There was an error in this gadget

Wednesday, June 13, 2012

30 May 2012 - Langit Berarak

Watikah hari ini adalah...

There was one morning masa cuti sekolah on 30 May 2012 (Thank goodness gambar tu auto create dengan tarikh!) ketika aku nampak langit berlarian pantas.  It sprinted.  Berkepul-kepul awan tu menutup langit.  Skeri.  Siot.  I was already driving away from the house to the office.  Terus cam... 

"Nak patah balik ke?"

"Nak bawak lari the bebudak ke?"

"Tapi kalau telah ditentukan?"

"So, cemana?"

"Apa nak buat??"


Buat pengetahuan tuan puan, begitulah monodialogue itu berterusan (most of the time for me) yang mana mentara aku dah KINDA (still NOT THERE YET) have a decision of what to do, aku telah:


1. Ambik gambar langit masa on the way nak ke opis.




2. Ambik gambar langit masa dah sampai opis.




3. Ambik gambar kaki kereta.




Agaknya orang keta belakang aku pun panik nak menyelamatkan diri sendiri oleh itu dia parking asal boleh je.  Boleh je dia masuk opis tu dengan keta keta dia sekali.  But no it isn't.  Jadi berapa kaki tah aku terkeluor kotak tu.  Hebat gak.  Ndak ado PakGad Nepal yang brani nak marah.  Memasing semua tengah sibuk juga menyelamatkan diri.  "The Sky Is Falling" kan? 

Tapi ya, it was horrific.  Jarang sekali kita mendapat langit begitu.  Berat dan datang menjalar at full speed.  It only took 3 minutes for the clouds to travel dari my housing area to my office.  It rained the whole morning.  

Just as a tazkirah and a reminder to myself, I take on Bukan Doa Kamu Yang Tak Makbul Sebenarnya from MyIbrah.com.  There are a lot of entries di sana for self reflection.  I oso want to share one of their most recent posting by them, that I encourage u'olls to read is this one:  Salahkah Lewatkan Solat Untuk Bekerja?


[Wordless Wednesday lah sangat...]

Salam sayang dariku.

Nadia.Is.StabilNox


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails