There was an error in this gadget

Monday, August 13, 2012

Ramadhan Minggu Terakhir

Aku tak rasa macam ada apdet blog last week. Ada ke? Entah. Tak ingat.

Bebudak opis sibuk dengan distribution of vouchers throughout previos weeks.

1. McDonald's Ciken Foldover Buy 1 Free 1.

2. Starbuck's Buy 1 Free 1 of specialty coffees every Wednesday and Friday from 6:00pm-8:00pm throughout Ramadhan.

3. KFC special Ramadhan package at a special discounted rate.

It turned out that No.3, the KFC, was a hoax. Ada orang yang created it and therefore unauthorized. Tak valid okay so tak perlulah bersusah payah sebab ia akan direject begitu sahaja.

Aku sebenarnya tengah ngantuk ni but I just took some medication that requires me to drink 3 gelas air atau lebih selepas mengambilnya. Oleh itu aku adalah... Zombie. Kut. Tak, Moon makes a better Zombie than I do. Itu wanita, adalah Zombie of the Amoeba. Haha.

I miss my friends. However I am thankful that I got to meet them, in matter of hours or briefly, throughout bulan puasa ni. Alhamdulillah.

Then the kids are semputing. Mentara tunggu nak berbuka, yang berpuasa dengan tak berpuasa (sama je buat perangai) boleh buat pertandingan lumba lari keliling rumah pada sebelum DAN selepas berbuka. Apa saja la kan? Kalau kat rumah sendiri, biasa air berbuka/sahur cuma air kosong and hot tea. Berbuka di tempat lain adalah... Yes, you know it! Clever ko nox!

But the weather hasn't been all good either. Extreme heat, extreme cold kat opis/dalam keta is equivalently boleh menyebabkan paru-paru ko tu konfius. So, dia pun terus semput... Kesian paru-paru ittew.

Bersyukur jugak sebab ada portable nebuliser machine. Rotate from family to family. Makin ramai dah pesakit dalam extended family ni.

Juga bersyukur dengan kemurahan rezeki. Doa lagi bersungguh-sungguh untuk dapat menutup hutang piutang. Dapat dipermudahkan urusan. Alhamdulillah.

Dah. Time to force sleep onto myself. Kang tak bangun pulak bersahur (macam tak biasa pulak ko nih...).

And to update, Abang Long cuma miss puasa 0.5 hari sepanjang Ramadhan ni. Abang Ngah dapat puasa 4 (ke, hari ke-5 ye...??). Kelmarin, yang paling best, I tanya Abang Ngah dia puasa ke tak? Dia kata dia puasa, tak makan lagi. Then I was unsure nak believe or not. Tanyalah pulak kat adiknya. "Dik, Abang Ngah makan dengan adik tak hari ni?" Terus reporter tu jawab, "Tak la Mak! Abang Ngah tak makan," with much enthusiasm at the top of her sora nyaring tu sebanyak a probably 5 times in a row. Boleh harap precision of answer. But somehow, her memory precision tu ada sikit macam skeri. Like one time, a particular dish was involved in an argument. The next time the dish was served, she bagitau there was an argument when the it was last served (when nobody wants to bring that up again!). Skeri tak? Hihi.

So moral of the story is, donch pick a fight with my dotter. Hihi.

With much love and affection.

Nadia.Is.Sleepy

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails