There was an error in this gadget

Thursday, February 26, 2015

Mak Berbichifai Disini

Watikah hari ini adalah...

Dah berapa lama Mak tak bichifai kat sini?  Lama tak, lama tak, lamaaaaa taaaaak....???  

*krik krik krik*

Ala.

*krik*

[pause]

[pause]

Well who cares when I am feeling like a biyach this morning?  

Melempias perasaanku disini, I feel that some people dono how to tunjukkan contoh yang baik sebagai ketua.  But then again, aku tersedar yang Allah ada tunjukkan kat aku suatu contoh yang mana aku pun terkena baeeeek punya yang I wasn't showing a good example to others as well.

Aku rasalah.  Ko ada kemampuan sendiri untuk mendapatkan fasiliti perbankan di negara ini.  Ko memang mampu.  Tapi mengapa perlu menggunakan fasiliti yang diberi opis.  Secara logiknya aku rasa sebab ko ni jenis yang berkira.  Sebab ko berkira, ko pandai multiply kan duit sendiri yang ada. Harta dah macam Ismet Ulam Raja.  Berkoyan-koyan yang orang tatau.  Tapi, kalau setakat takmo ada fasiliti sendiri sebab takmo tanggung interest (aku dengan berfikiran logik ni ya), walhal setiap kali datang statement, boleh je ko bayar selepuk-selepuk amount tu...  So, aku tak paham.  Paling tak paham bila ko mampu tapi ko ambik payment installment programme guna fasiliti yang bukan milik ko tu.  Pehtu, buat macam pengurusan bahagian Benefit tu yang tepape coz ko guna untuk beli barang bukan milik opis.

Dah dengan itu, bertapuk-tapuk arahan ko berikan.  Bila takde, takde la langsung.  Bila ada, ada la sangat sampai aku pun jadi tak paham apa yang ko nak.  Terus la aku jadi terberangan setempat sambil berlari-larian anak di Venice, Italy.  Main kocak-kocak air gitu.

Gini la.  Ko sendiri pening kepala nak mencari resit bagai bila statement sampai.  Kan ke lagi senang kalau yang opis punya tu tinggal jadi opis punya.  Aku yang tetiba kena pegang duit opis pun sesiap withdraw dan letak dalam tabung cash.  Payahlah kalau dah tersentuh just coz benda tu sits in my banking account.

Dah la aku penat ni.  Asik nak kena tido je.  Pehal tah.  Nak lempang diri sendiri pun tak lalu.  Sebab rasa menyampah yang, tak kuasa betul aku nak menyampah, dan tak semena-mena aku menyampah dengan diri sendiri.

I donolah.  Berdosa gak tulis macam ni.  Nak delete ke posting ni?  Tapi kalau tak, ada mungkin tak orang berbenefit dari apa yang aku tulis ni untuk sedar tentang diri sendiri.  Itulah niatnya.  Dalam sinikal aku ni, semoga terbuka mata kalau ada yang noti-noti tu.  Dengan itu terus terbuka dihati nak minta berkat kerja.  Aku ni pun baru nak baikpulih diri. 

Okaylah.  Mak belanja gambar Mak yang terbaru.  Amacam, cun tak ai?




XOXOXOX


Nadia.Is.Cantik

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails