Rabu, 17 Januari 2018

Seiring dan sejalan, jalan je la sampai tak larat.

Watikah hari ini adalah...

Cuaca kat Malaysia sekarang adalah AMAZING - mandi ke, tak mandi ke, lepas mandi ke, takdeeee berpeluh balik. 

Punya la sejuk duduk kat luar rumah tu, tido pun dah rasa cam tido dalam ekon. Sampai macam ni Mak dengan Papa berganding bahu untuk membina sebuah rumahtangga yang bahagia togedegede. Jalan sikit terus peluk. Makan, pakai, tengok tv semua jadi camni lah...  



Touching tak touching tak touching tak??? Awwww... 

Berkaitan dengan perubahan cuaca itu, anak-anak pun tak sihat. Ada yang tekak merah, flare up sinus, flu, headache, asthma. All the ENT, breathing congestion. Mak pun sama gok. Pagi ni siap on nabuliser untuk diri sendiri bila discover berketul-ketul phlegm yang hijau gelap keluar masa batuk. Sedar diri la. Lepas tu ni gatal-gatal tekak, dada. Nak makan ubat batuk, tak boleh. Kang jadi cam semalam. Lupa la gi makan ubat sekali masa time suapkan ubat kat anak. Lepas tu lupa nak kena hantar kuih Nenek kat ofis. Terus je la sampai ofis but drowsy driving dari 5 traffic light sebelum sampai ke situ. Nasib baik selamat sampai.

Tetiba ostajah kelas tanya siapa pandai menjahit. Mak tak menjahit, tapi Mak pandai. Hahaha keji tak? Bersemangat waja Mak hari ni, nak go to the school dalam minggu ni and get the class done. Sekali cam hilang napsu je bila ostajah forward gambar dinding kelas. Buat Mak nak pensan daaa...





Dear Parents,

Tolonglah jangan bagi idea bernas for wallpaper. Kalau wallpaper senonoh takpe jugak. Mak tengok ni pun migraine. 



Yeah, kasi satu kali ini macam punya migraine tengok wallpaper tu. 

Engkorang ni la dah kenapa. Kalau dah wallpaper, you can't paint over it. You have to spray over with vinegar and hot water dengan ko kena kikis benda tu keluar okay. Baru lepas tu boleh cat dinding. 

Dah okay la. Suddenly I'm tired. My brain went into an over-drive today.

Sehingga kita bertemu lagi.







Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails