Selasa, 12 Januari 2016

Kasut Mak Crocs

Watikah hari ini adalah...

Hari ni aku rasa macam nak menangis je. It didn't feel so bad pada mulanya. But I realise yang sebenarnya mungkin banyak benda yang aku tolak tepi. Banyak yang aku ignore dari perasaan aku terhadap what I see, what I know, what I say, what I feel with many things for the past one month. Aku nak hadap benda yang aku lalu je. Yang tak perlu tu aku tolak tepi.

Jadi this morning aku ada breakdown sedikit demi sedikit. Kongsi dengan kawan. Baru aku nampak point of view. Baru jelas sikit tanpa serat emosi aku yang boleh dikatakan agak berbaur ni. 

Sebelum ni, aku tak izinkan diri sendiri ni untuk kecik hati. Aku terima je apa-apa yang berlaku sebagai inilah hakikatnya keperibadian mereka; so they amuse me from far with a lot of love, in a good way. Tapi memanglah kalau nak difikirkan, kalau kali ni memang aku kecik hati, entah berapa kali dah aku kecikkan hati diorang. But this list will never end. 

But then again, kalau tiada yang berubah, there will never be progress. Cuma, takkan selected people je yang mencuba bila orang lain tak buat apa-apa?

Terus rasa macam nak balik rumah dan tidur setidur-tidurnya. Macam Zaleha. Basah bantalnya dengan tangisan dibawa ke tidur. Pecah rahsia bila sandal bertumitnya berlumpur. Tapi kasut Mak Crocs. Jadi tiada yang mungkin tau apa yang rahsia dada ni.




Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails