Khamis, 11 Ogos 2011

BedeKEK!

Watikah hari ini adalah...

Abang Ngah's birthday is coming up.  Walau bagaimanapun, Cik Adik yang hari-hari balik skool dok sebut,

"Atek nak bedeKEK!" 

"Papa, Atek nak makan KEK!" 

"Mak, Atek nak bede!" 

Once ada dia dok sebut berulang kali:

"Atek nak itikel"

I was like, "Apakah Dik...??" kat dalam dado ni.  Yang ye pun dah naik pening sebab nyaring sungguh anak girl aku itu and it's on repeat. Sekali dapat translationnya.... 

"Atek nak itikel" = "Adik nak Hello Kitty bicycle"

Ko.  Boleh?  Mana nak carik?  Siapa yang translate?  Bapaknya.  Rupanya dah berjanji ngan anak dara tu nak pi carik Hello Kitty bicycle.  Dengan ini saya mengucapkan tahniah dan selamat mencari.

Kesian kat awak, Dik.  Lagi kesian kat Mak sebab Mak yang jiwa emo jap sebab sekarang ni, birthday Abang Ngah yang sampai dulu dan awak tu punya is ONLY [eyes rolling sambil pejam mata] in November.  That would be SELEPAS Abang Ngah, Emak, Abang Long.  You last.  Skip sebulan, Papa punya turn pulak.

Takpe.  Meh tengok Dekorasi Kek Bersama Akak Ko Nadia.



Cookie Monster ni is sooo cute!  I would have never thought of this!
 

Then if there's Cookie Monster, there must be one ELMO!



Then this jungle fever pun I think menarik.



And this Bugs Bunny...



Dainesor ni pun best.  Wood chips tu... guna ikan bilis... kah??  Haha.



This one I know.  Kalau aku buat, musti anak aku sayang double.
Masalahnya, kalau aku buat kek tu, mesti tak sesiap sebab...
asik temenuuuuung je kat kek kosong tu.
Akak boleh jadi blank.



Teringat kat Abang Ngah!  Mata dia sama je besar ngan tortoise tu!



Uish seronoknya Abang Ngah kalau dapat kek ni...



Tapi rasanya kalau dapat kek ni pun, budak suka! 



Bob the Builder ni memang classic!



Dan yang digilai ramai!
Aku sendiri pun nak kalo dapat kek Spongebob Squarepants!



Ooooo... I loike...



Oooooo...  I oso like the kapkeks...

This one reminds me of Shaun the Sheep dengan Timmy Time



I soooo suka yang ni!



Aaaaaand finally...  Madagascar!

So last-last?  Kita tengok je la kek apa yang Abang Ngah dapat.  Mak cuba ya....


Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails