There was an error in this gadget

Wednesday, September 9, 2015

Wordless Wednesday - 9/9/15

Watikah hari ini adalah...


#WordlessWednesday

Nadia.Is.Mommy

Monday, September 7, 2015

Mondayrapoo

Watikah hari ini adalah...

Ada hari-hari yang terasa sunyinya.  Sunyi resap sampai dalam diri.  Melingkar ke jari terus hingga ke kaki.

Ececeh.  Berpuisi gamaknya.  Feeling-feeling sangat sehingga menyayat hati ke Cik Senah oi...? Well, emo tidak memilih pasangannya.  Jadi kengkadang kapal tu belayar sendirian ke situ.  Like, blindly oso can sampai.  With all the weirdness that comes along with it.

Takde.  Saya takde motif nak menulis hari ni.  Sarcasm pun takde.  (Macam pilu pulak ai'olls) 

Nasi lemak dah makan.  Nescafe 3-in-1 dah diminum.  Ubat belum makan.  Benda-benda side skirting semua dah buat i.e. baca berita online, google random tehapatah online, korek in tray lepas tu letak balik in same condition or worse, fikir about the the future dalam atom zarah 90 degrees ke ufuk timur... tapi emo gak. Pehal tah aku ni?  

Agaknya sebab tak dicum kot pagi ni.

Oh gitu la kot...

Obatnya cium...



Tetiba je letak gambar dapur.  Tapi dapur ni cantikkan?  
Best la kalau dapat camni satu hari nanti...


Tu sebab kot Mak ni kadang emo jangka masa panjang.  Sebab selalu kata kepada diri sendiri, "U'olls fikir ai'olls ni siapa?  Ko fikir aku ni Puspa Wangi kah untuk sesukati suruh aku mencacai segala kumbahan u'olls ni?"

Yang lagi best sebab dalam segala kebenaran, Mak punya best skill memanglah macam Puspa Wangi.  I would be able to segregate the kampit campur aduk tu ya.  I have that kind of patience.  

So baiklah.  Realign myself.  Get everything together today for the leaves tomorrow onward for Abang Long will sit for his UPSR then.  

I hope he will not have any regret in himself.  Like how I tell him, "THAT (regret), would be the worse thing you have to carry".  Scary kan?  But that is the truth.  



Saturday, September 5, 2015

Kelab Bintang Malam



Mak tengah tunggu Abang Ngah balik kelas. First time lah dia bersungguh-sungguh nak masuk kelas ni. Nasib baik jugak dia haru Papa. Kalau tak memang ai stresses yu...

So today is his first class dalam bangunan yang macam dodgy sikit (makes you kinda know siapa yang manage bangunan tu - cam sedih). Nak balik, it's just sejam. So merayap la kejap pegi tengok buah lah, kononnya nak cari breakfast beef strips la - takde stok hari ni maka Mak kecewa...

Ingat nak pi minum kopi tapi Abang Ngah nak sebut dia pun nak juga. Tapi Mak dah go around in circles. So Mak sampai gak kedai kopi tanpa membeli kopi, tapi beli air lain. Dah separuh gelas disedut baru lah teringat. Mak tengah makan jamu. Habislah pantangnya. Dah macam serupa tak payah makan je ni. 😐 Oh tidak. Salah icon. Muka Mak dah jadi macam ni 😑.

...tapi dah tinggal separuh. Mana boleh membazir? Lagi pun, dah alang-alang menyeluk pekasam, Mak bagi je la sampai habis. Kan?

Hahaha.

Okay. Time to walk back to Dodgy Building.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails