Jumaat, 15 Julai 2011

Projek Sikret

Watikah hari ini adalah...

Pada suatu hari, I was busy going back and forth doing something else kat bilik tidur.  Ada lah dengar-dengar macam ada aktiviti dalam bilik air yang dekat dengan tempat tengok tv tu.  So I thought got la any of the kids pergi toilet or what not.  Sekali tengok la kejap.  I saw a strewn of papers all over the study table and floor, trailing into the bilik air.  Tau-tau je sorang tu dah basah seluar dengan baju kat perut.  Tangan pun of course dah lencun bertitis-titis air jatuh kat lantai.  Intai dalam bilik air...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/

SURPRISE!!!

Can you see the kertas-kertas terbenam kat dasar tempat mandi budak tu?

Aku pun apa la lagi! Bising Ya Ampun la jadinya...  Tapi masalahnya, kalau aku bising pun, dia pun bukannya berapa paham nak jawab and eksplen sebab yang tukang buatnya adalah... 


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/

BUDAK TECIP NI!!!


Bertuahnya aku... :)



Memang bertuah punya budak.  Tak pasal, semua abang pun kena bising.  Ye lah.  Kalau bukan yang besar-besar tu yang mengajar, mana pulak dia nak tau eksperimentasi macam tu kan?  Tapi terpinga-pingalah jugak dibuatnya sebab tetiba je Mak korang jadi raraksa kan?  Haha.  But what...  You think, you small, can get away so simply-simply ka?  Ha....  Mak suruh jugak si kecik tu kemas balik her little mess up.  Amboi...  Noti-noti pulak dia, ya...

Dan resultnya adalah dia dengan bekerja keras membersihkan the mess up.  Berbunyik la gedebash-gedebush, klong klang kleng dalam bilik air tu.  And so we have the end result of it...

HASILNYA ADALAH...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/





Jadi la kan...  What more to expect for a 2 1/2 years old little girl :)

Haha.  Apa la yu ni Dik...  Macam nak bukak kilang recycling kertas je.



Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails