There was an error in this gadget

Thursday, June 28, 2012

Taman Tasik Perdana

Watikah hari ini adalah...

Sometimes kami akan ke Taman Tasik Perdana during the weekends.  Activity ni cuma valid kalau dapat keluar pepagi ke sana.  Lagi pun kalau lambat, sengallah nak mencari parking yang penuh je and susah kalau engkorang nak kena gostan.  Tu macam...  Kalu hang ni Schumacher la.  If not pun, if you are Daud Padangtembaga (David Copperfield) where you sadenli find yourself terpinga-pinga on top of the Great Wall of China walhal nak buat disappearing act nak masuk main road je.  Haha.

Papa took the boys naik beskal.  Seperti biasa, Abang Long dah kat hujung, sebab dah namanya pun sulung...  Dia kena dulu wat...  Tapi tak lah.  Itu kan tengah nak turun bukit.  Tersangkut Abang Ngah kat tepi tu.  Dia tak reti sangat nak guna brek lagi. 

[Oh which reminds me last Friday Abang Long ada sebut brek dia dah patah and he actually showed me the broken piece!]






Kat tepi Taman Herba tu, near where the public toilet for the whole area tu, there is this glorious HUGE tree.  I wonder dah berapa tahun umur pokok tu.  For sure dah macam-macam jenis orang dia dah jumpa.
Aku amik je dedua gambar sebab tak leh decide gambar mana yang lagi elok, boleh??






Aku ngan Cik Adik stroll guna her stroller.  Behind it, ada tapak semaian pokok la kut.  Aku teruja bab pokok-pokok ni.  I like. Tapi tangan akak ni panas.  Kalau BELI pokok pun pokok boleh mati, jadi apa kes, kan?  Impossible la kan kalau beli anak pokok limau purut pun boleh meninggei.  (Sedih ai)





Cik Adik ni suka jer.  No nid walking.  Mak only walking roundabout. 





Pawpaw dah capek nak kena kejar dua orang budak lelaki yang sorangnya, suka jalan sesukati dan yang lagi sorang, nak bawak beskal tu sebenarnya tak berapa reti, tapi nak jugak naik beskal.





I don't remember which son took this photo.  At least the gambar turned out to be decent and makes me look smaller.  Hiks. 




Hari tu memang rezeki lah.  Cuaca dia baik.  The sky was clear.  Aku rasa comey je the turn out of the photos.  Ni bukan guna camera lensa beso tau.  Guna camera kecik tu je.  Elok je jadinya. 






My favourite photos.  Macam kitorang kat Wollongong Ostolia je u'olls... 













This one turned out to be so cantik, kan?



 

Itu je.  (Ni yang membuatkan rasa macam nak kena pegi je lagi sebelum puasa ni).

Nadia.Is.Considering

2 comments:

Desert Rose said...

Tu tempat aku bercinta dulu. Yes i know , very the hindustan bercinta di taman tasik.

N i like pokok . so much. And love the pic of abng long wth the 2 pokok behind him. Like both, the bang long and also the pokok. Unique. Pokok apa tu?

Nadia Is Cute said...

Saya dah cuba berkali nak jawab komen akan tetapi punca internet utama saya, tidak mahu membuka page on explorer and firefox lagi cam haram bila nak kena connect back into google. Maka...

Hebat hang. Tengok show kat Panggung Aniversari ka?

I dono la the name of the pokok. Tak terpikir pulak nak mendokumentasikan info dia. Since we dono, then I hereby name the pokok as Desert of Rose Anak Pakcik. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails