Isnin, 23 Oktober 2017

Cuaca dan Air

Watikah hari ini adalah...

Salam semua. 

Panas la Semenanjung ni seminggu ni. Lain macam bahangnya. Lain macam letihnya. Apatah lagi dengan anak-anak baru mula balik sekolah hari ni. Mesti balik terus tido 3 jam. 

Macam Mak kelmarin. Konon masak nak kena duduk lama tunggu daging renih dalam pot. Cuaca panas, memang layu kena tido. Bajet sejam. Sekali bangun tido dah 2 jam. Empuk betul daging Mak tu. Nasib baik cukup air. Kalau tidak, ada kot kebakaran boleh berlaku didapur Nenek itu.

Then semalam Mak pergi kelas masak. Nenek suruh pergi. Mak akur. (Haha. Cam jilake je ayat.) Lepas tu, I missed like 2 out of 4 layers of the cake sebab asik terlelap je. Lepas tu orang tu cerita resipi ni, aku dok tengok resipi lagi satu. Lepas tu tengok je and go, "Kenapa tak sama dengan apa dia tengah citer ni? (sambil garuk kepala dalam hati)," and this went mutiple times throughout the session. 

So mentara balik tu, entah berapa gelas air aku dah minum. Kembung. Bertambah pulak dengan makan served rojak pulak. Aku ni, kalau makan kuah kacang memang kembung jadinya. So mentara balik tu dah tak boleh bernafas. Kembung gila. Like walrus stomach, you know? 

But you need water lah. Keluarkan kekusutan diri tu. 

Photo Source: Google


Jadi in this heat, take care of yourself. Minum air kosong lebih. Tak makan takpe. Cepat sikit kurus hahaha. Minum air lebih. At least kalau keluar peluh tu pun ko tak segan nanti, sebab takde bau ammonia hahaha. Nampak sangat kau tak eksesais, tak keluar peluh sebelum ni.

Ngantuk la pulak...

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails