Khamis, 22 Oktober 2015

A Little Benadryl in Life

Watikah hari ini adalah...

I am, as person, is like a dose of Benadryl.  It's either you get a strong dose of the ubat, the ubat is ignored or it will put you to sleep.

Yes, sincerely and truthfully, I am an extremely boring person.  I don't even post photos or nak tulis pun ikut bila ada rasa je.  And I actually have more than 3 blogs that is random to fit what I feel at that time of writing.  When I am almost pure to myself, I communicate in English.  Maybe that's why I am more direct as a person.  Like, if you are sick and just sitting there looking at me, I will offer you ubat lah.  I give little-little.  But if you need higher dosage, I will give oso.

But here's the thing.  Not everyone can see, face or understand what they think they are facing because judgement and own personal strength (weak or egoistic) clouds and overwhelms them.  So if the area is familiar, I will help to guide you.  But you will need to get through the stormy seas yourself.  Bikos no one else can do that for you.  The sea is your own emotions and the ship is your own being.

The ride will be rougher when you start complaining about the things that makes your ship rocky and start blaming everybody else on the weather, the rocks, the birds that poop on your ship among every other thing.  

Then I question:  

1. Do you want to get through this storm, or do you want to stay there and just blame everything else? 
My support: I listen, filter and sift through nonsense and shortcuts.  I will tell you what I assess through, quite straightforward.

2. Don't you want to see what is broken on your ship that is making you feel impaired to move?
My support: We approach it depending on your behavioural feedback. The more your struggle, the more direct my responses be.  We don't need laces and vibrant paint colours to fix the ship.  We need wood, panels, nails and hammers.  Nobody said this process is easy.  But I will help support you.

3. Let us identify what is broken and we get it fixed. 
My support: But I'm not on the ship.  You are.  I will help guide you so you know how to fix yourself the next time around and be proud of this knowledge. 

I am sorry that I'm not diplomatic.  Whenever I try, it becomes something else tiresome because it doesn't fix the problem.  It only buffers it and may divert to turn into another problem, or a whole length of it.

It takes years to undo self, and years to learn/implement new habits.  It takes a lot to ACCEPT and EMBRACE yourself.  To FORGIVE self, and accept your self-flaws.  To FORGIVE everyone else that has come across your path.  I never said this was an easy.  But you've got to stop blaming other people for your own life's failure.  You always have an option to get help.  But be sincere in wanting to change.  Identifying what to change.  And making effort to improve your life.

This is just how I feel.

This is just something from me.





If only some people are able to see the views of other people instead of blaming how wrong and negative people who are trying to help you.  

There is no such things as coincidence.  God puts the right people in your path, for you.



Nadia.Is.Serious

  

Rabu, 21 Oktober 2015

Wordless Wednesday: Comprehensive Breakfast Recipe

Watikah hari ini adalah...

Despite the terrible haze at where I am IPU 211 as at 7:00am, Mak tetiba had great energy to make complicated things for breakfast on a working weekday.

I made bun with egg, beef strip and parmesan cheese.  I don't know what you want to call it.  But I would call it Comprehensive Breakfast. Tinggal takde sausage je.  Hehe.

Instruction:Preset your oven at 170-180 celcius.
Ingredients untuk 1 unit:1 Beef Strips / Breakfast Strips / Lamb Slice etc
1 Sudu Besar Parmesan Cheese in Strips (potong panjang-panjang macam mozarella korang tabur atas pizza tu kan)
1 Bun untuk burger pun boleh
1 Biji Telur
Aluminium foil
1. Korek bun tu belah atas.  Motif, nak jadikan bun tu jadi macam mangkuk.
2. Lipat aluminium foil tu keliling bun tu.
3. Letak Beef Strip dalam bun.
4. Letak Parmesan Cheese atas Beef Strip tu.
5. Letak sebijik telur atas semua tu.
6. Masukkan dalam oven. Set timer to 20 minutes.
Dah siap.  Jangan lebih 20 minutes sebab nanti telur tu jadi keras. Let it cook outside by itself.

Then I also made salad.  Bikos hasben tak suka feta cheese, I made salad using Oakleaf Salad dengan roasted sesame dressing, dan campakkan beef strip dalam tu sekali. Okay jugak. 

I made mine, with feta cheese.  That's what I like best.


My Comprehensive Breakfast and Oakleaf Salad with Feta Cheese


Some how today, I also saw Nasi Goreng Kampung.  Bau cam, janji dapat semulut pun jadi la.  Jadi ambik sekampit.


Cik Yon's Nasi Goreng Kampung

Lepas tu lupa yang tengahari ni nanti ada orang nak ajak belanja lunch.

Perggghhh... So pompuan, apa yang ko nak buat dengan mekanan ni semua sekarang?  



Nadia.Is.Speechless


Selasa, 20 Oktober 2015

The Beach House in My Head

Watikah hari ini adalah...

I am contemplating a lot of things right now:

- Ada masa yang rasa macam nak free fall - tapi kang aku mungkin mati dulu sebab heart failure sebelum sampai tanah.  

- Ada rasa macam secara rawak nak lari keliling bangunan and sweat it all out just by using my mind and I do it successfully.  

- Ada juga yang rasa macam leaving everything to be in beach house and that is all that matters - memang gila selfish la ni.  

Whatever it is that I have in my mind is simply Lala Land.  Best tempat tu.  Ada la dalam beberapa ribu kali I check in ke situ in a day.  It helps me to dream, to explore things that I think I would want and how to get there (walaupun most of the time the place is just there, and I can't find the connection road langsung).

But can you imagine this.  

Aku dok kat beach house kan.  Pakek bikini top kaler dark blue dengan white cut-off jeans looking slim don't forjot like the Mat Salleh.  Rambut mousey coloured with blonde streaks across on my back sambil pakai rayban tengah masak kat dapur.  Rayban tu penting sebab dapur ni open concept, berhadapan dengan family room yang folding doors dia open to a patio, overlooking the sea.  Itu pun penting.


Item Googled HERE


The house is wooden green turqoise colour.  Kinda matches the colour of the overlooking sea.  As I cook, the wind drifts in and engulfs in my hair.  Perasaan tu cam comel sangat.  Lagi-lagi boleh titiskan peluh dada dalam kuali bikos I'm so hot you know...

Aku masak fresh ikan panggang with lemon slices.  Then selang 4 jam, keluar pulak cinnamon rolls serve panas-panas with coffee duduk kat patio tu.  For dinner, we have barbecue dekat situ pulak and I'll have my steak going.  Oh how I do love my steak (gigil)!

Well it was nice to have checked out sekejap.

Time to rejoin the reality!



Nadia.Is.AtTheBeach   

Khamis, 8 Oktober 2015

Morphy Richards: Vorticity Bagless Vacuum Cleaner 71082

Watikah hari ini adalah...

My kids have grown.  Seronok kadang nak baca balik of how they were growing up.  Tapi macam takde citer pulak kalau nak story nowadays.  But kan, actually got...  But then again, mungkin Mak tetiba jadi private sangat sampai tak terasa nak share dengan orang lain.  But then again, I respect their space as individuals lah.  Dah besar.  Masing-masing pun dah masuk sekolah rendah semua.Mak dah takde baby selain Golliwog.  

Golly is so hitam, the only thing ko boleh nampak is bijik mata dia yang hijau.  One time tengah naik tangga in darkness.  I could hear him go 'Meow meow...' tapi aku tak nampak.  Cakap dengan Abang Long while I stood stationary midway tangga tu, mana pulak si kucing ni.  Nak kata kat bawah, takde pulak dengar sebab bunyi datang dari atas.  Tengah-tengah cakap tu kepala aku turn la 360 carik arah bunyi.  Sekali dekat eye level la nampak mata hijau SAHAJA tengah pandang aku.  

Aku: Golly, don't la play hide and seek with me tengah-tengah malam buta dengan ko ni dah memang hitam sangat, orang nampak bijik mata je, satu badan hilang.
Dia: MEOW. 
Aku: Typical.  Pffft.

Well, aside of having to listen to children argue, mengadu-ngadu siapa buat siapa, and me hollering for them to pick up their longgokan baju kotor droppings untuk masuk dalam bakul baju kat sebelah tu je, I get my fun vacuuming using Atok punya vacuum.  It is called Morphy Richards.  



Morphy Richards Vorticity Bagless Vacuum Cleaner 71082


Semalam aku punya la Google for instruction sebab mentara I got to use it, dah tatau mana instruction to care etc.  Sekali tengok vacuum ni dah obsolete.  Sabar je la.  Baru je kot Atok beli dalam bulan puasa hari tu.  Tapi sebab Google kat tepon tu nampak sekangkang kera je, satgi I have to read through the manual of what I can get on the PC.  Pakai bagai nak rak tapi tak buat maintenance pun senang nak naik jahanam benda tu kan.  Maintenance, maintenance, maintenance. 

Whatever it is, I can vacuum bawah katil tanpa kepala dia tercabut - dia ada lock at every removal part and bendable necks yang buat ko boleh ke kiri, ke kanan, hati-hati ketika dijalanan.  I even vacuum the wall, ceiling and sofa, behind headboard katil and made myself a millionaire with all the ka-chings I found.  Best part, I can remove the duit syiling when I am done vacuuming sebab benda tu bagless and removalable.

My tip masa nak remove sampah tu ialah, be ready with plastik sampah, and then lapik lantai tu dengan surat khabar.  Bikos masa ko remove sampah tu, the microscopic dusts will land on the surat khabar.  Jadi ko boleh buang je terus surat khabar tu masuk dalam plastik sampah and you're done.

It is very helpful especially time jerebu ni bikos there is a lot of debu yang ko tak nampak.  At least anak-beranak kat rumah tu dah takde la nak jap jap bersin, sok sek flu yang wujud dengan tak wujud, pastu dengan ko terperanjat bila ada yang bersin, teruk-teruk malam tadi.  So I am feeling thankful.

And I think my mind is clear now.



Nadia.Is.FeelingFine


Selasa, 6 Oktober 2015

Maju Mundur

Watikah hari ini adalah...

Lama dah Mak tak tulis.  Mak takde perasaan yang harus diluahkan ke?  Terer je bunyi - very the controllable (oh really?).  Maybe.  Mungkin jugak zaman penghinaan terhadap diri sendiri pun telah berlalu. Sarcasm pun hanya dikeluarkan mengikut demand.  Very the economic pull factor.

The haze has been pffft.  Pffft pffft pffft.  Sekolah pun on off.  Belum cerita Mak punya PMS where the hormones has gone waaaaaay crazy and made me feeling some kind of withdrawal syndrome, needing anger management, hospitalisation and needing to go on a 3-month holiday.  Selera makan pun cam haram.  Ko jangan citer la.  Mood ke laut, ke darat, ke udara dan maju mundur maju mundur begitu.  Yang paling seronok adalah orang kat rumah la.  Mengeram Mak di situ situ.  Pastu semua baling confetti, World War Z dengan segala zombie, peperangan remote control, pakaian basahan dan peralatan belajar melayang dari sana ke situ dan situ ke sana.  Mak mengeram.  "Quiet la..." 

It has been very the dreaded la.  So I, am going to go and get myself a good self-reward lunch for the effort I made in the ofis.  Supaya when I come back to work satgi, I will still be able to feeling-feeling good about myself.  (Jangan aku tertido la kan.  Hahahaha.  Itu parah.)

So okay la babai.




Nadia.Is.Beautiful (Yes, I am!)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails