Rabu, 31 Mac 2010

borak kosong petang

Baru je lepas tepon one friend.  Dua-dua tengah sangap.  Aku dan dia.  Borak kosong.  Tapi gelak bagai nak rak.  Dia kata dia nak pi carik keje lain lah.  Nak change of environment katanya.  Aku kata kat dia...  Aku jap lagi nak bagi dia kerja.  Kerja baeek punyaaa...  Ha ha.  Aku nak soh paksa dia baca blogs aku yang by now dah ada beberapa spesis omputeh dan malaya ni setiap hari. 

Aku explain kat dia yang kalau traffic tinggi, makin glamer la blogs aku ni...  Boleh gua jadik kaya...  Every day keje makan mahal dan spa sini lah... spa kat situ lah...  Ha ha.  Lepas tu dia suggest kat aku soh tulih pasal kompeni kitorang pulak...  Ha ha.  Gelak besau aku dibuatnya.  "Itu memang bukan dapat award lagi tuh... Itu terus masuk PENJARA!"  Dia sahut, "Ko kata ko nak glamer kan?"  Ha ha...  Hambek ko Nadia!

Dah dah. 

Sekarang ni aku ada rasa bosan.  Sikit.  Yezza.  Aku tengah pikir apa aku nak buat nih...  Masa dah 5.30pm lebey ni.  Kalo dulu ada jerk geng bas skolah goyang kaki jap sebelum balik rumah.  Tapi jam ni terus jerk balik rumah.  Takpe la.  Rezeki cengginik is better for the kids lah kan?

Hu hu hu hu hu...  Okay la okay la okay la.  Balik ler aku sekarang gamaknya.... [Nanes]

harus ke wujud blog yang ni?

Okay...  Ini adalah first entry breakdown tulih in BM.  You want to know why?  Sebab I just added satu menatang tu dalam my other blog Nadia's Sanity and ada satu questionnaire ni dok tanya kalau my blog tu tulih omputeh ke malaya?  Gua... Macam konpius.  Sebenarnya aku tak tengok benda tu as something light and easy.  Sebab ini adalah aku, aku telah membreakdownkan perkara itu kepada ini:

SATU/ Itu blog memang aku sebenarnya nak cater kepada orang-orang di dunia universal.  Alam maya lebaq dan hebat.  Maka nak tulih pun omputeh je la.

DUA/ Tapi bila aku dah start surfing other people's pages, aku tertarik sendiri dengan their self-expression in Malaya.  Aku juga Malaya ma...  1Malaya lagi!

TIGA/ Ada jugak time yang aku ada feel nak guna bahasa rojak cengginik...  Tapi bila dulu aku ada access to Facebook, aku layan perasaan Malaya ni khas buat kengkawan dalam Facebook.  Tapi bila sekarang ni dah tak ada access, aku rasa seakan...  Uhm...  Tragis?

EMPAT/ So...  Adakah ini bermaksud semua recent blogs yang aku dah taip dalam Nadia's Sanity itu harus aku pindahkan ke dalam ni yang bermakna I have to retype everything else back in English just for the sake of the universal language di situ?

LIMA/ Jadi haruskah ada platform yang sesuai untuk aku berbuat demikian sampai wujudnya Nadia Goes Malaya in the Millenium?  Ye la kut... 

Even though dah stated in 5 perkara, aku masih tatau apa nak pikir.  So I'm just gonna go with the flow.  See how...

Just visit me always....

Peace no War

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails