There was an error in this gadget

Wednesday, July 18, 2012

Wordless Wednesday: Kisah Si Donald Duck

Watikah hari ini adalah...

Semalam Abang Ngah kata dia kena bawak duit pergi sekolah.  Heh?  Bawak duit?  Bawak duit pegi tadika mende?  He said he is buying or he bought something from his friend la.  Bila tanya, dia kata kena bawak duit satu ringgit je.

So this morning during breakfast he showed us some Donald Duck keychains.  Bapak dia tertanya la mana datangnya benda tu banyak-banyak.  "Ticher ai bagi la!"  Waa.  Sayangnya ticher kat awak.  So Bapaknya pulak tanya Mak kenapa banyaknya barang ticher bagi.  Ticher ni sayang budaknya kut...  Itu je la jawapan yang termampu nak pikir.  Eloklah matching dengan dia si Donald Duck tu.  Suka je nak memoncong macam tu pepagi dengan ai.

Photo Googled
Encik Abang Ngah
(bila moncong pepagi buta)

 
Then when we got to school, Adik as usual dah wrap kat kaki Mak kau.  Ingatkan semalam bila ada Papa nak ngantor budaknya, takde la filem Hindustan.  Malangnya eh.  But at least he knows oredi la what I have to go through on daily basis.

Jadi pada pagi ini, Mak bagilah Abang Ngah tu singgit.  I told him nanti I want him to show me what he got for duit singgit tu.  Dia kata okay and went off happily.

Mak pun drive la pi ofis, logged onto the workstation and checked my messages on the phone.  Sebab kengkadang bila tak check, ada je orang tanya kenapa aku tak baca messages diorang tu dengan cara yang penuh tanda tanya mengapa aku tak responsible untuk menjawabnya.  Sengsara tak?  Haha.  Eniwei, I checked...  Got message from the ticher...


 
"Assalam puan...  Yesterday Abang Ngah brought back 5 keychains...  They cost RM5... Tq"


 
Omaigod...  Abang Ngah... 

Yang berderet Donald Duck tu la yang ko beli ya Abang Ngah?  Beli untuk apa ya?  Untuk siapa ya?  Awak nak letak kat mana ya?  Mengapa ya??

For sure nanti Mak jugak yang kena tanya jap lagi.

Entah.



Nadia.Is.Berguling



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails