There was an error in this gadget

Tuesday, January 12, 2016

Kasut Mak Crocs

Watikah hari ini adalah...

Hari ni aku rasa macam nak menangis je. It didn't feel so bad pada mulanya. But I realise yang sebenarnya mungkin banyak benda yang aku tolak tepi. Banyak yang aku ignore dari perasaan aku terhadap what I see, what I know, what I say, what I feel with many things for the past one month. Aku nak hadap benda yang aku lalu je. Yang tak perlu tu aku tolak tepi.

Jadi this morning aku ada breakdown sedikit demi sedikit. Kongsi dengan kawan. Baru aku nampak point of view. Baru jelas sikit tanpa serat emosi aku yang boleh dikatakan agak berbaur ni. 

Sebelum ni, aku tak izinkan diri sendiri ni untuk kecik hati. Aku terima je apa-apa yang berlaku sebagai inilah hakikatnya keperibadian mereka; so they amuse me from far with a lot of love, in a good way. Tapi memanglah kalau nak difikirkan, kalau kali ni memang aku kecik hati, entah berapa kali dah aku kecikkan hati diorang. But this list will never end. 

But then again, kalau tiada yang berubah, there will never be progress. Cuma, takkan selected people je yang mencuba bila orang lain tak buat apa-apa?

Terus rasa macam nak balik rumah dan tidur setidur-tidurnya. Macam Zaleha. Basah bantalnya dengan tangisan dibawa ke tidur. Pecah rahsia bila sandal bertumitnya berlumpur. Tapi kasut Mak Crocs. Jadi tiada yang mungkin tau apa yang rahsia dada ni.




Thursday, January 7, 2016

Brain Rerouting

Watikah hari ini adalah...

Sekolah dah bukak. Semua pun dah settle. Tahun ni Mak takde nak posting gambar anak pi sekolah. Amik gambar pun yang bukan-bukan je. Celebration yang agak moderate.

Apa-apa pun, Mak ngantuk tahap gaban.

Satu mug kopi + kopi dah habis. Buat aku rasa mengantuk lagi tu ada lah.

#sangap
#schoolreopens
#MakPunKeSekolahJugak

*garuk kepala*

*pandang kerja kat meja opis ni*

(apa la yang aku nak kena buat ni...)

((brain disconnected))

(((rerouting)))

Perggghhhh.  Tak ke mana ni.


Mak hari ni, lek-lek (relax) jo. Tido macam angkasawan.
Tido duduk, penuh dengan penipuan semata.
Entah nak kabur pandangan siapa pun aku tak tahu.


Conclusion: 
Hari ni Mak tak nak rari-rari (lari-lari) memana. Mak pun terlupa besfren Mak kaler brown dah balik ofis. Lama besfren Mak tu cuti. Mak kira-kira hari pangkah-pangkah macam banduan kat dalam jel menunggu dia balik ke pangkuanku. Jadi today nak pi makan dengan dia. Mak boleh rari-rari dengan dia nanti. 

Cuma mungkin Mak kena tido 5 minit jap sekarang ni. Ye kot.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails