There was an error in this gadget

Thursday, August 16, 2012

Raya in Vienna

Watikah hari ini adalah...

Kerja terpulu-pulun.  What I have done, was recognized as someone else's effort.  Cam sedih ke?  Tidak, kerana saya tidak mahu bersedih.  Saya tiada masa untuk itu.  Sebab kerja saya banyak.  Oleh itu banyak lagi kerja yang boleh buat dari nak pikir kerja aku direcognize sebagai kerja orang lain walau pun ia adalah sesuatu yang bothering me and it keeps floating back up from the back of my mind. 

Entah bilalah meja ni nak clear dan cantik, bersih dan molek.  Perut pulak meragam hari ni.  Kriuk kriuk macam iklan Mi Sedap.  Sempat ke pun nak siap sedaya boleh benchmark, expectation, yang patut boleh siap tahap kerja yang sendiri sudah set ini mentara everyone goes off for raya holiday?

Barang personal pulak masih berada dalam hotak.  Tak perlu untuk aku membuka kotak tersebut sebab banyak lagi benda yang terkangkang.  I must do things one by one or nanti dia akan terkangkang semua dan terpaksa di clean up sekali harung and will leave me in exhaustion yang akan tidak memberikan apa-apa kebaikan untuk semua orang kerana mereka mungkin akan disergah bara api naga ini.

My mind is just hectic.  Kengkadang kita tak boleh expect orang lain buatkan kerja untuk kita je mentara kita bersuka ria.  Tapi ada jugak hari-hari yang kita sendiri terpaksa lambung tangan ke atas and go, "To heck cares!" and just go do what is it that you want. 

So throughout Ramadhan, I have gotten the Krispy Kreme Sugar Glazed Donuts for myself.  Then kelmarin I craved so much for steak.  Dan aku baru perasan yang setiap kali aku stress tahap gaban harus aku memerlukan daging.  Rezeki dapat pulak Nenek masak daging halia.  Jalan.  And yesterday I got the Java Chip from Starbucks at Buy 2 Free 1 promo. 

Today aku rasa macam aku memerlukan nice salad.  Salad, steak and coffee.  U'aloh...  That will really make my day.  Like mind is absent.  You are in Vienna on the sampan with that mamat nyanyi-nyanyi for you and nothing else matters. 

Ah.  Dahlah.  Banyak lagi benda nak kena setel. 

Tinggallah aku dengan minda-mindaku itu.  (Tetiba teringat kat Nonie sebab nama bapak dia Minda.  Hihihi)



Nadia.Is.Oren

Monday, August 13, 2012

Panduan Bagi Yang Memandu [Aidilfitri 2012]

Watikah hari ini adalah...

Sharing is caring.

PUTRAJAYA: Bermula September ini, lebih 1,000 kamera akan memantau keadaan trafik di seluruh negara di bawah Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES).

Ia merangkumi 566 kamera had laju, 265 kamera lampu isyarat dan 250 kamera bergerak.

Kementerian Pengangkutan adalah pemilik AES manakala agensinya akan bertanggungjawab melaksanakan sistem tersebut.

Ketua Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Datuk Solah Mat Hassan berkata sistem tersebut telah diuji di lebih 10 lokasi dengan setiap kamera berupaya mengesan kira-kira 600 pesalah setiap hari.

"AES akan mengesan pemandu yang memandu melebihi had laju atau melanggar lampu isyarat. Terdapat imej 12mb untuk menunjukkan masa, tarikh dan lokasi pesalah.

"Sistem tersebut telah mengurangkan kadar kemalangan di negara lain. Kajian menunjukkan bahawa pengguna jalan raya dipengaruhi oleh Persepsi Akan Ditangkap (POBC) iaitu kira-kira 20% di Malaysia manakala yang ideal ialah melebihi 80%," katanya dalam temu bual.

Beliau berkata, adalah mustahil untuk menempatkan setiap pegawai bagi melakukan pemeriksaan di semua lokasi strategik.

"Sistem tersebut boleh mengimbangi halangan ini," katanya.

Sebaik saja AES digunakan sepenuhnya, pengguna jalan yang ingkar akan menerima saman dalam tempoh dua minggu dari tarikh kesalahan.

AES diserahkan kepada dua syarikat.

"Kami tidak perlu membayar kepada mereka kerana mereka akan menerima potongan saman yang dikeluarkan. Namun peratusannya masih belum ditentukan.

"Syarikat tersebut bertanggungjawab untuk membangun dan menyelenggara sistem itu untuk tempoh lima tahun. Selepas itu, kami akan menentukan sama ada mahu membiarkan mereka meneruskan tanggungjawab itu atau membiarkan mereka membeli sistem itu pada harga RM800 juta," katanya.

Solah berkata, sistem itu akan digunakan untuk mengesan semua kesalahan trafik, bukan hanya membabitkan pemanduan melebihi had laju dan melanggar lampu isyarat.

http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=%2F2012%2F8%2F3%2Fmstar_berita%2F20120803094830&sec=mstar_berita

Lokasi pemsasangan AES adalah seperti berikut,

PLUS Arah Utara


■Under a bridge at about 456km, Sg Buloh junction.

■Under a bridge at about 459km, Bukit Lanjan interchange.

■Under the overhead restaurant at Sg Buloh.

■Under the last bridge before Sg Besi toll at 309.2km.

■Under the bridge at 296.5km, Bangi junction.

■Under the newly constructed bridge at 289.0km, after Nilai North junction.

■Under the bridge at 286.5km, Nilai North junction.



PLUS Arah Selatan

■Below signboard at about 454.6km and 455.2km, Sg Buloh layby.

■Under the bridge after Subang junction at 11.3km.

■Under the bridge at 22km, Bukit Lanjan junction.

■Under the bridge before Mint hotel, Sg Besi Toll. 80km/h only!

■Under the bridge at 302.8km, Kajang junction.

■About 1km south of Bangi junction, both south and north bound outer lanes

■At 296.5km and 297km, Bangi junction.

■Under the newly constructed bridge at 289.0km, before Nilai North junction.

■At 285.5km and 285.8km, Nilai North junction.

■On center divider at 251.8km and 253km after Senawang junction.

■After Alor Gajah junction at 213.9km, next to water theme park.

■Behind the right hand crash barrier at 198.4km.



Lebuhraya Elite Hubungan Timur Tengah/Utara

■On left hand side at 4.8km after Batu Tiga/Shah Alam exit

■Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!

■Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.



Lebuhraya Elite Hubungan Barat Tengah/Selatan

■Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!

■Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.

■After exit from KLIA toll to the airport, below Jalan Pekeliling flyover.90km/h



NKVE Arah Timur/Utara

■300m before Jalan Duta toll, 60km/h!

■Behind crash barrier on the left when going towards Jalan Duta toll, at 24.9km, 80km/h!

■Below bridge at Damansara Junction, 17.5km



NKVE Arah Barat/Selatan

■Behind crash barrier on the left when leaving Jalan Duta toll from KL, at 25.3km and 25.7km, 80km/h!

■From Jln Duta, below the bridge, 23km, 80km/h zone!

■From Jln Duta, at the underpass at Sg Buloh Y-junction, 22km.

■Behind crash barrier at Damansara Junction, 17.7km and 16.8km

■Below railway bridge at 11.2km

■Under the bridge at Shah Alam junction.



Lebuhraya Kesas Timur

■Under the bridge at 44.8km, downhill run after Puchong junction.

■Kesas West Bound

■At Sg Besi side of East Bound Toll. Kuala LumpurCity

■Jalan Duta; below the flyover at the Damansara junction, 70km/h zone.



Lebuhraya Kesa - Klang

■Dual carriageway between Klang and Port Klang. Towards Klang direction, at about 13km mile stone. 70km/h only!



Leburaya Pantai Timur

■East bound, downhill run after Raub junction.

■Maran, 60km/h zone.

■Paya Bungor, 70km/h zone.



Kawasan Negeri Johor Arah Selatan

■Tangkak junction.

■Under the bridge after Yong Peng

■North junction at 97.3km.

■Ayer Hitam junction.

■Sedenak junction.



Jalanraya Sekitar Utara Malaysia - Arah Utara

■Around Ayer Hitam in 60km/h zone.

■Before Perwaja Steel.

■Sg Petani junction.

■Between Seberang Jaya junction and Sg Dua Toll.

■Penang Bridge at island end.Speed limit 80km/h.



Jalanraya Sekitar Utara Malaysia - Arah Selatan

■Penang Bridge Island end. Speed limit 80km/h.

■About 2km before Juru Toll Speed limit 90km/h.



Kawasan Perak Jalanraya Arah Utara

■Under the bridge at 197.1km and 198.8km, afterKamunting Junction.

■Under the bridge at 204.3km, after KamuntingJunction.

■Under the bridge at 208km, before Kamunting Junction.

■Under the bridge at 214.8km, before Kamuntingjunction.

■Ipoh Vista Point at about 263km. Speed limit 80km/h.

■Under the bridge at 271km, Ipoh North Junction.

■Under the bridge at 274.4km, Ipoh South Junction.

■Under the bridge at 286.9km, Simpang Pulai Junction.

■Under the bridge at 296km, Gopeng Junction.

■Under the bridge at 352.6km, after Sungkai Junction.

■Under the bridge at 353km, Sungkai Junction.

■Under the bridge at 373km, Slim River Junction.



Kawasan Perak Arah Selatan

■Under the bridge at 199km, before Kamunting junction.

■Under the bridge at 241.9km, at Kalau Kangsarjunction.

■Under the sign post at 296.1km, before GopengJunction.

■Under the bridge at 297km, at Gopeng Junction.

■Under the bridge at 300km, after Gopeng junction.

■Under the bridge at 308.6km, after Gopeng junction.

■Under the bridge at 372.6km, at SlimRiverjunction.



Nadia.Is.Sharing

Ramadhan Minggu Terakhir

Aku tak rasa macam ada apdet blog last week. Ada ke? Entah. Tak ingat.

Bebudak opis sibuk dengan distribution of vouchers throughout previos weeks.

1. McDonald's Ciken Foldover Buy 1 Free 1.

2. Starbuck's Buy 1 Free 1 of specialty coffees every Wednesday and Friday from 6:00pm-8:00pm throughout Ramadhan.

3. KFC special Ramadhan package at a special discounted rate.

It turned out that No.3, the KFC, was a hoax. Ada orang yang created it and therefore unauthorized. Tak valid okay so tak perlulah bersusah payah sebab ia akan direject begitu sahaja.

Aku sebenarnya tengah ngantuk ni but I just took some medication that requires me to drink 3 gelas air atau lebih selepas mengambilnya. Oleh itu aku adalah... Zombie. Kut. Tak, Moon makes a better Zombie than I do. Itu wanita, adalah Zombie of the Amoeba. Haha.

I miss my friends. However I am thankful that I got to meet them, in matter of hours or briefly, throughout bulan puasa ni. Alhamdulillah.

Then the kids are semputing. Mentara tunggu nak berbuka, yang berpuasa dengan tak berpuasa (sama je buat perangai) boleh buat pertandingan lumba lari keliling rumah pada sebelum DAN selepas berbuka. Apa saja la kan? Kalau kat rumah sendiri, biasa air berbuka/sahur cuma air kosong and hot tea. Berbuka di tempat lain adalah... Yes, you know it! Clever ko nox!

But the weather hasn't been all good either. Extreme heat, extreme cold kat opis/dalam keta is equivalently boleh menyebabkan paru-paru ko tu konfius. So, dia pun terus semput... Kesian paru-paru ittew.

Bersyukur jugak sebab ada portable nebuliser machine. Rotate from family to family. Makin ramai dah pesakit dalam extended family ni.

Juga bersyukur dengan kemurahan rezeki. Doa lagi bersungguh-sungguh untuk dapat menutup hutang piutang. Dapat dipermudahkan urusan. Alhamdulillah.

Dah. Time to force sleep onto myself. Kang tak bangun pulak bersahur (macam tak biasa pulak ko nih...).

And to update, Abang Long cuma miss puasa 0.5 hari sepanjang Ramadhan ni. Abang Ngah dapat puasa 4 (ke, hari ke-5 ye...??). Kelmarin, yang paling best, I tanya Abang Ngah dia puasa ke tak? Dia kata dia puasa, tak makan lagi. Then I was unsure nak believe or not. Tanyalah pulak kat adiknya. "Dik, Abang Ngah makan dengan adik tak hari ni?" Terus reporter tu jawab, "Tak la Mak! Abang Ngah tak makan," with much enthusiasm at the top of her sora nyaring tu sebanyak a probably 5 times in a row. Boleh harap precision of answer. But somehow, her memory precision tu ada sikit macam skeri. Like one time, a particular dish was involved in an argument. The next time the dish was served, she bagitau there was an argument when the it was last served (when nobody wants to bring that up again!). Skeri tak? Hihi.

So moral of the story is, donch pick a fight with my dotter. Hihi.

With much love and affection.

Nadia.Is.Sleepy

Tuesday, August 7, 2012

Tuesday is Selasa

It was a long weekend. Monday cuti untuk Selangor and a few other states. So we house cleaned. And Monday suami dah bersin dari pagi. I began after tengahari. Throat sore and the package lah kan.

So today I attempted to drive to the office but found myself woozy. Ke kanan ke kiri jalan. Nasib baik got clinic on the way to the office. Dapat MC. Balik rumah tido sampai 11:30pagi. Tengok-tengok, Abang Long tak mandi pagi lagi. Bertuah kan? Kalau ikut van, memang confirm tertinggal van hari ni.

I got up, he got ready, the kids and I pi hantar dia gi skolah and terus singgah 99 Speedmart for susu. Kat kedai tu je yang so far ada jual Enfa double pack which is waaaaay cheaper than single packs and tin packing.

Stopped to wash the car. Kereta silver berdebu tragis sekali. Wiper pun dah macam greasy semacam. Last cuci was probably 3 months ago. Masa nak bayar, tetiba tengok ada pulak lipas dok dalam henbeg akak. Akak teriak dengan tak laratnya. "Ada.lipas.tolong." Lipas berkenaan telah berjaya dinyahkan. Entah berapa lama dah menatang tu dok situ. MasyaAllah. Time to switch handbags but not tonight.

Then went to Mydin pi beli basics nak masak bubur for buka. We got kailan, telur, jelly-o and the kids punya Solivite.

Masa nak loading barang baru perasan yang tempat cuci kereta tu tak vacuum bonnet kereta. Saya bersedih.

Balik rumah. Terus vacuum bonnet kereta. Bawak masuk barang. The kids bergaduh manjang. Bila dah sampai meraung dedua orang tanpa arah, I had to separate them berlainan bilik. Adik buat Abang Ngah. Tak padan dengan kecik. Dah lah Abang Ngah tu lembut hati.

I ransacked my cabinets. I made raspberry jelly-o. Found easy to make cupcakes. Terasa nak buat and began to oso take out the fish, the daging and masak. Cupcake adalah tragis looking. Abang Ngah kata sedap. Adik kata tak sedap. Bila makan, memang tak sedap. Haha.

Siap daging masak kicap yang masak lelama. Goreng ikan. Ayam masak soup for Adik. Dia tak suka benda lembik so masak jugak nasik. Kebetulan Nenek call. Semua makan luar except Nenek dengan Mak Su. I asked them to come over. Masak nasik 1.5pot. Masak bubur 0.5pot. Goreng ikan masin.

Suami call mintak buat ikan bilis cili api. So I went to pick up Abang Long from school and singgah pasar beli ikan bilis sebab ikan bilis tinggal segenggam je.

I kept going back to the juadah berbuka. The ikan goreng really bothered me. It just does. So made sambal to gorengkan dengan ikan tu. Just in time.

Air teh letak hirisan lemon. Lupa pulak nak letak honey. So the taste was a little acidic. Jadi lah.

Ada cerita sikit pasal air teh ni. I told my maid nanti nak buat air tu. Dia terus bancuh itu teh at 6:45pm. Boleh? Haha. Entah.

Dah nak sampai waktu berbuka, laki tak balik lagi. Nenek kata, Abang Long kata Pawpaw gi outstesen. Mak konfius. Laki lupa nak bagitau Mak ke, kan. Tapi Mak tengah bizi masak sambal ikan. Nak kol, tapi niat di hati. Dalam 5 minutes lepas tu, Pawpaw sampai. Apa la Abang Long ni.

Lepas berbuka, I masukkan 70% of cupcakes and suruh Mak Su bawak balik bagi the nieces or her friends. She can fix it with toppings. She's good at that. My butter pun yang ada kat rumah tu wasn't even at one portion. Takat nak butter kan pasta tu cukup la.

Bila Nenek nak balik, Adik nak ikut. Nenek bawak satu round. Pastu dia bebetul nak ikut Nenek balik. Mak dah penat nak layan kerenah. Maka dia ikut. I thought takpe lah. Jap lagi nanti I go and fetch her around 9:00pm. Tak sempat wampai waktu, 8:45pm Adik dah call tanya siapa nak hantar Adik balik. Ngenyam tak? Nenek kata dia dah agak pun. Takpe, nanti Nenek hantar dia balik. Tak ke nyusahkan Mak aku tu... Dah sampai rumah, like nothing happened. Terus naik atas rumah macam dia baru je turun bawah nak ambik biskut. Bertuah betul.

Now with medication, I'm sweating like dono wat. Good to sweat but I'm hoping esok I am better. Just got to drink 2 more glasses of water and 1 barakah only. Hari tu I took 2 pills lepas buka and masa sahur, terus facial breakout. Ye lah. Kita puasa mana boleh nak minum to let the things flow kan. So my body was panas...
Well, it is at the end of the day. Need to hit the shower and clean my face. Maybe by then dah tiba 11:30pm. Kalau aku tak larat, mebe I can still wake my husband up to watch Olympic Kierin Azizulhasni.

For note, I didn't watch Dato Lee Chong Wei's game. But I know he tried his best. I'm happy for his achievement. Thanks to him, we achieved our first medal.

Well, tomorrow is another day. Selamat bersahur, selamat berpuasa dan selamat beramal.

With kisses.

Nadia.Is.Herself

Thursday, August 2, 2012

Juadah Berbuka: To Buy Or To Cook In Excess, That Is The Question

Watikah hari ini adalah...

Semalam aku balik kerja, terus ke sekolah Abang Long.  Suka tengok terbit muka dia each time he sees me.  Rezeki kami dapat do this fetching from school thing throughout Ramadhan.  Just bikos I get off one hour earlier than he does.  Macam tak beza pun masa bulan-bulan lain for work/school timing.  Cuma aku biasanya terpaksa tersadai lebih kat ofis mencari rezeki untuk keluarga. 

Bila balik rumah, I asked him apa juadah yang dia teringin nak makan.  He said he wanted my tom yam.  So buat lah sekejap masak tom yam ayam.  Entah apa citarasa la sebab I always spend banyak gila masa nak correct kan rasa.  Tapi kalau dah tak boleh rasa, semua tak boleh rasa, berasa apa saja lah kan.

So far bulan puasa ni, takde la sangat aku nak teringin tak bertempat.  Cuma dari puasa hari pertama dok mencari buah melaka dengan kuih JLo aka kuih lopes.  Setiap kali pergi bazaar mini kat depan rumah tu, setiap kali hati terkumat kamit mintak-mintaklah ada kuih-kuih tu bila aku sampai.  Malangnya, takde.  Kuih-kuih lain pulak tak berkenan di hati. 

Then kelmarin, I decided to singgah bazaar mini dekat dengan ofis.  Dalam satu row panjang of gerai, satu gerai je jual buah melaka tu.  Macam...  Dulu bergerai-gerai yang one-stop centre jual kuih je kan?  Tahun lepas kat area situ, gerai yang jual tepung pelita sesaja ada la dalam 8 gerai ai no kidding yu.  Since I finally found the buah melaka, I bought the buah melaka pada harga singgit.  Then dah jalan, tergostan balik sebab nampak kuih JLo.  Alang-alang dapat, baik beli je.  Entah bila pulak nanti nak sampai bazaar lagi.  Mood aku lately ni tengah tak kuasa nak berasak.  So I bought, dapat 3 keping.

Sampai je nak berbuka, banyak-banyak hari, hari tu pulak lah semorang beli macam-macam. 

  1. Aku dengan buah melaka singgit, kuih JLo.  Gula merah dia cair.  Tak berapa best sebab gula tak berapa manis.
  2. MakSu beli ciken goreng flat (I'm literally describing rupa apa barang yang dia bawak balik) 2 macam.  I think she oso got something else but I donch remember what.
  3. MakDong beli apa?  Oh tak ingat.  Oh...  Roti john kebab spesel pusing ngan telo.
  4. Oh terlupa.  Aku beli juga something extra sebab dia jarang nak jumpa.  Karipap beso isi ketam ngan telur.  I thought I'd just buy it sebab pelik.  Someone will eat it lah.  Nenek kata itu juadah orang Johor.
  5. Then Pawpaw pulak beli crab meehoon dari Kuala Selangor (jauh tu nox). 
  6. Itu belum lagi dengan Nenek punya nasi dagang, ayam goreng, tom yam.

Amacam, banyak tak?  Banyak...

Pastu aku kena makan habis kuih-kuih ijo tu.  Ye lah.  Previous blog kata suruh beli minimal.  Untuk makan sensorang.  (Betul apa aku beli untuk makan sorang that is for 1 pax punya bajet).  Memang ada terlebih sikit la pada aku ration yang aku beli tu.  Kan terus kena kutuk...  Hihihi.  Tapi apa-apa pun, aku adalah seorang yang tabah, degil dan pemakan.  Habis pun.  Hihihi. 

Pastu tengah-tengah makan tu tetiba PakUda tanya, "What air (water) is this?" dengan muka komot with the cawan not far from his mouth.  It was so obvious dia dah minum air tu.  Pastu he had this other reaction on his face.  The kind of reaction when everyone else tengok ko dengan mulut melopong.  Obviously lah we all melopong bikos he just drank the gula merah for kuih lopes tu.  Takde bowl kecik enough for it so aku letak lah dalam cawan yang bajet besar sikit for a cawan.  Hihihi.  "PakUda, just open your mouth so we can drop in the kuih lopes inside!"  Hihihi.  Jahat tak?  Takpe.  Raya nanti mintak maaaaaap...

Today tak tau apa pulak rezeki. 

Semalam terlintas nak rasa murtabak, ada pulak murtabaknya. 

Hari ni rasa macam nak makan eskem je boleh?  Pastu semua esok berbuka makan ubat je anak beranak.  Pandai...

Keji tak?




Tapi ada jugak terasa kalau dapat cesar salad ni, best jugak ni...  Memang best.  Fresh, natural and yummy!


Yum!




Walau sebenarnya, ada la sikit rasa cam nak...  Snickers Goreng.  Tapi mana la nak sampai kedai jejauh cam tu.  Kesian kat ai.


Oh.Ai.Wan.

 

 But nemind, I think I can settle with this for today.  Itu pun kalau sampai...


Krispy Kreme Sugar Glazed Donuts

Tengok je la nanti apa rezeki yang mendatang. 

Ok, babai.



Nadia.Is.Comel






Wednesday, August 1, 2012

Banks and Monies

Watikah hari ini adalah...

Semalam, kelmarin sebenarnya aku terasa macam disoriented sikit.  Bila nak balik baru perasan yang jerebu was bad.  I don't know apa relevant dengan jerebu, but so far kebetulan bila je jerebu, aku adalah seperti disoriented.  So end result kerja tu memang jadi macam pening-pening. 

Then today I did all the banking...  And I haaaaateeee CIMBClicks...  Sungguh tidak stabil ok, hari ni.  Dah la aku memang cam pening-pening dengan haze.  Pastu pening-pening dengan surat-surat lama, bil-bil tertunggak, dengan asik kena keluar masuk back front refresh internet banking tu.  [Oh seriously ai kenot imagine apa nasib bila kena tukar Affin Bank jap lagi]

Yes, the salary bank will be changed to Affin.  So far, I am very much happy dengan internet banking CIMB.  Sebenarnya, it is better off than Maybank.  Dengar-dengar pun orang yang memang ada Affin account, memang tak boleh diharapkan sangat with their internet service. 

Entah.  Dah citer pasal bank, engkorang dah tukar duit raya belum?  Hihi.  Saja nak bagi u'olls melompat jap.  (pause)  Dah penat belum? 


Duit Baru





Banyak, kan benda nak kena settle kan sebelum raya?  Sebab nanti raya, cuti panjang. 

Ok lah.  Otak I dah penat.

Babai.



Nadia.Is.Comel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails