There was an error in this gadget

Monday, October 31, 2011

Mengapa orang visit Nadia Goes Malaya in the Millenium

Watikah hari ini adalah...

Rata-rata orang masuk blog aku ni sebab...

1. Mencari gambar Ultraman.

2. Mencari gambar Ultraman.

3. Mencari gambar Ultraman.

Bestnya.  Takde benda lain ke engkorang nak cari?  Nak cari gojira sekali tak? 

Nah aku bagi sekor! 


Ultraman - Monster Ultra Picture Book - Back Cover
*AUM*
[robohkan workstesen]



**tet tet tet**
[Eeeeek! Dush! Dush! Dush!]



 ----> TERBABOW!!!

***rentungs***

****terkojots****

(nanges)

*****seret kakis*****

[balik lumah nenet]

[pastu main The Sims Social]


(Berikutan kejadian yang berlaku secara tiba-tiba pagi tadi, seorang pekerja telah diterjah oleh bossnya kerana sadenli je dia telah merobohkan workstesennya tanpa apa-apa sebab yang munasabah.)

Sekian, terima kasih.


Sunday, October 30, 2011

Hari Ahad

Tadi siang kitorang gi jenjalan. Lalu kat kawasan bazaar pada waktu tengahari buta. The sun was so glaring, I couldn't meneruskan niat untuk mendeficitkan diri sendiri dengan membeli barang. Seriyes tak tipu. Siap cuba patah balik nak bertanya. Setakat tanya harga, nak belek barang tu pun tak larat aku capai, I just couldn't do it.

Then got this one girl terjah dan terus terjunam ke dalam pankuanku walau aku sedang berjalan. Eh. Tak sedar ke yang aku sedang berjalan tetiba je nak dok kat peha minta agar ditimang-timang. Mengapa mahu aku disamakan dengan endoi? Gua taulah gua bersaiz empuk amai-amai. Eh. Salah lagu eh?

Budak tu melaung. 'Mari kak guna Maxis internet line'. Terus langkahku terhenti. Ternyata semua perasaan terkumpul didada for the past week seakan menggamit dada. Butang merah didada dah berbunyi dan flashing light red kaler. Dan maka termuntahlah ia bagaikan lahar menyambut dalam silau tengah tengah hari buta tu.

"KAT RUMAH AI, ko pakek Blekberi pun data loding setengah jalan! TAK PAYAHLAH! Sekian, terima kasih."

Amacam. Sopan tak kemarahan aku tu?

Dan dan budak tu... "Blekberi loding setengah jalan?" Kata-katanya terhenti buat seketika. Tapi tetiba je, dia menyanyi, "...terhenti di tengah jalan..."
Haha. Kalau tak silau sangat hari ni, pasti aku dah hambat dia balik pastu letak dia kat tengah rumah. Teruuuuus kensel Astro subscription. Jadi our main entertainment. Siap ajak nebers semua datang join kitorang. Buat rumah ala-ala GSC Gold Class lagi. Tapi sila bawak kerusi sendiri.

Okeylah. Dah ngantuk.

Babais.

Nadia.Is.Slipilipi.

Friday, October 28, 2011

Ketika Aku Sedikit Pekak

Watikah hari ini adalah...

Pagi ni Akak pekak sikit. 

Tak.  Akak tak pegi tengok konsert semalam.  Last konsert Akak pergi was The Corrs and Westlife in 2001.  Gila ko nox...  SEPULUH TAHUN lama gila konsert tu. 

Eh eh! 

Wait seminit. 

No, no, no. 

Got some more... 

There was Jewel...  in 2000.  Then... 

*pikir* 

...Then... 

*silence* 

...Uhm... 

*crickets* 

...Well, it has been a long time lah kan...  (Ahah)  And Akak ni pun bukan kaki night club.  Akak kaki kofi.  I rely on conversation.  I have to be in part of something.  And you can't be boraking in the place yang dok pong pang pong pang pun kan.  Nak order air pun ko kena hilang suara...

Well, anyway...  Pagi ni I donch know how I mandi-ed myself.  Cemana ko mandi pakek shower air boleh masuk telinga?  Terus tersombat hidung dan lelain.  Semalaman semalam ada kut dalam 12 jam datang migraine.  Lama dah tak kena.  Tetiba je menyengat dan aku pulak terasa gagah sebab tak nak makan ubat untuk tahan sakit.  Aku tido je.  Ingatkan okay.  Sekejap sikit je la dia kurang, then it came back.  It was away when I was making dinner.  But after that it came again.  Macam air pasang surut.



Image Source
I'm sure telinga I tak masuk air kalau dapat shower cam ni. 
Yang ni mampu telinga anak-anak I yang kena sebat sebab tak reti-reti nak keluor bilik air tu!
Neberhood I pun semua nak tompang mandi kat rumah ai.  Terus nak kena ambik caj cam kat i-City.  Sepuluh hengget per entry.


Talking about air pasang surut, I tengah baca buku Alexander Is Iskandar.  So interesting nak baca tapi aku rasa itu jugalah pencetus migraine aku tu.  There so many dates to make the readers understand the zaman.  But also the harus-able mentions on Nabi dan dia punya define on zaman relegion itu.  And I was reading backwards.  Thinking it was forward.  Eleh.  Sudahlah kan nampak sangat aku tak konsentrasi masa kat sekolah dulu.  The whole time I thought Iskandar came after Nabi Muhammad S.A.W.  ...So THAT, took a few days to be established balik dalam otak tua sikit aku ni.  Then, there I was reading a chapter that I thought was going forward.  Tapi cam, tak paham.  Macam, how can this puak/kaum/zaman be lagi tidak bercivilization AFTER ISKANDAR???  It went on auto-mode after reading each line.  I had to close the book and reopen a few times and bringing more wrinkles on my forehead that I could establish in 5 years in 1 hour, before I caught the header of 'Zaman Sebelum Iskandar' or something like that. - Aaaaah...

So today I am in the office.  I kind of like forgotten of the things do-able.  Terlangak jap dok pikir apa yang aku kena buat hari ni, while putting face cream with 3 kids sprawling their bodies and hurling words at each other with cc copy to me (so early in the morning).  Well, face cream wasn't so interesting.  It would be more fun putting face cream in England.  Gila sonok ko Ana.  Cemburu aku nox.  Bukan je face cream, ko siap barbecue sekali kat sana.  Cis.  Ni belum citer yang beranak kat Ostolia.  Hiks. 

Then lately I have been looking at mothers and newborn babies.  Kan best the nesting feeling.  Kita tengok Mak ngan baby dalam pantang pun dah terasa bahagia.  And babies smell nice too.  Just so long ko tak guna barang Johnson and Johnson.  Masam anak ko nanti.  Sila guna produk Anakku.  Anak aku yang umur 8 tahun tu pun masih elok je bau macam baby. He he he.

[Ko percaya tak mentara aku tulis entry ni aku tengah edit report?  Haha]

Well, hidung tersumbat.  Perut cam nak terkinch sikit.  Kat atas meja ada bills and at the whiteboard ada notes.  The reports to run through and letters to open.  So, harus memulakan sesuatu perkara dan mengakhirinya dengan satu persatu. 

I just need less calls today.  It'll be really kind to my head. 


Tuesday, October 25, 2011

Matrixa Anal

Watikah hari ini adalah...

I'm feeling quite anal.  A bit on the soft side kinda anal today.  Don't ask me why.

For sure, pertama:  Aku dah jarang nak buat blog entry.  Bukan takmo.  Bukan tak suki.  Bukan tak rela malah tak reti.  Aku, tersadai bagaikan ayam panggung diluluh sepi ditandus ombak yang mendatang.  <--- Jangan ditanya apakah misteri astakona itu.

Kedua: I have no time to catch a glimpse of other blogs that would usually cheer up my morning.  Ala ala my special kofi mate la gitu.  Musim mengawaaaaan...  *mulut juih*

Ketiga:  Aku boleh merasakan awan-awan stress ala ala cam citer Keanu Reeves yang ada menatang bullet tu.  *langak* (...Apakenamenyemenatangcitertu?)  *langak*  *lap mulut*  Tapi ku tepis macam citer Jackie Chan.  *hiah!*hiah!*hiah!*


Keanua Reserve as Matrixa

Keempat:  Okeh.  Dah takde idea dah.

Moral of the story is semuanya perkara yang berat otak je.  Stress kat ujung punggung.  Jenih yang nak terkincit kat situ pun cam dah tak kesah dah sebab, ada aku kesah?  Haha.  Ngok.  Apakah ko ni Nadia.  Adakah ko sebenarnya sudah mounting up stress to the gaban?  Yes.  I think so.  Bikos now sadenli ai just remembering to running back to one anak raja so that ai can get my work done, ekceli.  Ekceli, ai goat many things you see bikos ekceli, this is my profession ekceli.  So ekceli, life is laik dat samtaims.

*Lempang diri sendiri*

*Bergulinglah kau dari sini* 

*Pergilah kau menghempukkan badan ke jalan yang benar kerana sesungguhnya, ia penuh dengan kebenaran*

Sekian buat dirimu, dari dirimu sendiri.

Ko memang tak bleh blah minah!

*rentan*

Tuesday, October 18, 2011

BK Grilled Chicken

Watikah hari ini adalah...

Hari tu gi Burger King.  Jarang tu akak nak dapat makan.  Laki ai pantau ai yuuuuuu...  Yu kesian tak dekat ai?  Haaaaaah??  Yu tak kesian kat ai?  Yu tirok tawww...  Ai takmo kawan yuuuuuu.... *mulut juih*

Anyway, diorang bagi flyers yang mana aku rasa begitu seronok melihatnya, selain dari ia terdiri dari pelbagai jenis warna yang begitu mengujakan dan kualiti kertas yang best sekali.  Warna-warna yang menarik begitu fantastic telah membuatkan aku mau membuat order 5 hari berturut dan 3 hari in advance.  Hahaha. 

Oleh itu, aku nggak mau keji sendirian loh.  Mari aku hasut ko...  Ko kelik hok gamba tu, nanti gamba tu jadi besa.  Pastu nebeng la lelama tengok mane yang suke.  Kalau dah beli, mu jangang makang sorang.  Nanti gemuk.  Ye lah kan?  Tulis tu kena beli 3 burger.   





Selamat menjamu seleraaaaaaa!!!!!


Friday, October 14, 2011

Friday, 14 Oct 2011

Watikah hari ini adalah...

I've lost my funny and that is not nice. 

Give me laughter.  And not to forget where I am now.


Seeing this sweaty little girl is a cure.

Indeed, she is.

Thursday, October 13, 2011

Harga Diri

Watikah hari ini adalah...

I spent last evening swearing.  Swearing so much.  But it still didn't vomit out. 

Aku dah tak kuasa nak ambik hati diri sendiri.  Buat apa nak buat hiburan gelak-gelak sendiri untuk have my guard down tanpa sengaja?  Buat apa nak happy-happy sebab nanti aku jugak yang akan tertumus over and over again?  Aku jugak yang jadi bodoh.  Aku jugak yang menebarkan balik WELCOME MAT aku tu balik.  Dah lusuh, tau tak?  Dah worn out dah pun welcome mat tu.  Dah terpakai bertahun-tahun.  Tak payah tukar.  Aku gak kang yang akan cucikan welcome mat tu dan tebarkan balik sendiri.  Ye lah.  Aku ni pun dah macam takde harga diri dah.  Dan sampai habis maruah diri sendiri sebab asik melenturkan buluh diri sendiri.


Source: Wikipedia
Tragis bebenor.  But it sounds familiar.

 
Penat tau.  Aku buat sebab aku ikhlas.  For me, kalau sesuatu perkara tu tak dibuat dengan ikhlas, then you DONT DO IT!  Itu yang paling penting.  Niat tu yang penting.  It's easier to let go because membuat secara ikhlas means, you did it dengan kerelaan and the result will be more than you imagine.  Effort ko akan otomatikeli menjadi sesuatu self-satisfaction yang tidak boleh dijualbeli.

Paham tak? 

Jangan aniaya orang. 

Jangan balacikan orang tak bertempat.

Jangan melampau.  Sikit-sikit sudahlah. 

For now I need to organise myself oredi.  Dah takde hati.  But I will suppress whatever feeling I've got inside and smile seikhlas di hati.  Because I have nothing to lose.  I have lost a lot of waterface in this process.

Takpe Nadia.  You'll wriggle out from this like how you would at any similiar situation.

Time for me to be jiwang.  Nak pi layan lagu Yuna Cinta Sempurna! 

HMPH! *hempuk badan, angkat cawan dan senyum sambil jalan ke pantry* 



Friday, October 7, 2011

There you have it!

Watikah hari ini adalah...

Hi everyone!  Anyone missed me?  Am I missing myself?  Haha.

Well, I got things done.  A lot of things and still ongoing.  Life, can be felt.  And I am so thankful to hypertension pills, and coffee...  Gosh. 

I haven't been well.  One after another.  And so last week I sat my Bapak down. 

Me: "So what else is there that runs in the family?

Bapak: "Uh?"

Me: "High blood...  Thyroid...  What else?  I need to know so that I can look forward to it since I'm the who seems to be having it all (not my other siblings)..." *eyes rolling*

Bapak: "Yes, high blood, heart attack... (Pauses) Thyroid??"

Me: "Your sister have them la..."

Bapak: "Yes, but not the brothers."

Me: Ooookaaaaaay...  *eyes rolling*

Mak: Yes, that's on my side of the family too, heart attack.  All my late father and brothers died of heart attack..." [Yippee??]

Me: "Then, late Granma was diabetic..."

Bapak: "But none of us (his siblings) have it."

Me: "But it can skip a generation right..." *invisibly slapping my forehead*

Bapak: (Pauses and dreams away)

Me: "Cancer also right..."

Bapak: (Pauses and again, he managed to drift away) 

His sisters' cancer types were triggered when they were taking medication off other ailments.

Bapak: "Your sister has got asthma, right?"

Mak: "Yes, she's the only one with it."

I am the only asthmatic since young in the family.

So then I spoke to Moon.  I need to manage this situation and there we were laughing with her telling me, "Yippee!  It's the 5-in-1 package..." while I throw the confetti.

And alas, I don't know where to go with this but, THERE IT IS!

Then I seriously thought of going VEGAN, to begin as a vegetarian first. 

...But I'm still taking my time...

And again, THERE YOU GO!

*drops on the floor like a fly*

Tuesday, October 4, 2011

Vogue

Watikah hari ini adalah...

One night last week, Cik Adik just decided on something.  She came back to the room with patches on her face. 

"Cantik ke Dik?"

"Em-em," sambil mengangguk.

Ye.  Memang cantik sangat...


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/





And now she looks completely ready for an advert for some funky clothing line. 

Very the vogue...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails