Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.

Selasa, 30 November 2010

terguling bijik mata jap

Watikah hari ini adalah...

Saya ada kerja hari ni.  Saya telah digajikan untuk menjalankan tugas.  Selesai pekerjaan tersebut, saya dibayar pada hujung bulan, setiap bulan sehingga saya tidak mempunyai apa-apa hubungan dengan kompeni yang mengambil saya bekerja.  Ini adalah konsepnya hidup bila sudah besar dan mempunyai pekerjaan. 

Walau bagaimanapun, hari ini, saya tidak bekerja dengan tekun walau telah berazam untuk menjadikan hari ini hari yang baik dan produktif sebaik mungkin kerana saya leka dengan benda-benda lain.  Itu lah.  Dok berdua pun ada syaiton nirrojim.  Dok sensorang pun ada syaiton nirrojim.  So adakah ini bermaksud blog ini pun mempunyai unsur-unsur itu?  Oh sungguh syaiton itu syaiton nirrojimmmmm....  [leng leng tergeleng geleng]

Entah apa la aku merepek ni.  Yang aku tau aku rasa macam bijik mata ni agak terguling ke belakang. 

Ya.  Aku masih mengantuk.

Rasa macam nak balik berguling ngan Cik Adik abis tu tido je.
Pastu nanti Pawpaw balik, kena marah...
Tido sampai Maghrib...
Haha. 

Punya mengantuk sampai boleh nak pi beli Horseshoe untuk FrontierVille.  Nasib baik kad kena reject dek bank atas entah apa tah alasan.  Dah kira lah.  Yang tau, aku sudah hilang pertimbangan.  Hilang?  Tak mungkin hilang timbang.  Sebab aku pun memang takde timbang kat rumah.  Timbang and I, no friendship.  Kasi pecah itu timbang.  Ai slim forever you...  Hidup ini adalah suatu pertaruhan.  So adakah itu bermaksud aku hilang arah?  Nak carik arah angin, kat opis ni, angin turun je.  Sebab sini pakek ekon.  Centralized pulak tu.  So aku dok la setempat.  Angin semua pi bontot kasik hangin satu badan.  Abis tu?  Meroyan?

Dah laaa...  Nak berbawak pi buat kerja pulaaaak...

Ailavyu yu no...  Babai.




 

birthday abang long in october hari tu

Watikah hari ini adalah...

In October hari tu, Abang Long turned 7.  Teruk ke Mak kau sebab sekarang baru mau aplod gegambar ni di alam maya?  Tidak kan.  Bikos yu lav me rait?  Haha.

We had apa tu...  Barbecue party.  Pinjam tapak orang lain.  Haha.  Ye lah.  Jemputan yang tidak disangka-sangka dari small scale jadi terus ada sesi karaoke brought to you live tu.  Pening tak?  Haha.  Tapi orang-orang yang join tu tak pening pulak.  Sakan tak sadar diri.  Haha.  Sendiri tau la haa...


Mungkin salah aku yang gambar tengah tu bukan Abang Long.
Tapi apa kira. Itu juga adik dia, bukan?  Gambar orang masak mekanan.
Dan gambar orang makan banyak itu mekanan.
Siapa makan banyak, dia terasa gemuk.
Haha.  Tapi kenapa aku tak terasa...  Haha.


Itu gambar kalu budak-budak main gegem.
Itu gambar kalu bakal biras baru.
Itu gambar kalu jangan sebab aku pun tatau kenapa anak aku
tu tertonggeng dan sebab mengapa aku ambik gambar
dia ketika dia menonggeng.


Ini muka-muka bukti sah ianya sebuah majlis yang menghabiskan
boreh.  Ye lah.  Sebab mereka-mereka ni kaki parti.
Tak caya?  Tengok.  Kat tengah majlis orang pun nak kena
repair rambut.  Ada paparazzi pulak tu!  Hua hua hua...


Ini adalah gambar insan-insan tidak berdosa.
[Haha.  Oh.  Apa title aku pilih ni??]


Jam nak kena potong kek ni, memang la bebudak jadi tak
sadar diri.  Apa pedulik orang lain janji kek tu dah kat depan
mata sambil dah cop bahagian mana diorang nak.
**nah. makan lilin**


Then kazen Abang Long pun tiup sekali.
Dekat-dekat besday dia tu.


Then came out la the party packs.  Terus jadi huru-hara to
the max.  Dan dengan itu aku terus bersyukur sebab venue
party itu bukan dekat rumah aku.  Hahaha.


Tengkiu tuan-tuan, puan-puan penaja.

Haha.

Isnin, 29 November 2010

Holy pile of Juonk

Watikah hari ini adalah...

Boleh ke terasa macam ni pepagi Monday morning?
Kata orang, tak baik merentan pepagi.  Nak rezeki lari.
But I choose to make today a good day, sebagai pembuka
hari minggu ini.  Dan semoga I get it through much better
than the previous weeks before.  Aminnn...  [YEAY!]

Pagi ni aku overdose berjaga.  Paham tak?  Ke korang pun tak cukup tido sampai tak leh nak tangkap?

Ye.  Aku tak cukup tido.  Tapi pagi ni aku tengok stats and all just for the curiousity of it.  Then I like...

...Isn't it amazing that most uniques stroll by my blog page searching for Veet Wax Strip  and Utraman Taro which refers them to THIS ARCHIVE yang mana the link I had associated to it about TEMA UNTUK BLOG HARI NI ADALAH.  Okeh lah.  Ultraman Taro punya blog tu I rasa is by far, one of the most entertaining blog I've written.  Bila baca balik pun macam ada nak pecah perut.  Boleh?  Mana bakul tu?  Nak masuk.  Kasik angkat by...  The Claw... [lopong]


Eh.  [pause]  Huh?  [pause]  Kenapa tetiba aku macam terdengar seakan ada orang berdoa atau membacakan ayat-ayat suci dengan kuat kat luar ni?  Telinga aku dah kero ke?  Atau aku tetiba mendapat rahmat?  Rahmat la tu.  Amin.  Alhamdulillah.  Ada yang mengingatkan supaya aku tak tersasar merepek gilos hari ni sesangat. 

Tau tak pe.  Ngantuk amat dasat akan memberikan kesan yang super repek bagi seseorang manusia. 

Walau bagaimanapun, kofi telah membetulkan aku.  Nasib baik.  Kalau tak, mungkin aku yang akan menyusahkan boss aku sebab mekak tak tentu pasal.  Itu, atau pun tetiba meretan nanes kat tengah koridor depan boardroom opis. 

Oh.

Itu.  Sangat.  Kejadian yang tidak diingini.

Baiklah.  Sudah sesi meroyan. 

Sekian.


majlis graduasi itu

Watikah hari ini adalah...

Hari tu ada sesuatu majlis.  Glamer Cik Kiah ko... 

Apa lagi?  Tengok...  Tengok...


Amacam, hensem tak Abang Ngah?
He's so clever lansing lansing yu no...
*proud mum*


Ni khas untuk budak ciki
*geram!*


And ini, super bumper edition.
Kak Chik graduates
*sambil ambik gambar sambil aku tergelak*


This was Abang Ngah's class


He amazed me.
He seems to always be so shy...
[Awww...]



Then Kak Chik went Hindustan
Kena la dengan jiwa Hindustan dia tu...
Haha. [Ailavyu Kak Chik!]


Amacam.  Teruja tak??
Tepuk tangan grandstand untuk Teacher Liza!
*tepok tepok tepok tepok tepok*


We had fun!


Ahad, 28 November 2010

Pak Li Kopitiam

Watikah hari ini adalah...

We had dinner at Pak Li Kopitiam hari tu.  It was nice.  The food yang ada tu I can say kiranya macam comfort food punya selection.  But as usual la...  Bila comfortable, bebudak pun go toyoyong all over kan...


I had the Kuey Teow Goreng and Abang Long had the Lemon Chicken Rice.
Elok pun.  He's crazy about Lemon Chicken.
Then jam tu si Abang Ngah dok ngaruk tah kenapa tah.
Penat kut??  Mak dia pun tak ingat!


Just random la gegambar ni.
Sorang kata, "Mak luk.  Ai em lobot."
Lagi sorang kata, "Mak, pikcer my fok en spun."
Lepas tu yang paling kecik tu, lepuk abang dia... Entah kenapa...


The food served, comfort food as I said.  And coffee is alright.  Ambience, is relaxing and laid back.

I like.

Sabtu, 27 November 2010

14 November 2010

Watikah hari ini adalah...

I just thought I'd save this good piece of news.  It was the main headline on the papers when Cik Adik turned 2-years old.

The Star - 14 November 2010

Jumaat, 26 November 2010

...

Watikah hari ini adalah...

So how do you like my new blog layout?  Macam takde perasaan je.  Entah.  I was fiddling with it the days before and so lantaklah, with apa yang last aku bega.

Hmm.  Life seems to be moving forward.  As a friend said my strength is being able to put emotions aside while carrying something out.  Though I do feel sometimes I put them together and hence the merentan and meroyan togeder-geder.  But at least I know I'm doing something about it.  Not proud of it though.  I'm still having the kesan of the nail in fence.  Scarred.  Kunun la kan...  But I suppose everyone's like that.  They hide their skeletons in their closet.  It's just how they decorate it that makes people notice it or not.

Perasaannya?  I'm going through it.  And I'm thanking God for giving me the strength to do it. 

Perhaps it's just time to do it.

It's about time that I show that I care.  Much more than they ever imagined.


Rabu, 24 November 2010

a walk in the park

Watikah hari ini adalah...

Two Sundays ago, we went to the park.  It has been quite a while since we made a trip to the playground or taman la, basically.  Even though ada taman kat depan rumah, I just don't want to train my kids to senang-senang nak pergi sendiri without adult supervision.  Just the same, I feel safer when they play within the compound of the house.  That's just how I feel la. 

So baru ni we went...

My little girl getting the best adult supervision

And yet again, they are all always in the best of hands

Swinging

Peanuts


Irony


I had her with me to wait while the kids play

This, only reminded of Frontierville

Then we strolled around the lake

A quick pit stop

Future Malaysian Gymnast ;D

Abang Long tries something that's not meant for him

And Abang Ngah tells me he's an aeroplane

I don't know how he does this. 
Aku pijak sikit dah terkentut bagai nak rak!
Haha.  Tragis.


It was fun.  I'm sure the kids had fun juga.

Hope to be able to do it again next time. :)

Selasa, 23 November 2010

Cik Adik's Birthday

Watikah hari ini adalah...

Last Sunday the 14th was Cik Adik's birthday.  We didn't plan anything.  Tapi menjadi rezeki pulak bila tetiba je gi celebrate kat Chili's. 

They have the menu up on the light.
Sakit leher ko!
Jangan jujur sangat eh kalau dah sampai sana?
Sebab diorang tak kejam.
Ada menu buku tu.
"Lain kali mintak. Orang boleh bagi lah!"
And I've always like their table. Always always always...
   
She got restles.
She was as restless as I was.
My steak had to be re-cooked 3 times.
Sampai kering daging tu.
Apa ra...

Amacam.  Bess tak??

And Tita [Kak Long] was there...

So was Tita [Kak Chik]

And so was Nenek Tita-tita itu

Tidak ketinggalan juga kenderaan-kenderaan abang-abang itu

And BUNNY!

Then the Uncles came with the Birthday brownie

Something yang telah mencetuskan huru-hara

Cik Adik kagum, "Am I mesmarized by the cake...
or fear of the uncle??"
"Yeay!  I'm mesmarized by the CAAKEE!!!"

Singing Happy Birthday song
And she blows...
And she got it!


Habeees....

Haaaaappy birthdaaaay Cik Adiiiiiiikkkkkkkk.....!!!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails