Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.

Rabu, 20 Februari 2013

Yes, I am

Watikah hari ini adalah...

Today is the first day balik to work since 11 days ago.  No, I haven't been holidaying.  Very far from that. 

Banyak perkara happened.  But I will only tell you on the surface of it and what I am going to do for it.

I went on a short trip by myself that ended in tragedy.  But I didn't die from it so I'll only live to be stronger.

Then Cik Adik got sick now down with pneumonia.  Abang Long was also symptomatic but the bacteria cuma dok bergantung at his tonsils still.  Alhamdulillah Abang Ngah is still well walaupun he was hospitalised 3 weeks earlier.  I hit my kaki on the bedside table and cracked my nail open.  But I'm not complaining.  It has only made me love my children more and appreciate them more as each individual.  Especially when I have the time to spend the days with them.

If you love someone, you will show it to them.  I take upon me that I will continue and give more to them as much as I can.

Perhaps I am emotional sekarang ni, but I found myself.  Truthful to myself.  Mending for myself.  And making myself feel better.  Looking forward to what I can provide for my family.  Even if the battle was lost, but I went through it alive.

At this point of time, saya bersyukur yang saya sangat menyayangi diri sendiri dan tahu apa yang Allah berikan di hadapan mata saya ni benda yang nampak, dan tak nampak, are all just for me.

Alhamdulillah.



Nadia.Is.Beautiful

Selasa, 5 Februari 2013

Confession

Watikah hari ini adalah...

CONFESSION: I have been very quiet. 

Ceh.  Confessionlah sangat...   Akak bizi la.  Dengan karipap, serimuka, ketayap, kek lapis 8 tingkat...  Macam ko tak tau betapa keras tangannya aku ni kan...  Siram pokok pun pokok boleh meninggei.  Panas wei.  Takat kalo ko suruh aku masak lemak cili api, beres!  Gerenti menjadi punya lah!  Ini adalah yang dinamakan ai konpiden dengan diri sendiri ya...

So, it has been weeks lah.  Rentetan jiwa bergolak merentan bergolek berguling meloncat toing toing toing berjogging yah yah yah...  Apa ada lagi?  Yunemit demit.  [Eh eh??]  Gelocak jiwa lah.  Sekiranya jiwa ni air minuman, dah lama dia jadi Coffee Milkshake.  Tinggi buih 12.7 inches.  [Kok jadinya lebih sekaki??]

The kids haven't been well.  Dah memang kalau dinamakan semput, hujan petang je, OUT.  Hujan petang je, OUT.  Kalau tak hujan petang je, IN.  Haha.  You see...  Mungkin ada yang tak perasan.  When the humidity [the kadar kelembapan (not lembab ya)] is tinggi, confirm bila sampai rumah, tido malam tu semua ada yang batuk la, kenot breathe la, selsema yang meleleh tanpa arah...  So, that was the weather 3 weeks ago.  Maka, aku menjadi semakin comel.  Ini mengingatkan aku dengan idola aku forever...  Princess Fiona.  Bila aku marah kengkadang jadi cam laki dia, Encik Shrek.  Tapi jiwa masih suci dalam debu.  Tayammum, sila.  

Rasa macam nak affagato la.  Biar tekak meledak dengannya.  Or just clean slate of expresso, walau pun sekarang aku sedang favourite Americano.  Tapikan kalu engkorang main game Joe's Coffee [ke hapa ke namanya tu], aku dok ternganga je bila customer mintak Expresso Con Panna.  Macam best je manusia digital tu minum.  Expresso, topped with whipped cream and chocolate powder.  *sigh*



Affagato





Expresso Con Panna


Uiks.  Gambar rupa cam sama je...  Aku memang suka kopi cawan kecik kot?  Hihihi...

Pagi tadi dengar Paramore is coming.  Tetiba jiwa melonjak nak pergi.  Tetiba je pulak.  Last concert I went to was...  The Corrs kut?  Uih gilalah.  Lama tak gi concert.  Tapi akak punya concert semua innocent je...  I went to Jewel, The Corrs, Westlife, No Doubt, Alanis Morisette, Bon Jovi...  [Nampak sangat betapa tuanya aku ni.  Sapa Jewel pun engkorang tak kenal.  Haha.  And Westlife?  Tu pun dah kira otai.  Haha.]

Walau pun terkinja dengan Paramore, aku terus terduduk rapi.  Ye lah.  Kan aku tengah driving.  Takkan kut satu kaki kat seat belakang, kan...  Ko ni pun.  Dalam jiwa dok melonjak, "Yeay!  Nak pegi!  Nak pegi!  Nak pegi!  Seronotnya... *mata kelip-kelip comel*"  Tapi aku sedar diri...  Sebab kalau takat satu lagu je, apa jadah nak gi tengok concert?  Teringat masa time Alanis tu.  Time tu akak memang dasat.  Semua lagu tu akak tau...  Hebat...  [Kuik kuik kuik]

Okaylah.  Cukup sahaja pada masa ini.  Banyak benda lain nak kena kechap.



Nadia.Is.Cute

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails