Rabu, 30 Mei 2012

Hihihi

Watikah hari ini adalah...

Super super hungry.   Gila menggigil and it was only 12:00pm.  Mungkin sebab hujan = sejuk = menyebabkan badan lapar amat dasat.  So I went to make maggie.  Then still perut kriuk kriuk.  I then made hot tea and ate with biscuits.  I shall disclose the quantity of biscuits involved.

Now I got headache. 

Nak kena balik rumah ke?

Hihihihi.

Nadia.Is.Hihihi



Khamis, 17 Mei 2012

Strange

Watikah hari ini adalah...

My heart aches.  I've never felt tired like this.  Maybe I have.  I would have forgotten.  But heartache is always the same.  It hurts each time.

I try overlooking a situation differently.  Changing its perspective.  Get lost for suddenly stopping and dreaming when pausing. 

But heart aches the same.  It hurts each time.

Only this time is different.  I've been googling for one word.  And one word only.
I am scaring myself.  I should stop searching for it.  It will only do damage.

But yes, the heart still aches the same.
How do you make it stop?

I know.  I'm slipping.
Dear God, please help me.

Jumaat, 11 Mei 2012

Nak Meroyan Jap

Watikah hari ini adalah...

So here I am being bored sebab the haram Sims Social won't let me get even a full upload of it before it says 'Sorry we've hit a snag' and stops there, gone through Twitter and Scrabbled myself for hours...  I got agitated. I should be reading a book sebenarnya.  But no it isn't.  Go and godek godek here and there and tetiba rasa cam nak meroyan bukan sebab sakit hati tetapi...  em...  tak puas hati?  Boleh tak?

Tapi kalau I ngumpat orang tu, dia yang dapat pahala.  Berbakul dosa aku kena pikul.  Kena mintak maap dengan dia pulak.  The thing is, macam takde remorse langsung pada hal for sure dia lebih takde life dari aku.

Orang yang takde life ni, dia akan observe dan congok.  Sama ada dia buat comparison depan mata, atau dia buat comparison tu dalam hati.  Entah.  Donch ask me what I toking bikos I dono.  I only know like saying it.  Sebab hati tak sampai nak ce.ri.ta. tentang dia.

Aih.

Why la eh?

Dah lah.  Laki pun dah balik.

Nadia.Is.Exiting

Rabu, 9 Mei 2012

Wordless Wednesday: Quote of the Day

Watikah hari ini adalah...

Today's quote of the day is:

“All humans are dead, except those who have knowledge. And all those who have knowledge are asleep, except those who do good deeds. And those who do good deeds are deceived, except those who are sincere. And those who are sincere are always in a state of worry.”

~Imam Shaafi'i

Nadia.Is.Wordless Wednesday

Selasa, 8 Mei 2012

Kuku Kera

Watikah hari ini adalah...

Awal pagi ni ada rasa sikit cam ngantuk.  Mata tak leh bukak.  Mata je la yang tak leh bukak.  Nak kena lotan ngan Papa ye...  Mak tersungit.  Lotan la.  Mak suka.

Ceh.  Pepagi lagi dah berbaur noti.  Saja nak buat engkorang eksaited sikit.  Dah namanya pun hari Selasa.  The excitement untuk menidaksukai hari Isnin dah lepas, kan?  Just giving it a little bit of boost.  Which coffee also hadn't worked for me.  Well, okay la ada penipuan di situ sedikit sebab it worked for only half an hour. 


Cik Adik and Abang Ngah recently got onto the train,
since a very very very long time ago...


Mencelah masa sikit.  Hari ni terlalu banyak berangan dan masih banyak yang harus dilakukan.

Lavyuolls!

Nadia.Is.LempangDiriSendiri

Nota: Tajuk entry adalah suatu penipuan kerana tiada kuku mahu pun kera terbabit dalam ini persembahan.

Ahad, 6 Mei 2012

Hello Kitty Malaysia - Gila Sale!

Watikah hari ini adalah...

I found this and am huru hara feeling-feeling inside:

A Super Good News to all Hello Kitty Fans!!
I believe a lot of you girls and guys searching around
where to grab for Hello Kitty items in Malaysia for a really
long time…
And today…
Finally… Hello Kitty Malaysia is here..!
They are having pre-launch right now and as a special
pre-launch offer, you can have RM5 voucher and bonuses like
Cute 3D Hello Kitty Model at zero cost. If you don’t believe me
check it out for yourself here, while it’s still available:
==> http://www.hellokittymalaysia.com
This special pre-launch offer is valid only till the launch day,
after which it may be taken off completely. Stop reading this now,
and go to the Hello Kitty Malaysia website and claim all voucher
and bonuses now:
==> http://www.hellokittymalaysia.com
If you’re reading this blog post too late, then you may have missed it.
Don’t leave a comment to complain because there’s nothing I can do.
I DID tell you it’s a limited offer :)


Nadia.Is.HelloKitty

Sabtu, 5 Jun 2012

Watikah hari ini adalah...

Lama gak aku tak tulis entry.  I think I've made my own ratings jatuh merudum.  Ye.  Aku dengan on site, off site emo aku tu.  Berminggu-minggu PMS cam fomfuan lahanat sesangat.  Pastu berminggu-minggu gelak cam aku lah fomfuan faling fofuler kat donia ni.  E.  Then the weeks yang terlampau emo sangat sampai takde mood nak apdet blog langsung.  Macam mana pun, at least bila ada time frame yang mengizinkan, aku dapat gak nak melayari bahtera merdeka Encik Hazrey dan Puan Sri Filla yang terlampau (Ke melampau?  Satu hari 30 entry ko boleh tulis nox. Hish!).  Dengan ini aku mengucapkan terima kasih kepada mereka kerana menjejakkan kakiku ke donia kembali dan berjaya mengeksesaiskan perut serta jiwa yang fana ini.  

Soooo...  What to update?

Yesterday was an extremely long emo day.  But I was favoured well in the end.  

Today, pepagi lagi Encik Black aka laki akak, telah pergi merewang naik beskal carik kangkung kat tepi tasik. Lima round tu naik turun bukit.  Agaknya sempat melepak ngan makcik orang asli masak kat tepi tasik tu sekali.  Mintak tips cemana nak tangkap ikan guna tangan.  Ada jugak dia bawak balik hasil nasi lemak bastend 4 bungkus.  Terharu dengan keajaiban itu.  

Namun pun begitu, ia adalah lebih ajaib bila dia bawak aku gi pasar.  Haha.  Mesti laki akak naik hangin jap lagi kalau dia baca ni.  Bukannya dia tak penah bawak...  Donch you dare salah sangka.  Aku sesaja je guna ayat bombastik.  Kasi belajar itu Hinglish betul-betul.  Ia adalah ajaib sebab dah lama dah dia tak bawak pastu perkara yang aku boleh je 'LIKE' kalau setiap yang dia buat tu macam apdet status Fesbuk dia kan.  Dah la bawak balik sejam sebelum tu nasi lemak bastend 4 bungkus!  Kan...  You ni...

Masa kat pasar time nak ambik ayam tu, aku terasa cam, tak cukup kut ayam yang aku mintak.  Aku mintak lagi setengah ekor.  Pastu Encik Black tegur, "Kenapa cam sikit je I tengok?"  Aku sebenarnya pun was-was.  Tapi kalau ingat tazkirah ustaz kat ofis semalam, dia kata, kalau was-was tu maksudnya setan dah enter frame.  Haha.  Pandai la aku nak buat kaitan, kan...  Jadi aku pun telah mengkopidenkan diri kata yang it should be enough.  

Balik je terus bersihkan ayam sebab nak buat ciken rice shop.  Sungguh le sangat cukup ayam tu kan?  Tinggal cukup sepeket je untuk minggu ni.  Bijak aku ni.  Syaiton la sangat kan...  Tapi takpe.  Ada stok ikan yang boleh counter ayam itu.  

Kalau masak ciken rice shop, musti ada rice kan?  Aku yang dari awal dok terkira-kira ayam ni bajet tak cukup kot dari awal masak, rupanya nasik yang tak cukup.  Masak dua pot.  Setengah pot tu hangit dalam rice cooker, boleh???  Periuk nasik tu kalau dah datang angin bila orang masak nasik hayam, sampai kena sendal ngan senduk kayu.  Pastu rentung la pulak, kan?  

Tapi takpe.  Rejeki edibadi, nasik ayam aku ni, rasanya adalah yang terbaik dari sebelum-sebelum ni.  

Cuma nasik je tak cukup.

Cam tensen.

Sebab yang lain lazat, tak leh sambung makan ngan nasik.

Heh.

Then we put the kids to bed.  I was tired and drifting in and out while reading the newspaper.  In the heat we were in today.  Malaysian weather yang unpredictable.  Satu hari sejuk cam tinggal dekat je ngan London.  Satu hari humidity level yang memecahkan lemak ai tanpa sampai ke mana-mana slimming centre.  Lepas tu satu hari berangin je.  Lepas tu satu hari panas kering tak berangin.  And that one day yang hujan non stop, dan disebabkan aku balik lewat dari opis, aku tak sedar pun sekolah anak aku naik air yakni banjer.  Boleh tak sebab aku tak sedar impact hujan tu? *lempang diri sendiri*

I was telling my husband masa balik pasar in the morning.  Cerita tentang Abang Long.

For Koko dia, dia telah mengenrollkan diri sendiri sebagai PBSM.  We were like, WHY LAAA??  "Erm, tadi ada budak datang kelas mintak nama, so ai bagi nama ai tapi ai tak sign kat situ (list nama)" pastu mata dia bulat-bulat.  Mungkin dia tidak percaya dengan apa yang dia telah lakukan kepada diri sendiri sebab lepas tu dia dia tanya, "Mak, PBSM tu apa?"  

Nota:  Aku lebih encourage dia masuk Pengakap, tapi unit beruniform adalah sedikit sengal perasaan sebab nak kena beli uniform mandangkan dah nama dia pun unit beruniform yang mana sampai sekarang Mak tak beli-beli lagi untuk dia.  Kesian dia.  Kesian jugak pada Mak dia.

Then a few weeks back (dah months la kut sebenarnya), he comes back from school and he tells me that he has enrolled himself dalam sukan football.  Him?  Football??  It's soooooo NOT HIM la...  "Football, Abang Long??" mata Mak bulat-bulat tak percaya.  Kenapalah dia tak ambik permainan board games.  He's more of a puzzle and chess kinda dude, dan itu adalah sangat tidak football ya...  

And true enough, balik je from the first Koko football, dia datang kat aku and tells me, "Mak, ai rasa ai nak tukar la.  Ai takmo main football.  Ai nak tukar lain.  Tapi cikgu kata dah tak boleh tukar." Haish.  Yang cikgu engko ni pun kan...  Bagi je la whatever yang rasi ngan budak tu...  

So, petang tadi to help him with this football menatang, Papa brought him and all the boy cousins go play at the padang.  Betul punya lari-larian terbuka.  Cuma bila dah 10 minit main, Buyish tanya, "Abang Long, you ni macam tak penah main je?"  Soklan berbaur inesen.  Dan dengan inesennya Mak Ngah nyampuk, "Ye Buyish, dia memang tak penah main."  Abang Long tinggal mata bulat-bulat je sebab terkesima ngan soalan sampai tak kesah pun Mak jawab macam tu sebab Mak cakap betul.  Sebab dia pun sore loser.  Dah hujung-hujung tu, boleh je la ko tengok Abang Long dok nyangkung sambil tarik rumput.  Ei.  Boring orang nak main dengan orang yang sore loser cam tu.  Sebijik perangai aku ler tu.  Haha.  Jangan salah faham ya, saya sporting, kengkadang boleh jadi Joyah Sport tapi aku sore loser cam anak aku tu jugak.  Lain kalo lucky draw dapat menang iPad ke, Saga BLM ke...  Itu, tak dapat pun aku boleh terima sebab the odds are so...  sangat odd kalau semorang boleh dapat sorang sebijik.

Balik je rumah, aku masak lagi.  I made...  Lemon Ciken, sayur campur masak sos tiram, sambal udang...  Lagi apa ek?  Erm, telur dadar.  Okay la.  

It was alright.  But I suppose the best part of the day was...  I had on the same baju dari time aku gi pasar, sampai la habis masak dinner.  Hehe.  Tu pasal...  Kena ada perfume selalu dalam henbeg...  Memang dah kepam ke siku aku seharian dengan peluh lengit yang sungguh lengit dan hangit cam nasik ayam aku tengahari tadi!

Walau bagaimanapun, kome semua bernasib baik sebab aku dah berwangi-wangi sebelum aku sentuh laptop Encik Black.  Dan mandangkan aku dah berwangi-wangi, ada baik jap lagi aku gi goda dia.  Haha.  Ayat cam siut je.  Entah-entah mamat tu dah tergolek zombiefied depan tv.  He's had a longer day than I have sebab dia cycling in the morning plus, dia yang dok kejar bola dengan bebudak tu petang tadi.  Mak dok leper bontot piknik sesukahati ai je kat tepi tu.  Hik hik hik!

Oklah...  Daaaaaa...

Nadia.Is.Comel




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails