Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.

Jumaat, 26 Ogos 2011

Salam Dari Kami

Watikah hari ini adalah...


Salam Eid Mubarak


Maaf zahir dan batin.
Sekiranya ada pernah menyinggung atau terkasar bahasa.
Sekiranya ada pernah cuai atau menyakiti tanpa disedari.
Semoga anda berbahagia di samping yang tersayang.
Berhati-hati di jalanraya.
Sabar itu penting ketika menanti rendang.
Paham...


~ ~ ~ ~ ~

Ikhlas dari kami sekeluarga,
Mak, Pawpaw, Abang Long, Abang Ngah & Cik Adik


With love,


Rabu, 24 Ogos 2011

Katanya Wordless Wednesday

Watikah hari ini adalah...

I am not a supermom.  Sometimes I can be super rentan.  Haha. 

There two types of people whom I think, I really can't jive with.  Unfortunately.  Because for them, my type of person needs a lot of loosening up.  Either that or I'd have to take out the stick out of my butt montot *tooooooot*  I can speak to them, but I can't 'be' with them, if you know what I mean. 

Anyway, nothing much to say.  It's just that today, I was woken up one too many times and therefore my are glued together so tight that I'm thankful if happens on a good day. 

But truthfully...

THIS IS HOW I FEEL

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/




COMEL TAK AI?



Dah.  Nak kena mula buat kerja ni...

Selamat beramal!



Selasa, 23 Ogos 2011

This Morning

Watikah hari ini adalah...



Today I woke up it felt different.  I think it could have been Malam Lailatul Qadar.  And I slept through it like a log.  I woke up in stages.  Every 5 minutes.  Mana tak nya...  I kept pushing the snooze button on the alarm. 

So I rushed undoing the kids' school bags, repacking in a daze.  I couldn't find Abang Long's baju mengaji.  There was none.  Then I couldn't find Abang Ngah's baju sekolah.  I found the pants but not the top.  Teruji mindaku.  I just...  The dots weren't connecting.  I kept going through them and wondered where I missed.  Went through our own racks and the ironing place with nothing in between. 

Frazzled, I decided to just shower first.  Did my prayers and went back inside the kids' room.  Allah bukakan mata.  Abang Long's baju mengaji was on his bed.  I had put them aside with intent to iron them.  And I found Abang Ngah's uniform in a different compartment.  Pawpaw did the keeping instead of me.  And the bottom that I found was a trackbottom similiar to of his uniform that I had put aside for change. 

Went down to refill the formulas and new bottles and unlocking all doors.  I couldn't find Abang Ngah's school bag.  Found them still sitting in the car.  Repacked his bag then and there.  Readied the kids, gave them bread while they squabbled.

There is nothing new about squabbling but lately, it has become more annoying.  Asik bergaduh je.  Tak boleh ke cakap elok-elok?  Tak boleh ke tak tendang?  Tak boleh ke mengadu ada orang tendang?  It just went on and on and on.

In the midst of it all, Cik Adik tells me, "Nanak bread," sambil hulurkan roti.  Memula mintak biskut.  Tengok abang makan roti, nak roti pulak.  Ni segigit je dah tak mau lagi pulak.  I was hauling bags into the car so I told her, "Makan je lah Adik." 

While I loaded the bags into the car, she burst into a big heartbreaking cry.  All stressed out with all the fightings and all because of the bread.  I just threw the bread that had 'upset' her, picked her up and put her in the car.  She wanted to close the door herself and I did it together, as if she was doing herself.  I was half way to my door when I realized she was crying again.  Then I realized why she cried.

I had her finger stuck in the door. 

I jumped so quick and sucked her little finger to avoid for it to go super bengkak.  I felt like such a bad mom.  But I suppose the warmth helped to ease the shock.  Then I asked her to continue sucking by herself.  Only then I realized that I was fasting.  Tapi buat pun tidak disengajakan.  Without intent.  So takpe lah kan.

Sampai je sekolah I mintak tolong the teacher to give her PCM, just in case.  Then I drove and sent Abang Ngah to school. 

There is something different about today.  I rasa sayu. 



Isnin, 22 Ogos 2011

Kisah Semalam

Watikah hari ini adalah...

Owh betapa challenging nya.  Hari ni aku telah keluar rumah, sekali lagi, tanpa baju sekolah Abang Long.  AIH! AIH! AIH!  Aku bizi di opis dan tidak mampu untuk mengadah balik rumah.  18 minutes would be too valuable for me.  I just can't spare that.  Oleh itu Cikgu Ros, minta maaf.  Saya terpaksa memontengkan anak saya sekolah tanpa rela pada hari ini.

Pagi-pagi lagi dah memang macam tak cukup tido.  Itu sebab tak terbangun sahur.  Tu lah.  Ada orang teringin sesangat nak pi minum kofi specialist.  Dah bebulan puasa ni baru perasan.  Badan dah detox nox.  Sekali masuk kofi, 2 pagi baru aku tutup mata.  Oleh itu aku bangun pada pukul 6.20 pagi.  Sekian, wasalam.

Semalam aku multi-task.  Parents-in-law balik dari Umrah.  Murah rezeki diorang.  Makin kerap dapat mengadap Kaabah.  Well eniwei, laki ngan dua budak kecik pi fetch them from the airport.  Dah kelam-kabut, ubat tak sempat makan.  Abang Long couldn't go sebab demam. 

Last two Saturdays Cik Adik mula demam.  Thursday, Abang Long pulak.  Friday, Abang Ngah and Pawpaw pulak.  I noticed diorang ni kalau demam, with temperature straight 3-5 days.  4-5 hari tu akan on, off panas dia tu.

Okei, sambung...

1. I made chicken nuggets from scratch.  Woohoo!
2. Lepas tu menggosok sampai habis 4 hanger tu. 
3. Bagi Abang Long makan ubat.  Mak ganas okeh bila nak bagi makan ubat.  Jangan memain.  Oleh itu, ia adalah memenatkan emosi.
4. Pastu Mak angkat kain.  Sidai baju pulak.  Lipat terus baju.
5. Pastu Mak main vacuum.  Aku sedut satu rumah.  Dengan cicak-cicak pun sekali masuk dalam itu mesen!  Bukan itu saja.  Dinding kerapu pun aku sedut jugak. 
6. Aku bersihkan bilik tido...  [Cayok!] 

Bilik tido is the first place you leave and the last place you come to; therefore it'll be the last place you clean sebab ia tak duduk kat depan mata, lain macam tempat tengok tv ka...  dapo ka...  living room ka...  kan?  kan?  kan?


Akak bergerak seakan misteri.
Bau je yang tak blei blah.  Sebab baunya pensan!

 
Punyalah gua nyedut baaaeeeeekkkk punya...  Sekampit dono what tempat dust collector tegar kat tepi katil tu.  Termanggu ai jap yuuuuu...  Terus sedut sampai belakang belakang katil tu pun aku jolok, Cik Yah...  Headboard aku berat nak mampus.  Tolak katil tu pun gajak seinci je.  Dah sebab semua barang dah longgok atas katil, terpaksalah pulak aku tukar bed sheets kan?  Waaaaaa...  Aku bijak!  Lepas tu sebab habuk semua dah melayang, I just had to wipe the top of the headboard pulaks.  It was filthy!  Dah la bebudak suka sky diving dari atas tu.  'It's so funny,' kata mereka.  Ye lah. 

Then turun ler bawah nak cuci cadar semua tu.  Mentara cuci tu, sambunglah nyedut/lap kat bilik lelain.  Anak cicak tu tersedut masa nak vacuum belakang tv.  Hambek ko.  Siap soh duduk merata?  Terjumpa pulak botol-botol susu jurassic porak.  Entah cemana boleh duduk bawah sofa pun aku tak tau.  Macam...  Terus jiwa kacau.  Patut je la bila aku carik tak jumpa!

1. Bawak turun nak cuci semua.
2. Masak maggie je la untuk awak, Abang Long!
3. Cuci semua!
4. Sambung lipat kain kat bawah.  Haha. 

Pastu Pawpaw and dua orang budak kecik tu pun balik.  Masa tu akak tengah lipat kain.  Lepas tu terus, sidai cadar mentara anak lelaki dua orang bertekak who gets more maggie.  Aku masak satu je.  Gaduh je la engkorang.  Mak.tada.perasaan.

Sekali semuanya siaaaap....

Sebab aku dah penat.  Entry ni tak sesiap!

Khamis, 18 Ogos 2011

Kembali setelah menghilang

Watikah hari ini adalah...

Sorry sebab agak lama aku kehilangan.  Aku tido.  Sepanjang duration tersebut.  Aku tak berbuat apa-apa lain.  Aku adalah Sleeping Beauty sebenarnya.  Oleh sebab itu, agak susah aku nak menjana kesegaran dari overdose tersebut.  Ada la sikit side effectnya.  Tapi bukannya dengan sengaja.

On Saturday we had an early birthday gathering for Abang Ngah.  His real birthday was on Wednesday.  Malam tu masa tengah-tengah makan, tiba-tiba Cik Adik muntah.  She already was having mild flu a couple of days before.  So I thought, takpelah.  Mebe nak keluarkan kahak, that's why she vomited.  Then malam tu, high fever throughout the night.  Then high fever throughout Sunday.  Malam tu dapat ubat kat clinic.  She was 40 all the while.  Even dapat ubat montot pun, it didn't subside.  I had to give her PCM just 2 hours after that.  Then only her temperature turun and she started sweating all over.





The thing about my little girl is that, dia jarang sangat sakit.  Sekali kena, beginilah jadinya.  Then I pun was feeling under the weather with a bit of migraine.  Jadinya on Monday, both stayed put in one place and slept ourselves out.  I couldn't send her to daycare begitu kan.  Rusuhan Mak, Bapak, Atok, Pak Sedara dan Teacher dan-dan tu jugak.  Buat jangkit kat anak orang.  Itu sangat... ... ...

Then she was alright throughout siang tu.  Especially after she has had sleep.  Funny sikit sebab suara dia berubah bunyik macam lohong.  And she was enjoying using it to cry and go "Eeeeeeeeeee...." [E taling tu ye, u'olls] rengek because of how it became.  Takpe lah.  Janji dah sihat.  Sampai sibuk nak lipat baju, berebut ngan Mak ko.... 

Walau bagaimanapun, by the time nak masuk Maghrib, dia jadi balik.  Panas again.  Constant temperature.  Throughout the night.  And to cut the story short, malam tadi je yang dia tidur, without suam pun rasa kat dahi.  Maka, sangat Alhamdulillah.  Adik dah sihat.

Cuma pagi tadi bila gerak Abang Long nak sahur pulak yang Abang Long pulak demam.  Maka itu hari ni dia tak gi sekolah.  And just now Atok called.  He has ran up a higher temperature.  Nasib baik tadi bawak ubat.  

I think it's time for me to check on them.

So, babai.


Sabtu, 13 Ogos 2011

Jawapan Bernas

I just got this on BBM. Gelak tersiput-siput! Muka kena menten. Ai comel olweis.

"We never knew or we never learn how stupid questions we ask every single day of our routine life :)

Bila org nampak ko baring tutup mata:
S: Ko tidur ke?
J: Tak la, aku training mcm mana nk mati nnt..
...
2. Imagine ko bawa tv ko yg rosak jmpe technician sroh repair, dia mst tanya gak:
S: nk repair tv ke?
J: Tak la,aku bosan2,so sje aku bawa tv ni jln2 sini.

3. Bila time hujan kwn ko nampak ko kluar,dia tanya:
S: Ko kluar time hujan ni?
J: Eh tak la,hujan nanti baru aku kluar.=-?

4. Time ko baru bangun tidur, trus si bodo tanya ko:
S: Ko dh bangun?
J: Ish, aku tgh tidur sambil jalan la bodo!(=|

5. Kawan ko call fon ruma ko:
S: Mana ko?
J: Sini bus stop!:/

6. Diorang nampak ko kluar dari bilik mandi basah2:
S: Ko baru mandi ke?
J: Manada, aku jatuh dlm lubang jamban td! :&

7. Ko bediri tggu lift di tingkat paling bawah skali, diorang tanya:
S: Going up kah?
J: Eh tak la,aku tgh tunggu apartment aku turun bwh ni. (y)

8. Boyfren ko g ruma ko bawa 1jambak bunga. And ko lg mau tanya dia:
S: Eeeh,bunga ke tu?
J: Tak la Ling! Paku-pakis dgn kubis la ni.X_X

9. Ko di dlm toilet, pintu bekunci, ada gak org ketuk pintu n dia tanya:
S: Ada orang tak?
J: (Suara Kiut)mne de orang! Taik yang becakap ni!!! >:/:x Bikin panas tu soalan.."

Hahaha.

Nadia.Is.Pecah.Perot

Jumaat, 12 Ogos 2011

Saljunya ai ni!

Watikah hari ini adalah...

Dahulu aku comel.  Terlalu comel hinggakan tak perlu ambil gambar lidah tersentil.  Aku juga tak perlu ambil gambar sambil buat mata kecik-kecik dengan mulut juih ala-ala jernih hati nurani.  Semua itu tak perlu.  Semua itu tak penting.  Yang penting adalah akak menten walau pun dok berhayak satu town pakai trackbottom kaler biru. 

Namun lately ni, aku telah menjadi semakin mengacam.  Semakin, liuk, lentuk, gebu, vam voom vasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss...!  Betapa hebatnya aku nox.  Vassss aku tu sampai ke laut jauh nya u'olls!

Apa nox?  Ko tak caya?  Yu ni noti tau.  Kecik ati ai. 

Nah.  Tengoklah gambar terbaru ai ni.

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/



Terharu tak?

Ni gambar akak kat opis.  Candid shot ni.  Tokojot ai.  Tengah taip minit, sekali ada power short pulak.  Lepas tu akak boring, so akak gi main salji kat dalam bilik Boss.  Tak payah ai susah payah nak gi main snow kat i-City nox.  Jap lagi akak tunggu u'olls luar opis je.  Bila korang nak masuk, akak amik caj lima ringgit.  Ala yu ni...  Mana ada mahal tu.  Tu lima ringgit buat geli-geli jek.

Dah!  Gi la balik.....




Khamis, 11 Ogos 2011

BedeKEK!

Watikah hari ini adalah...

Abang Ngah's birthday is coming up.  Walau bagaimanapun, Cik Adik yang hari-hari balik skool dok sebut,

"Atek nak bedeKEK!" 

"Papa, Atek nak makan KEK!" 

"Mak, Atek nak bede!" 

Once ada dia dok sebut berulang kali:

"Atek nak itikel"

I was like, "Apakah Dik...??" kat dalam dado ni.  Yang ye pun dah naik pening sebab nyaring sungguh anak girl aku itu and it's on repeat. Sekali dapat translationnya.... 

"Atek nak itikel" = "Adik nak Hello Kitty bicycle"

Ko.  Boleh?  Mana nak carik?  Siapa yang translate?  Bapaknya.  Rupanya dah berjanji ngan anak dara tu nak pi carik Hello Kitty bicycle.  Dengan ini saya mengucapkan tahniah dan selamat mencari.

Kesian kat awak, Dik.  Lagi kesian kat Mak sebab Mak yang jiwa emo jap sebab sekarang ni, birthday Abang Ngah yang sampai dulu dan awak tu punya is ONLY [eyes rolling sambil pejam mata] in November.  That would be SELEPAS Abang Ngah, Emak, Abang Long.  You last.  Skip sebulan, Papa punya turn pulak.

Takpe.  Meh tengok Dekorasi Kek Bersama Akak Ko Nadia.



Cookie Monster ni is sooo cute!  I would have never thought of this!
 

Then if there's Cookie Monster, there must be one ELMO!



Then this jungle fever pun I think menarik.



And this Bugs Bunny...



Dainesor ni pun best.  Wood chips tu... guna ikan bilis... kah??  Haha.



This one I know.  Kalau aku buat, musti anak aku sayang double.
Masalahnya, kalau aku buat kek tu, mesti tak sesiap sebab...
asik temenuuuuung je kat kek kosong tu.
Akak boleh jadi blank.



Teringat kat Abang Ngah!  Mata dia sama je besar ngan tortoise tu!



Uish seronoknya Abang Ngah kalau dapat kek ni...



Tapi rasanya kalau dapat kek ni pun, budak suka! 



Bob the Builder ni memang classic!



Dan yang digilai ramai!
Aku sendiri pun nak kalo dapat kek Spongebob Squarepants!



Ooooo... I loike...



Oooooo...  I oso like the kapkeks...

This one reminds me of Shaun the Sheep dengan Timmy Time



I soooo suka yang ni!



Aaaaaand finally...  Madagascar!

So last-last?  Kita tengok je la kek apa yang Abang Ngah dapat.  Mak cuba ya....


Rabu, 10 Ogos 2011

Nak rasa yang ini

Watikah hari ini adalah...

Teringin la pulak nak Ikan Cencaru Masak Sambal.


Photo Tribute [HERE]


Wordless Wednesday

Watikah hari ini adalah...


Bestnya bila ada Mak Long ya?



Selasa, 9 Ogos 2011

Ranggo

Watikah hari ini adalah...

It's 2:50pm.  Entah pukul berapalah agaknya entry ni abis.  Kang kejap-kejap tergantung.  Mana tau.  Tapi kalau rezeki, tidak ke mana.

Beginilah.  Aku tidur lewat semalam.  Sesangat lewatnya.  Biasa for sure average pukul 10 dah berdengus kat dalam bilik.  Jangan salah faham.  Aku bukan kobau.  Kalau tak berdengus ngan anak yang tetiba nak air lah, NAK MANDI lah, nak story lah, nak bergaduh adik-beradik lah, yang aku-tendang-ko-pastu-aku-ngadu-pastu-aku-kutil-ko-balik, maksudnya aku dah tertido.  Ala-ala sopan dengusan aku tu.  Dia bunyik pish pash push.  [Entah hapahapa entah]




Tapi malam tadi I had a bit more of energy.  Sendiri pun tak sangka habis lipat kain dua bakul.  Cuci-cuci botol, carik botol yang tertumus tak mana [bau diaaaa... Perrrggkkhh!]  Sambil-sambil peletum-peletum dengan Mickey Mouse.  Okei.  Tipu sikit.  Mickey Mouse tak keluar malam tu untuk temankan aku.  Dia dok dendiam dalam stor sebab kaki dia injured sikit.  Laki letak jaring dawai terbaek kat main gate menatang itu.

Sedar-sedar tak sedar, dah lebih pukul 2 pagi.  Bangun pukul 4 pagi memang macam mangkuk hayun.  Mata tak boleh bukak.  Tapi aku bersyukur ke hadrat illahi.  Laki sampai dapur dulu dan keruk periuk nasi.  Ya.  Dia telah membuatkan nasi goreng dengan ikan masin untuk sahur.  Mentara tu aku cuci botol-botol yang baru guna the night before.  Korek-korek tempat untuk susu budak.  Seriously tak ingat diorang ada spare susu ke tak kat school.  So I did new packing.

Then dah sahur, terus sleep.  Walau bagaimanapun, semorang bangun tido pukul 7:40pagi. 

Gilos.

Semua mandi, pakai, sauk barang, start henjen and jalan by 8:00pagi.  Kelas tak?

Then tetau je tadi masa tengah tertumus, ada dua miscalls.  Cik Adik tertinggal botol susu.  Dan Mak pun menanges kat opis.

Sekian.

Percayalah bahawa mentara this is typed, it's already 5:21pm.

Terduga

Watikah hari ini adalah...

Aku adalah agak tertumus hari ini.  Bukan kerana aku sengal.  Tapi kerana aku telah mencuba dan tak nampak lagi jalan tengah di antara dua pertembungan budaya.  Oh.  Aku tipu.  Tak baik menipu.  Lagi-lagi di bulan Ramadhan yang mulia ini.  Tapi, ada aku kesah ko kesah?  Tidak.  Oh.  Aku sungguh biadab rupanya.  Lagi-lagi di bulan Ramadhan yang mulia ini.  Tapi, ada aku kesah ko kesah?  Tidak.  Oh.  Aku masih sungguh mulut apakah.  Lagi-lagi di bulan Ramadhan yang mulia ini.  Tapi, ada ko dah rasa penat? 

Bizi sungguh ke pun aku ni sampai tak sempat nak apdet blog?  Bizi le.  Lebih bizi dari biasa sebab kalau tidak for sure sempat jugak masuk upload satu gambar and meraban sesikit dan post.  Jiwa kacau.  Sikit je.  Tapi kenapa rasa sikit macam nak nangis ni?  Hi hi hi hi hi.  Okei je kut.  Tapi aku sendiri tau tak okei.  Hasil najisku menunjukkan aku sedang berkeadaan tertekan. 

Kalau aku nangis jap lagi engkorang nak nangis sekali ke?  Ei.  Tak boleh.  Mana boleh nak buat sengaja-sengaja.  Ai takmo tanggong yuuuuu...  Ni pun kena tahan napas dendalam sikit.  Kasi jiwa ai tenang. 

Inhale.
Exhale.
Satu.
Dua.
Tiga.
Lapan.
...Lapan lagi.

It's challenging.  Macam nak kena tertumus guling-guling macam video clip Miley Cyrus pulak.  Pastu pura-pura jalan bawak beg kat Arizona.  Mesra dengan projektor.  Pakek boot lagi.  Ye lah.  Nak gi panjat uphill mountain. 

Fuh.

Tetiba je terasa macam nak makan agar-agar.








PS.  Aku baru je menjerit.  Sikit je.  Tapi tak keluar suara.  Ofismet kata, Parkinson.  Haha.  Okeilah.  At least boleh gelak sikit.  Sikit jek.



Jumaat, 5 Ogos 2011

Cik Adik's First Fold

Watikah hari ini adalah...



CIK ADIK'S FIRST FOLD

Rajin Adik tolong Mak. 

"Atek emmas," sambil susun-susun kat tepi.  Bila Mak nak lipat baju, dia pun sibuk.  Lepas tu dia berpeluh.  Lepas tu dia frust.  Lepas tu Mak bagi dia baju yang lain.  Lepas tu dia happy.  Ada hasil.  Dia buat sendiri tu.  Ada initiative.  Tenyeh-tenyeh on the floor, gosok-gosok material tu flat dengan tangan.  Lipat-lipat-lipat. 

Bagus Adik ni.  InsyaAllah rajin sampai bila-bila ya Dik.

Khamis, 4 Ogos 2011

Cobaan

Watikah hari ini adalah...

I am trying on a new gadget that's not mine. Hehe.

Gua terasa amat teruja sebab dah terasa dan terbayang-baying, selain dari terasa-rasa dah di awang-awangan untuk ada satu.

Sekarang ni Cik Adik tengah tergolek-golek being charming bertaut nak cuba menjana coklat dari Atok dia. Haha. Tak. Sebenarnya dia tengah nak jugak bukak sekampit kacang yang Atok kata nak bagi Nenek. So diorang suruh dia pi carik Nenek dulu baru bukak kacang tu. Dia pergi one corner to another and said, "Tat teh pohn," so flatly that everyone else missed it!

Oh okay. Itu sajalah.

He he.

Nadia.Is.On.iPad2

Pulut Panggang Jadian

Watikah hari ini adalah...

Remember semalam aku ngaruk nak makan pulut pangang atau apa-apa perkara pulut?  Well, aku tak sempat nak memulut apa-apa sebab semalam adalah suatu hari yang agak sibuk.  I bizi you know...  What you think I everyday leg shake-shake ke?  Yu very troublesome lah.

Then I gi ngesot lumah nenet.  "Ada apa-apa yang pulut tak?'

Dan jawapannya adalah...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/



ADA!!!

...What? 

...What you asking?

...What?  You dono wat the food is?

Well.  Ai oso dono.  Haha.  All I know is the inti for pulut panggang is put outside the pulut.  Janji, pulut.  Then Nenet came and corrected me.

"Ni namanya PULUT URAP"

So maka tahulah kita bahawa ini ada sub-species mekanan pulut ini yang dikenali sebagai PULUT URAP. 

Sekian.



Rabu, 3 Ogos 2011

Gerai Bazaar Ramadhan di Shah Alam

Watikah hari ini adalah...

Semalam aku berjalan-jalan di dua kawasan tapak gerai bazaar Ramadhan.  First, dekat Seksyen 7 dekat Hailam Kopitiam.  Second was berbalik ke Seksyen 2. 

Seksyen 7
Mungkin aku sampai sana pun agak awal.  But I got my air tebu dari batang tebu tu kat situ.  Pastu, ada dua-tiga gerai yang jual tepung pelita sesaja.  Trend eh sekarang ni?  Ala-ala Malaysian Kapkek gitew.

Seksyen 2
I went back to the popiah francais.  He he.  Beli dan mendapat sambutan di lain lokasi berbuka.  Tapi masih aku tak sempat menjamah.  Maka oleh itu, aku terpaksa pergi lagi petang ni.  Saya berharap suami saya faham bahawa pembelian saya itu nanti bukanlah sekadar suka-suka.  Saya ikhlas dan seriyes ni.

Dan sehabis tempelan saya di Fesbuk hari ni, saya dah terasa pulut di tekak dari waktu masuk simpang luar nak masuk opis lagi.  Pulut kunin ngan rendang ayam.  He he.  Melampau tak?


Terlebey suda...

Kemudian selang beberapa jam, terasa pulak pulut panggang kat mulut.  He he.  Teruks ke ai? 


Nenet punya jugak best!
Tapi Nenet off-duty fulfill request anak dia.
Banyak benda lain lagi dia kena buat!

Al-kisah.  Nak kena gak pi carik pulut jap lagi ni. 

Hiks hiks hiks...




Cuti tambahan Hari Raya Puasa dan Hari Kebangsaan

Watikah hari ini adalah...

Ofismet I circulate tadi.

Source: Berita Harian Online

Harap malum.


Buffet @ Grand BlueWave Shah Alam

Watikah hari ini adalah...

Nah promo kat Grand BlueWave kat u'olls...

  • Offer price of RM65++ bagi hari pertama hingga kesepuluh Ramadhan.  Normal price is RM85++.
  • Diskaun 50% bagi kanak-kanak berumur 4 hingga 11 tahun. 
Macam sesuwai untuk yang baru bercinta dengan ibu-ibu mengandung anak pertama.  Boleh melahap tanpa mengira anak.  RM65++ je tu.  He he he.  They even got hidangan istimewa setiap hari.  Nah.  Janganlah malas wahai anak.  Iqra'.  Bacalah.

Kalau nak lagi besar, click on the picture.

Dah pergi tu, jangan lupa bawak akak.  Bulan ni lah bulan paling mulia untuk korunk [e.getik] bermulia-mulia.  Percayalah korang takkan nyesal bawak akak ke sana sebab akak pandai makan.  Cuma laki akak la kut nyesal sebab bagi akak ikut korang pigi makan BUFFET......

LOL.  Dah.  Pi buat kerja! [atau reservation, ai folo yu okes?]


http://watikah-nadia.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails