macam nak makan orang sebab tak nampak, tak cam...  Radhi was looking at me, walau pun aku turn away sebab dah termalu namun bila ku kalih rupanya dia masih memandang aku membuatkan aku semakin terkial-kial [sebab aku konpiden giler ni dia dah tak kenal aku], sebelum tetiba dia amik jari dia dan flying kiss kan aku satu.  Haha.  Tetiba ai jadi shai.  Haha.  Dia gelakkan aku pun semakin lagi ai jadi shai.

Gedis.  Getis.  Geledis.

Itu saja pada masa sekarang. 

Tengs.  Lavsyu. 

But not that one man in the opis kerana dia sungguh durjana. *nyeringai*

Sunday, June 26, 2011

Jangan marah akak.

Watikah hari ini adalah...

I'm having a pretty bad headache.  Really really bad sleeping habits sekarang ni (aside of hogging onto the PC - kesian laki akak).

Well, eniwei.  Lama dah tak merapu.  Aku tengah nunggu Frontierville ni asik kata blasted je dari tadi.

Oh.  Dah tak blasted.

K.  Babai.

Monday, June 20, 2011

Watikah hari ini, begitu je lah...

Watikah hari ini adalah...

Aku sedang mengalami CB hari ini. 




InsyaAllah aku kurang 5kilo hari ini.

Sekian,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails