There was an error in this gadget

Monday, September 3, 2012

Raya Berubat

Watikah hari ini adalah...

Raya tahun ni adalah agak different than before.  Dari lokasi, rotation, persiapan...  We have also been sick memasuki minggu yang ketiga.

Terkini, the kids yang tak sihat.  Abang Long demam with style.  Baru sebut "Ubat" je, boleh terus muntah lepas tah memana tah suka dia.  Nasib baik jam tu kat dapur.  Pastu bila masuk sikit je ubat (I tell you, ni jenis letak kat bibir je), dia muntah habis lepas dalam sink yang sangat sakit jiwa sebab kena rebus air panas dan curah dalam sinki itu agar ia telus bersih dan nak la masuk dalam batang paip kat bawah tu.  Yesss...

Oleh sebab perkara di atas, saya sudah tak kuasa nak bertarung emosi.  Di atas nasihat biras-biras, Abang Long sekarang makan ubat kot montot.  Cik Adik tak rela di violate lagi.  Dia telah di violate oleh nurse dan kemudiannya, dengan Mak-nya sebab dia pun ada ala-ala Abang Long style.  Beza cuma tak muntah.  Ko tekan ubat masuk, dia takung, pastu dia rebehkan ke dagu dan terus ke baju, dan terus ke kerusi mahupun lantai dalam sekelip mata sahaja.  Oleh itu dia kini mampu pula untuk makan ubat melalui mulutnya. 

Macam-macam perangai. 

Mak pun dah sakit kepala.

Mak nak balik.  Singgah klinik dulu.  Check BP.  Mak rasa ada possibility Mak punya BP naik lagi.



Nadia.Is.Headache

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails