Jumaat, 21 September 2012

Still Berjaga

Update:  24 September 2012 @ 2.38am

Kelmarin dapat pelahap Whopper.  Punya tamak, kunun nak beli dua burger!  Akhirnya tercungap dengan satu tu je.  Dan setelah mendapat daging, rupanya, apa yang badan aku terpekik-pekik bagi aku stale rasa segala adalah kerana...  Aku memerlukan ration daging, kerana aku adalah insan maging.  Sekian.
========================================================================

I'm flippin' bored and still awake.

Been wanting to eat to stuff my throat but I still haven't gotten the right taste yet. Teruk ke? Budak ofis ada dah gelakkan aku dengan kenyataan, "Ni... Dah baik sakitlah kan?" Haha. Ya, benar. Alhamdulillah, saya telah diberikan kesihatan kembali.

Ginilah. Sejak dikembalikan kesihatan, tekak ni wants a certain taste yang aku sendiri kenot define. I try little-little bit, a little at a time. Like, barbecue... Salad... Tom Yam... Chicken... Roti Krim... Masak Lemak... Those kinda things. Itu dengan motif nak mencapai rasa yang mana so far aku telah gagal. Aku prefer tea from coffee, which is... Strange. But it's okay...

Tapi... However... Bagaimanapun... Kat dalam kepala hotak ni dah mula ngumpul list...

1. NY Strip @ Chili's.

2. Chocolate Gelato.

3. Pavlova / the Hazelnut something @ Serai.

4. The array of pastas @ Delicious.

5. The burgers @ TGIF.

6. Mango Salad @ Swensen's.

7. Ooooh... Tetiba teringat that steak in Grand Bluewave Shah Alam!

8. Masak Lemak Pucuk Paku.

9. Sardin Goreng.

10. Ooh! Ooh! ...the Burgers at Wendy's!

...Banyak kan? They are mostly meat and sayo. So what does it mean? Mungkin... Agar saya dapat mengawal diri sendiri, saya menasihatkan diri saya ini supaya pi je beli McD's Quarter Pounder esok. It's either that or Daging Black Pepper + Nasi Putih + Sayo something-something from Shahrin Low.

Hmmm... Saya pun tidak tahu mengapa. Maafkanlah. But at least I'm not craving for Sugar Glazed Donuts lah kan!

It just bugs me. And I'm hungry the first thing in the morning like how hungry you're supposed to be at lunch. ...maybe I only need to drink water... That's what Moonie would say... ... ... ... (Dowan to friend her lah) ... ... ... (Dowan to friend with myself lah)



Nadia.Is.NotFriendly

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails