There was an error in this gadget

Tuesday, December 13, 2011

Bicycle

Watikah hari ini adalah...

A few months ago, the kids were going about getting themselves bicycles.  Sorang confident gila kata nak beskal 2 tayar.  Kon.pi.den.  Sesungguhnya.  Then sorang lagi pun nak gak beskal.  Dan dan Adik pun nak, "Nak ikelkiti... (Nak beskal Hello Kitty)"  Mana pun entah nak carik Ikelkiti dia tatau.  Janji bukan aku yang nak kena carik sebab, ITU, perjanjian antara bapak ngan anaknya. 

Since Abang Long was so confident nak beskal 2 tayar, we gave him the benefit of doubt.  Bukannya apa, the kids in our housing area, umur 5-6 tahun pun dah guna 2 tayar je.  So bapaknya suruh dia try kat depan kedai beskal tu.

Cobaan pertama. 
Note:  Ia adalah COBAAN dan bukan cubaan. Sekian.

Bersama bantuan oleh Ayahanda.

Dan maseh berbantuan...
We all know he wasn't ready for it lah kan.  So in the end, mahu tak mahu, dipasangkan jugak trainer wheels tu.  Elok lagi dia tak cool dari jatuh dan jeran takmo nek beskal lagi kan...

Sementara tu, tengok je lah kat Cik Adik.  She stole the show.  Dressing tak blei blah.  Haha.

I am beautiful and I know it.


Mentara ni, the lady tokey kedai tu yang suruh aku ambik gambar budak tecip ni.  Bukan tak mo.  Haha.  Pening tengok dia.  So I caved.

Tidak cukup dengan itu: 
"Lu Mama bikin gambar sama Abang la...  Sama-sama...  Sangat kiut wooo...  Aiya manyak cantek la...  Kasi posing machiam ini...  [pose] Ini machiam kasi pegang blah blah blah... [pose]" 
Waaaa tokey kedai beskal, lu kasi tukar profession lei.  Pigi ganti itu Ms Jay ANTM!

Yang berdua ni pun tersungit-sungit...


Machiam mana pun, Mak tak nyesal dengar cakap pompuan tu!
...sebab ini lua olang sangat kiut wo...


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails