There was an error in this gadget

Friday, July 6, 2012

Mata Kacau Bilau: Food Cravings

Watikah hari ini adalah...

Mata kacau bilau hari ni.  Yang aku nampak hanyalah mekanan.  Tapi nampak kat internet je.  Google je kerjanya pagi ni.  Selingan, beberapa minit je...

Izinkanlah aku menghebahkannya bersama anda.



Ayam Percik
Ia adalah mekanan yang wajib beli at least sekali la kan time bula puasa in Ramadhan.
(Ramadhan pun dah nak dekat.  Agaknya sebab tu kut aku macam dah mula kemaruk nak makan bebukan ni...)




Lasagna
Hebatnya bila dapat makan lebih dari portion serving kat Sikret Resipi kan...  Pastu terduduk 2 hari sebab banyak sangat makan cheese.  Perut kembung.


BBQ Ribs
Yum...  Lama gila aku tak makan.  Gila lama.  Kalau dapat, aku mungkin boleh memalukan orang yang membawaku ke restoran itu.  Kuah sampai ke siku! Hihihi.



Tom Yam Kuey Teow
Ni takpe kot.  Kununnya hari tu nak gi makan ni.  In the end kitorang makan nasi berlauk.  So...  Ada kemungkinan kita makan ni je kot...



Cherry Coke
Ni kalau nak carik kat speciality grocer...  Memang kena beli 1 je la.  Mahal siot.  Lagi pun this is an acquired taste.  Tak semorang suka.  Anak-anak aku pun tanya, kenapa Mak minum air rasa macam ubat batuk.  Haha.




Ferrero Rocher Gelato
Kalau ko gi Empire and ko parking kat basement kan, sampai-sampai je kat lantai shopping mall tu, terus nampak gelato stand.  Selalu je aku jeling-jeling.  Jeling je la...  Setahun sekali kut sebenarnya my average intake of this.  Sebab kengkadang bila situasi tu boleh nak beli, flavour kemahuan tu tiada lah pulak...
But you just imagine la having it melt in your mouth.  Yummm....  My favourite gelato so far.



Deep Fried Snickers
Yes.  Snickers Chocolate Bar is deep fried in batter.  Off the list, I can tell you they have this in 'New York!  New York!  Restaurant' that is in One Utama and One Borneo.
Gila beb.  This is the local food for Scotland.  Macam kita dengan Deep Fried Rangka Ayam.  Omputeh tengok rangka ayam tu pun musti "waidehel yu want to eat rangka ayam" right?



Caeser Salad
I like.  All the time.  Just like that.  Plain, nice and easy.



Sugar Glazed Donuts
Aih...  What is it with me and these nowadays?
Bakal penggantian dengan kuih getas ke??



Mint Chocolate Cake
Aih.  Ever so lovely.  Rasa macam nak pegi Fraser's Hill je sekarang.  Makan kat Cottage tu.  It's the best cake in the world being in that weather.



Chili's NY Strip
Need I say more?  Aku tengok gambar ni pun terus dah terasa kat tekak.  Lama dah ni tak makan.  Jaga body la kata kan...  Hihi.  Bukan...  Jaga hati, organ dalam badan ni.



Margerita Pizza
Pizza with tomato paste dan cheese se-Gunung Jerai.  Simple.  On thin crispy layer.



Roasted Chicken with Potatoes
Sama tak serupa je dengan apa yang aku inginkan.  My version has got more vege yang colourful and full of juice.  Cis.  Sendiri cerita, sendiri terliur.  Hihi.


Pavlova
Cis.  Cis.  Cis.
Demyu!
The best one so far I've had is from Serai, Empire.
Crisp, fresh, moisture.
Melts in your mouth, not in your hands.
Well, tangan je kut berlengas sikit.  Bikos you got kuis-kuis oso with finger, not enough eating-eating with spoon.
*nanges*



(Oh.  Apakah yang telah aku lakukan terhadap diri sendiri ini?  Penyeksaan yang benar...)

Dah lah.  Gi je la dok kat Jemari tengahari ni nanti.  ...Tapi...  Lapar perut ni macam...  Nak kena makan nasik...  Hihi.  Cemana tu??

Nadia.Is.InDilemma

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails