Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.

Rabu, 15 Februari 2012

Road Tripping

Watikah hari ini adalah...

Hari ni aku tak sengal.  Mungkin sebab dah sempat sengal dalam tempoh terdekat ni.  Saya rasa seakan saya mahu go on another road trip to somewhere.  It's fun.

For our 10th year wedding anniversary, we joined one expedition on a roadtrip from Shah Alam to Krabi, Thailand.  Best.  Aku tatau cemana nak cakap (walau masa memula tu aku ingat laki aku dah hilang akal ke apa nak gi DRIVE all the way up ke sana) betapa saya telah sesangat enjoys dengan perjalanan ke sana.

Gambars walau pun dah distributed among friends, ia masih belum available untuk aku aplod bikos my time is very expensive you know.  Not only my time expensive.  Berapa hari kat Siam tu pun Maxis telah mengexpensivekan bill tepon aku sampai RM500>.  Gila apa??  Ingat aku cap duit ka?  Kalau aku cap duit, musti ramai orang nak kawan ngan aku kan?  Tak.  Flash back beberapa ratus tahun lalu.  Baik aku menternak kupang.  Lagi banyak kupang aku, lagi banyak value aku.  Ke boleh tak aku bayar guna minyak keta?  ...sebab pagi tadi aku dah mamai, aku dah tersauk Ron97 isi sampai penuh pulak tu.  Bodonyer fomfuan.  Ada la kena bayar double.  Gila garik keditkad Mak.

Okaylah.  Nyampah ai cakap ngan u'olls.  Takde jawapan.

Babai.

Baiklah.  Kesian.  Aku dah berusaha pindahkan gambar dari Blekberiku itu ke email and then to the fotoskep dan blah blah blah...

Shah Alam - Krabi, Thailand

Aku terpaksa licinkan muka cengginik.  Bukan aku tamak tak bagi u'olls tengok muka akak sebenar.  Tapi dah belunyai, minyak goreng ikan tu lumur satu muka ko...  (pause)  Banyak pulak mole kat muka aku pulak eh sebenarnya?  (garuk kepala)


Muka tak mandi lebih dari 18 jam = dan tak gosok gigi 2 malam tanpa sengaja


The La Playa, Krabi, Thailand

Ni gambar permandangan dari bilik kitorang.  We took another hotel dari delegasi Malaysia.  Huahuahua.  Delegasi kunun...

Hebats les sangats...


Apa nak komplen?  Itu je yang ada.  Hamek ko!


The Tempat Ai Don Remember Name, Krabi, Thailand

Pastu akak boring-boring, akak pun tangkap gambar kaki sendiri.  Rindu tu.  Rindu kat kaki sendiri.  Rindu tak cecah tanah sejam.  Haha. 


Aku naik menatang tu der...

Pastu menatang tu kepanasan sebab kitorang naik dia kat tengahari.  Ye lah.  Krabi tu kan tepi laut.  Terik dia lain macam sikit.  Ada gak yang dah siap warning gajah tu jangan main sembur air kat diorang.  Nasib baik gajah pandai cakap melayu.  Gajah tu tak lah sembur kat dia...  Gajah eduketod tu namanya.

Tak caya kan?  Ada bukti!

Krabi - HadYai, Thailand

Pastu kitorang memain buat muka.  Time ni lah baru tau Cik Adik ada kelebihan genetik.  Dia boleh gulung lidah.  Unfortunately gambar ni tak dapat caption lidah dia bergulung.
 

Pastu, masa laki akak hilang ingatan...  Ye lah.  Aku over.  Dia pi bawak bebudak naik kat hotel kasi tido.  Oh tidak.  Aku yang hilang ingatan.  Aku tak ingat mende kecuali aku dok maksa Sasi ngan bini dia belikan mekanan-mekanan di bawah walau aku ada disitu pada waktu itu.  Haha. 


Duit Baht vs RM is RM1 = B10.  Value dia sama cam singgit.  Ini 3 ketul adalah RM10 hengget.


Yang ni, aku tak ingat.  Yang aku ingat, ia sedap nak mampus.  Aku balik Mesia ngan perut kembong dan kentut berturut selama 3 hari tak habis.  Kentut meletop-letop punya.  Kesian orang disekeliling.  Nasib engkorang la kan.  Haha.
 Then we had breakfast.  I asked for roti telur spesel.  Memanglah spesel.  Got telur cheplok kat atas tu.  Aum.

AUM

Pastu last.  Ni sebab kes gambar tetinggal.  Abang-abang and Papa punya gajah. 



Dah.  Okeilah.  Bai!

Nadia.Is.Huahuahua


Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails