There was an error in this gadget

Thursday, July 7, 2011

Lists and lists

Watikah hari ini adalah...

Hari ni agak hari yang macam-macam berlaku. 


Let me list them down one by one



1. Abang Ngah ke sekolah yang baru
We had to make different arrangements mandangkan maid aku nak balik bercuti (yang mana laki akak tak konpiden maid tu akan balik sini balik, tapi ini cerita akan dipanjangkan kendian).  So we found a full-day daycare pada kadar bayaran yang kami mampu cover enough the education needs dunia akhirat (InsyaAllah).  Criteria yang perlu semua ada lah so far. 

So today was the first day.  I pun pakaikan je baju biasa sebab pagi ni baru nak register [kenyih].  Dia pulak dok bertanya, "Mak mana ai punye skul baju?"  Haha.  Pakai je la baju biasa ya.  Dan tak tau apa ni isi pun dalam beg.  Ye lah.  Tak pernah hantar anak pergi full-day daycare so agak perak la sikit aku ni.  Yang tersauk cuma satu t-shirt and pensel box.  He he.


2. Abang Long emo sikit pagi ni
Abang Long ni kan...  Dia ni kenkadang keciciran barang.  Then pagi ni we went through the amount of ringgit he has been asking from the maid and belanja sungguh...  *haih*.  He buys mineral water.  Bikos he lost his TUPPERWARE water bottle.  TUPPERWARE water bottle.  TUPPERWARE water bottle.  Clear tak TUPPERWARE tu?  Ye.  Itu namanya adalah sangat INVESTMENT.  Though I have to give credit that botol tupperware ni yang he has kept longest dari botol yang lelain. 

So he buys nasik telur [aku pun bingung je dengar nama nasik dia ni] sebanyak 2 pinggan x RM2.00 dan satu mineral water.  Sama bila mengaji, nasik lemak RM1.20 dan mineral water.  Ko calculate sikit.

Dibuatnya pulak he didn't know where his pencil box was.  So I bising la.  Then I filled in one case for him to bring.  Bila turun rumah, found another one, so I put that one in Abang Ngah's bag.  Dengan itu, dia punya bersungut, emo, dari rumah sampai la ke tempat mengaji.  Dia nak trade jugak and dia kata Abang Ngah sengaja je ambik dia punya.  Grrr.


3. Cik Adik pergi sekolah
So on the way to work this morning, I went to see the facility for Cik Adik pulak.  Takde choice.  Memang terpaksa hantar asing-asing dua beradik tu.  It looks like fun for her.  Though a bit stark but barang semua cukup.  And seeing all the little kids makes me feel tetiba je sangat penyayang.  Hik hik hik! *getis*


4. My Day
Spent doing up kertas kerja yang perlu.  JD baru aku yang mana aku gelak je bila dapat instruction tu.  Bukan gelak suka.  Gelak pada diri sendiri.  Gelak yang...  "Ya Aulloh!!!"  Gitu.

Lepas tu aku stop jap buat kira-kira bulanan.  Teruk tak?  Dah seminggu lebih baru nak buat kira-kira.  Semalam baru je highlight kat laki akak, bagitau yang masih belum sempat so sekarang ni baru nak buat.  Dia kata dia tau sebab bank dah kol foloap dengan dia.  Hahahaha.  "Ya Aulloh!!!"


5. My Maid
She is leaving at the end of the month.  Tapi dah sibuk la selagi boleh nampak kelibat aku nak haru apa ke bendanya nak beg la.  Well, memula nak beg.  Then we found one beg kain agak sturdy that we got for free last year.  She tells me she wants one with rollers.  I pulak sedar benda-benda kecik like sos tiram... [ekceli itu perkara besar tu], sos tomato, beras dah habis.  And I keep going to the shop after work to get these one off punya barang.  Then she will also ask me when we are going to go bring her buy her Milo etc.  Disebabkan seminggu lepas dia kena pekik ngan aku [Literally, tak tipu.  Kat depan rumah pulak tu], dia dah macam reti nak agak setakat mana nak tanya.  So Alhamdulillah aku tidaklah rasa begitu nak hantuk kepala kat dinding.


6. Now
I still have some sorting of documents to do.  Then sort out some things.  Oh - Must print out something oso.  Better do this before I fojot.  Wait aaah...  Okay done.

Then...  What ah...  A lot of planning of administrative stuff to do. 

So okay.  Itu saja watikah untuk hari ini.

Sekian.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails