There was an error in this gadget

Tuesday, January 31, 2017

MBTI Cerita Harry Potter - Severus Snape and Albus Dumbbledore

Watikah hari ini adalah...


Kelmarin aku duduk tengok TV. Rupanya ada back-to-back Harry Potter yang telah membuatkan aku duduk kat situ je dendiam. Dan sebenarnya aku rasa aku jatuh cinta lama dah dengan Severus Snape. Yang paling best, entah apa yang trigger, aku dah nebeng Google pasal dia diatas perkara-perkara yang dinyatakan dibawah:

...This unrequited love for Lily Evans...

...This devoted loyalty sampai sanggup do anything...
...This unbreakable face to smile but you know it's so much deeper than anything else you can imagine...

His character's MBTI is INTJ. There is a big a difference in character kalau compare dengan Albus Dumbledore. Base dia sama when it comes to deeper understanding, cakap berlapis, ayat literature yang satu ayat je dah bambu 5-6 perkara sekali sebut. But Dumbledore's MBTI is INFJ. 

Dedua pun introverted. INFJ, kengkawan dia ada ramai kot. But they're all from random places. Terus cam eh eh tetiba je a member yang boleh buat ni, or buat cenggini or dari sini, tau info ni. Tapi of course Mak lebih mengetahui pasal INFJ because I am one. Muka sombong gila cam Snape. Dalam diri jiwang cam lagu cinta tahun 80-an. 

Best tak tengok diorang ni off character? And he smiles!

Kalau nak samakan aku dengan Dumbledore, rambut putih dah ada. Cimata dah ada. Tinggal tak boleh terbang je. But my mind can jump from place to place macam Dumbledore. Jap-jap kang, nampak Koh Lipe. Jap-jap kang, nama pepohonan sakura. Jap-jap kang berada di tengah Hyde Park with a mug of hot coffee in autumn. Sah, kan? Haha.

Tapi yang paling best, birthday Snape sama rupanya dengan jejaka dalam hati. Patutlah ada tarikan kat situ. Ke sebab muka dia sombong gila. Gila matching ngan Mak ni. Sour cream laidat. Sour-sour oso never until touch the heart. Only special people gets to find the treasure inside there you know. Are you special? #ehsuddenly

Dan tetiba dado Mak sakit. Mak nak period ni kot. Entah. Sebab dia sesukati je datang bila dia nak. Bila dia tak nak, be like, 'I dowan'. 

Okay bye.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails