There was an error in this gadget

Thursday, December 27, 2012

Tidur Mistik

Watikah hari ini adalah...

Hari ini adalah hari yang agak apakah for me.

First of all, setelah begitu berusaha semalam, akhirnya kami tidur lewat.  Ini adalah diakibatkan oleh kepenatan yang berlebihan.  Nescafe O Ais juga boleh disalahkan kerana kopi yang kedai makan tu buat semalam adalah kaw dan terbaek.  So, in the end, I slept over midnight. 

Then dalam pukul 2 lebih pagi, terjaga sebab ada orang kecik ketuk pintu bilik.  Orang kecik yang Pawpaw sambut dan peluk.  Dan kendian selepas entah berapa minit dah rengsa nak mencarik Mak pulak.  Mak pulak terus terjaga-jaga lepas tu sebab tangan orang kecik tu merayap-rayap.  Kemudian Mak tak mendapat posisi tidur yang sesuai dan asik terjaga sebab Abang Long pulak mula terbatuk-batuk.  Mula-mula Mak buat tatau je.  Ini termasuk dengan Cik Adik tu dah soksek bersin bersiri.  I was oredi di awangan in and out of sleep.  But in the end, tak boleh jadi.  Tidur Mak dah terganggu dan mata terus terbeliak. 

Carilah ubat batuk dalam keseliratan barang.  Bagi Abang Long makan ubat.  Lepas tu Mak paksa diri untuk tidur.  And I tried that for 2 hours.  Bukan rezeki aku untuk dapat tidur agaknya.

While awake, I thought of the things I want to do in the office lah.  Then baca-baca whatevers.  Cuba self-comfort.  Tried clearing mind and relaxing limbs lah.  Pelbagailah.  But nothing happened.  C.E.L.I.K.  How lah???

So turunlah rumah merayau-rayau.  Main ponpitter jap.  Minum air kejap.  Sekali datang lapar yang bertubi-tubi.  Terus suap mulut dengan sekeping roti kosong.  Naik atas balik.  Tengok bebudak tidur.  Tengok Pawpaw tidur.  Mak berguling lagi cuba paksa diri.  Dari stail baring ke terduduk.  Last-last agaknya baru je agaknya terlelap, Mak disapa.  Siapa sangka memang nak kena jugak tidur sebelah Pawpaw.  Amacam, manja tak?  Haha.

Then terus terjaga.  And when I got to the office, I can't remember what I thought about doing just a few hours earlier.  Instead aku menjadi lebih sengal dan sakit dada.  Mungkin sebab akak dah tua kot.  Urat-urat saraf otak tak sedriven macam masa muda-muda dulu.  Boleh kot kita guna alasan tu.  Mistik.

Okaylah.  At least I've got this out of my way redi.  Lepas ni, nak mengemasssssssssss.... lagi.  Selagi daya.  Layan je... 



Nadia.Is.Tepape

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails