There was an error in this gadget

Tuesday, February 5, 2013

Confession

Watikah hari ini adalah...

CONFESSION: I have been very quiet. 

Ceh.  Confessionlah sangat...   Akak bizi la.  Dengan karipap, serimuka, ketayap, kek lapis 8 tingkat...  Macam ko tak tau betapa keras tangannya aku ni kan...  Siram pokok pun pokok boleh meninggei.  Panas wei.  Takat kalo ko suruh aku masak lemak cili api, beres!  Gerenti menjadi punya lah!  Ini adalah yang dinamakan ai konpiden dengan diri sendiri ya...

So, it has been weeks lah.  Rentetan jiwa bergolak merentan bergolek berguling meloncat toing toing toing berjogging yah yah yah...  Apa ada lagi?  Yunemit demit.  [Eh eh??]  Gelocak jiwa lah.  Sekiranya jiwa ni air minuman, dah lama dia jadi Coffee Milkshake.  Tinggi buih 12.7 inches.  [Kok jadinya lebih sekaki??]

The kids haven't been well.  Dah memang kalau dinamakan semput, hujan petang je, OUT.  Hujan petang je, OUT.  Kalau tak hujan petang je, IN.  Haha.  You see...  Mungkin ada yang tak perasan.  When the humidity [the kadar kelembapan (not lembab ya)] is tinggi, confirm bila sampai rumah, tido malam tu semua ada yang batuk la, kenot breathe la, selsema yang meleleh tanpa arah...  So, that was the weather 3 weeks ago.  Maka, aku menjadi semakin comel.  Ini mengingatkan aku dengan idola aku forever...  Princess Fiona.  Bila aku marah kengkadang jadi cam laki dia, Encik Shrek.  Tapi jiwa masih suci dalam debu.  Tayammum, sila.  

Rasa macam nak affagato la.  Biar tekak meledak dengannya.  Or just clean slate of expresso, walau pun sekarang aku sedang favourite Americano.  Tapikan kalu engkorang main game Joe's Coffee [ke hapa ke namanya tu], aku dok ternganga je bila customer mintak Expresso Con Panna.  Macam best je manusia digital tu minum.  Expresso, topped with whipped cream and chocolate powder.  *sigh*



Affagato





Expresso Con Panna


Uiks.  Gambar rupa cam sama je...  Aku memang suka kopi cawan kecik kot?  Hihihi...

Pagi tadi dengar Paramore is coming.  Tetiba jiwa melonjak nak pergi.  Tetiba je pulak.  Last concert I went to was...  The Corrs kut?  Uih gilalah.  Lama tak gi concert.  Tapi akak punya concert semua innocent je...  I went to Jewel, The Corrs, Westlife, No Doubt, Alanis Morisette, Bon Jovi...  [Nampak sangat betapa tuanya aku ni.  Sapa Jewel pun engkorang tak kenal.  Haha.  And Westlife?  Tu pun dah kira otai.  Haha.]

Walau pun terkinja dengan Paramore, aku terus terduduk rapi.  Ye lah.  Kan aku tengah driving.  Takkan kut satu kaki kat seat belakang, kan...  Ko ni pun.  Dalam jiwa dok melonjak, "Yeay!  Nak pegi!  Nak pegi!  Nak pegi!  Seronotnya... *mata kelip-kelip comel*"  Tapi aku sedar diri...  Sebab kalau takat satu lagu je, apa jadah nak gi tengok concert?  Teringat masa time Alanis tu.  Time tu akak memang dasat.  Semua lagu tu akak tau...  Hebat...  [Kuik kuik kuik]

Okaylah.  Cukup sahaja pada masa ini.  Banyak benda lain nak kena kechap.



Nadia.Is.Cute

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails