Rabu, 3 Disember 2014

Exercise Tanpa Sengaja

Watikah hari ini adalah...
 
This morning I woke up to cat poop.  Yeay... *throwing confetti*  So clean the mess up with this speed motor mouth going yang lepas tu semua anak pandai nak settle sendiri diri sendiri.  Tak payah suruh, dah mandi nox. 
 
So I cleaned up the mess and letak semua najis dalam plastik sampah.  I made Abang Long go take the cat poop out.  Bila tanya dia letak kat mana, he said kat luar rumah, tempat sampah.  Fine.
 
After that I hantar anak pi sekolah for kelas tambahan.  Came back home and saw where Abang Long put the najis - di luar rumah, kat tempat sampah kan?  It was 1-kaki di atas jalan raya depan rumah.  Best tak bila najis tu digilis walau berada didalam beg plastik?  Macam belon najis.  Grrr.
 
Lepas tu Mak nak keluar rumah.  Ternampak pulak anak neighbor yang special.  Dia kurang upaya where Special Boy's motor skills lack dari orang normal.  Dah pulak depan mata Mak ni, Special Boy ni kutip gunting yang tersadai kat depan anjung rumah (entah bila bebudak ni tinggalkan kat situ), sambil pegang sekampit besar Mamee.  Apa lagi, aku kejar la dia.  Gunting tu beb.  Kalau dia hurt himself ke nanti.  Gua kejar beb.  Sedar-sedar je dah sampai rumah Special Boy terus ke dapur rumah dia.  Mak cam...  tergamam sendiri sebab...  Mak dah kejar dia sambil berkaki ayam.  Budak tu pun sampai terperanjat, dengan sekampit besar Mamee dia pun terjatuh kat tengah jalan raya tu. 
 
I saw la his aunty.  I said, dia ada gunting.  Aunty dia templak, "Awak pergi rumah orang ambik barang lagi???!!!"  Aiyo.  DIA ADA GUNTING tau.  Kita tak kisah dia suka datang rumah nak reccee apa barang mau bawa pulang pun.  Special Boy suka pinjam scooter kaki Abang Long. Siap simpan dalam bilik tido rupanya.  Tapi esok dipulangkan semula.  Macam tu.  But since Special Boy was already at home and I dah highlight pasal gunting tu 3 kali, then done lah. 
 
Then I left for work.  Got to the office and this happened:
 
1. Car to workstesen.
2. Tertinggal fon dalam kereta. Workstesen to car.  Car to workstesen.
3. Nak buat kopi. Workstesen to tempat air.
4. Tertinggal botol air.  Tempat air ke workstesen.
5. Pegi ambik air.  Workstesen ke tempat air.  Tempat air ke workstesen.

 
Gilo seksi kaki Mak tadi... fuh
Photo Source: Google
 
 
 
Oh life is interesting.
 
Okbai.
 
 
 
Nadia.Dah.Exercise
 
 

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails