Isnin, 24 September 2012

Gambar Raya 2013 - Ep.1

Watikah hari ini adalah...

I have finally compiled some pictures dari raya.  Tahun ni beraya di Kuala Terengganu.

Aku tak ingat kat mana ambik gambar ni.  Tapi macam dekat final toll of the highway.  Jangan tanya.  Haha. This is what happens when you become co-pilot and slept most of the way there!  Sungguh tiada functionality lagi-lagi bila semua jalan reramai.

The parit at the toll.  Hihihi.


The Boss - Ayah Long (Sukalah tu!)


Abang Long yang baru bangun and baru mula demam panas.
This was the beginning of the bersiri  (for the next 3 weeks of Syawal).
Alhamdulillah, dia dah sihat sekarang.


This is MY BOSS!
(Penyayang lagi penyabar orangnya...)


All the kids were well asleep most of the drive.  Kita mula jalan pun pukul 3.32 pagi.


Abang Ngah.Is.Cute


Then we finally arrived at the destination - Rumah Tok Teh.  Then the kids got bizi.  Pokok rambutan menjadi sasaran.  Macam tak penah tengok pokok lah a.k.a. perak.  Dan macam tak penah jumpa harmonica.  Tapi ni harmonica otai punya.  So, ada tukang collectors, ada tukang penghibur.



Nampak sangat perempuan je yang memang semulajadi rajin buat kerja!  Haha.


Yang ni...  Aku dah total lost - tatau citer.  Laki akak yang amik gambar ni.
Akak bizi, nyuci barang kat dapur dengan AJK Dapur Unplugged.


The Kids Outside Having Fun!


Then this was the hidangan untuk malam terakhir Ramadhan.   Yes, memang pelbagai.
Bizi akak tu.  Tertonggeng-tonggeng susun kuih-muih yang pelik lagi jarang dijumpai.



Our family checked in apa namanya ni...  House...  Apa house?  Rumah yang sewa sekejap tu lah.
Hish.  Tak ingat.  Nemind.  Please ignore me.  Tapi rumah dia beso gilos!
Ni gambar Raya Pertama sebelum tubik kembali ke rumah
Tok Teh. 


The anak daras, and the bapaks sedaras dan the tengah  bersaudaras...

My parents-in-law in action dalam pemberian angpow kat sejuta kanak-kanak
yang ada dalam rumah itu.  Mereka, dan mereka yang perasan mereka masih lagi
kanak-kanak yang inesen.  Hihihi.



Ini with first and second cousins all around.  Memasing tak kenal.


Family photo of the families je yang balik Terengganu.
Adik No.5, unfortunately, tak terjumpa pulak
gambar diorang in their family of 3.  


My attempt of making this photo classic.


Ni compilation of gambar makcik-makcik and pakcik-pakcik.
Range umur dari junior hingga pangkat otai.
Hihihihihi.


Okaylah.  Ni je yang ada for now.

Salam sayang dariku yang begitu berusaha semalaman.



Nadia.Memang.Comel



Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails