There was an error in this gadget

Monday, March 19, 2012

19 March 2012 - Meraban

Watikah hari ini adalah...

On Friday we went to PD for a short stint holiday with the kids.  Pegi Thistle.  I love the place and I wouldn't mind going again lah.  Dapat pergi pun on special rate.  But whatever it is, it's worth the money you pay for.

Ada padang golf, ada beach, ada swimming pool besar gila, ada lifeguard...  The breakfast was nice with basics.  Bestlah.  So, good for the kids oso.  Except for Abang Long who slipped at the final hour and had this long sejengkal gash kat depan betis kaki dia.  Thank goodness for the lifeguard la kan, terus dia letakkan Dettol and ubat kuning.  At least it stopped the bleeding.

Then on Sunday, kitorang laki bini gi jenjalan berdua secara tidak sengaja. Ni citer semalam la ni.  We spent the whole afternoon looking for baju.  Baju dinner opis ni coming up.  Agak stress sikit la dengan dia punya theme which is Black & Red Glam sebab nanti SEMORANG akan datang sekaler and makes you feel yang you can't work outside of Black & Red.

So nak buat citer ni...  We started from centrecourt LG sampai ke new wing all corners, balik-balik to Parkson's end.  Tatau la berapa kilometer dah kitorang jalan nak kaver semua.  Rehat jap makan kat Wendy's (akhirnya!!!) yang mana aku rasa fries diorang memang best giler, and the burgers were all wonderful la nox. 

Mentara balik tu, terus gi singgah Beijing Reflexology.  Kaki dah sakit.  Dan mentara kaki diulit, langsung aku tak berjaya tidak berjaya untuk memengsankan diri sendiri.  Memang rasa cam nak terus berdiri dan lari berkaki ayam tanpa henti ke Colorado.  Ya, Forrest Gump adalah idolaku.  Semua lah area tu sakit. 


Beginilah perasaanku ketika sedang menjalani rawatan reflexology tersebut

Pastu I guess they were shorthanded sikit, so laki akak dapat towkey dia sendiri yang uli dia.  Siap boleh buat gelak-gelak lagi.  Laki kata sakit, dia jawab, "Aih??  Ini baru saja fifty percent(??)"  Pastu bila explain he had a previous op on his knee a few years ago, mamat tu siap boleh picit lebih sebab nak cari kat mana kedudukan sebenar screw kaki itu... ... ...  (pensan)

Then masa nak balik, aku ternampak diorang ada bagi info service baru.  Diorang akan urut untuk memperbetulkan balik kesihatan rahim, and then they can help to balance out hormonal problems, betulkan balik period tak tentu for you; all dalam urutan in chinese style.  It's RM88 hengget kalau tak silap untuk per urut. 

I asked lah the towkey, cemana prosesnya.  He explained that it's a case-to-case basis.  If for hormonal, dia akan urut kaki untuk betulkan 2 jenis flow.  Basically badan tu sedang tidak seimbang and they will try to balance it.  Urut kaki dulu maybe 3-5 kali, then baru urut peranakan dan ada rotation antara dua tu.

"Sakit ke tak (urut peranakan)?"  He said if point to point kalau perlu, mungkin ada degree kesakitannya.  Dia ada 2 staff with different methods yang boleh bantu.  Aku sebut, "Ya ka?  I tadi pun ada rasa macam mau tendang itu orang (masa reflexology)!"  Dia jawab yang point to point mesti ada degree nya.  Pastu dengan muka selamba dia sambung, "Tapi kalau boleh you jangan tendang saya punya staff lah ya."  Satu kedai pecah perut.  Ni termasuk dengan customer dia yang lelain.

But for me, katanya; aku mungkin agak kronik.  So I may have to go through this dalam tempoh beza 3-5 hari gap.  Dan aku terus je thank for his consultation.  He he.  Ye, aku tau aku mau sihat tapi kos dia agak banyak.  Juga aku tau niat dia ikhlas untuk membaikpulihkan aku, tapi mungkin aku kena pi jumpa Oncio apatah...  Tunggu jap aku google.  Endocrinologist.  Nerve doctor.

...so, blog entry telah mengambil masa beberapa jam sebab aku dah gi click at endocrinologist, baca pasal thyroid, from link to link to link to link...  pastu ada bunyi ding ding ding ding ding kata it's lunch hour.  Like got alarm one you know...  Berry alarming. (pejam mata, lidah tersentil ala ala kiut)

Ngantuk pulak.  Banyak pulak kerjanya yang aku ada ni.  

Then dah lepas makan aku teringat pulak.  Coke ni consider as ada caffeine ke?  Macam ada...  Tapi...  Coz my supplements kenot eat sampailah 2 hours lepas caffeine.  So I google and found this link:


Siapa sangka Coca tu was short for COCAine. Hahaha.  Aku tak sangka.  Yang seingat aku, dedulu diorang memang jual Coke as ubat batuk. 

Whatever it is, coke memang ada caffeine but lowest from all other sources of caffeine.  So, aku rasa...  aku kena skip aje lah makan supplement tengahari ni.

Aaaah...  Okeh.  I need to gerak gerak (ai nid tu movit movit).

Salam sayang dariku untukmu. 

Nadia.Is.Melawan (ngantuk siout)



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails