There was an error in this gadget

Thursday, February 26, 2015

Mak Berbichifai Disini

Watikah hari ini adalah...

Dah berapa lama Mak tak bichifai kat sini?  Lama tak, lama tak, lamaaaaa taaaaak....???  

*krik krik krik*

Ala.

*krik*

[pause]

[pause]

Well who cares when I am feeling like a biyach this morning?  

Melempias perasaanku disini, I feel that some people dono how to tunjukkan contoh yang baik sebagai ketua.  But then again, aku tersedar yang Allah ada tunjukkan kat aku suatu contoh yang mana aku pun terkena baeeeek punya yang I wasn't showing a good example to others as well.

Aku rasalah.  Ko ada kemampuan sendiri untuk mendapatkan fasiliti perbankan di negara ini.  Ko memang mampu.  Tapi mengapa perlu menggunakan fasiliti yang diberi opis.  Secara logiknya aku rasa sebab ko ni jenis yang berkira.  Sebab ko berkira, ko pandai multiply kan duit sendiri yang ada. Harta dah macam Ismet Ulam Raja.  Berkoyan-koyan yang orang tatau.  Tapi, kalau setakat takmo ada fasiliti sendiri sebab takmo tanggung interest (aku dengan berfikiran logik ni ya), walhal setiap kali datang statement, boleh je ko bayar selepuk-selepuk amount tu...  So, aku tak paham.  Paling tak paham bila ko mampu tapi ko ambik payment installment programme guna fasiliti yang bukan milik ko tu.  Pehtu, buat macam pengurusan bahagian Benefit tu yang tepape coz ko guna untuk beli barang bukan milik opis.

Dah dengan itu, bertapuk-tapuk arahan ko berikan.  Bila takde, takde la langsung.  Bila ada, ada la sangat sampai aku pun jadi tak paham apa yang ko nak.  Terus la aku jadi terberangan setempat sambil berlari-larian anak di Venice, Italy.  Main kocak-kocak air gitu.

Gini la.  Ko sendiri pening kepala nak mencari resit bagai bila statement sampai.  Kan ke lagi senang kalau yang opis punya tu tinggal jadi opis punya.  Aku yang tetiba kena pegang duit opis pun sesiap withdraw dan letak dalam tabung cash.  Payahlah kalau dah tersentuh just coz benda tu sits in my banking account.

Dah la aku penat ni.  Asik nak kena tido je.  Pehal tah.  Nak lempang diri sendiri pun tak lalu.  Sebab rasa menyampah yang, tak kuasa betul aku nak menyampah, dan tak semena-mena aku menyampah dengan diri sendiri.

I donolah.  Berdosa gak tulis macam ni.  Nak delete ke posting ni?  Tapi kalau tak, ada mungkin tak orang berbenefit dari apa yang aku tulis ni untuk sedar tentang diri sendiri.  Itulah niatnya.  Dalam sinikal aku ni, semoga terbuka mata kalau ada yang noti-noti tu.  Dengan itu terus terbuka dihati nak minta berkat kerja.  Aku ni pun baru nak baikpulih diri. 

Okaylah.  Mak belanja gambar Mak yang terbaru.  Amacam, cun tak ai?




XOXOXOX


Nadia.Is.Cantik

Tuesday, February 24, 2015

Wazzat

Watikah hari ini adalah...

Okay. Hari ni Mak ada feeling-feeling hanjeng betina. Wazzat? Oh well, feeling-feeling very the biyachi.  Tastes like chocolate.

Aku dengan mengantuknya kat sini, dengan terberangan, dengan bila orang panggil discussion I go, 'WTH...' with good reason, and I am constantly tired these few days sedang semalam nak singgah sekolah ambik anak pun aku dah terjuling-juling bijik mata and just had to cancel.  Takpe.  Diorang balik sekolah memang naik van pun.  

What is wrong dengan bila orang mintak ko berikan statement yang memang ko nak kena serender kan setiap bulan, dan ko tak buat?  What about ko requirement benda-benda yang sampai bila ko explain pun rational kehendak ko tu pun boleh membuatkan aku berdiri kecik mata sampai ko tanya aku mengantuk ke?  And what about aku tengok meja dan terus masih tiada rasa untuk menyelesaikan apa-apa.  Hei.  Siapa yang tepape ni?  Aku pun sama je terjoin perangai cam tak leh pakai gak.

Kawan ambik kesempatan.  Then baru tersedar yang aku terkena lagi dengan kawan.  Aku lagi berperasaan lahanat sebab aku telah ikut arus orang itu.  Aku kena sampai 2-3 orang sekali je rasanya. Sekali taji, 3 ketuk aku kena.  Hish.


Comel tak bila Achik buat muka konfius?
Eh jangan cakap...
Sebab yang pompuan ni confirm bukan Achik ni...



Takpelah.  Ni confirm kifarah.

Terima je lah dengan redha.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails