Khamis, 10 Januari 2013

Brain Invasion

Watikah hari ini adalah...

Boleh tak nak cakap hari ni adalah membosankan?  Satu benda pun tak jalan.  Okey.  Tipulah.  Dua benda baru je jalan.  Dia rasa macam...  Macam tak senang.  Macam...  kalau kita tengah baring kat atas katil dalam bilik tu jadi lagi best lah.  Ke...  Gi minum, makan light-light food kat luar Sooka ke...  Angin sepoi-sepoi...  

Aaaaa...  Tu macam best.  

Oh baru ni my niece was watching documentary of Japanese invasion ke atas Malaya.  Jam tu, terasa betapa ignorantnya aku sebab I didn't know yang jalan rel ketapi maut Siam-Burma tu, telah melibatkan juga pemberian tanah Malaya kepada Siam.  Then Atok was like, angguk-angguking masa the show said that.  So I tanyalah Atok, mana area Siam nya yang previously was Malaya.  It is from province of Pattani ke bawah.  Aaaah...  And this all happened in the 1940s.  I consider tu kira masa baru lah.  So ya, saya berasa sungguh ignorant.  Masih ignorant.  I thought the only barang sensasi yang I tau ialah, Phuket was actually kita punya because there is no word in Siam yang membawa maksud kepada nama pulau tersebut.  Phuket is actually 'Bukit' in our language. 

Saya tengah terasa macam nak tengok henbeg leather lah.  Bukan nak tengok.  Nak cium bau.  Dakap sikit.  Kaler-kaler yang turqoise ke.  Amazing green ke.  Tetiba je.

Tapi kalau gi lepak ngan kengkawan saya lagi best.  Tapi bizi je diorang tu nox...  

Dah lah.  

Tapi nak share lah jugak satu henbeg Tods ni:



Kaler henbeg ni cantik kan?  Kalau ai pakai, harus ia matching dengan warna mata ai. ni.  Matching.  Ai loike... Harganya RM2,550 pun hampir memuntah darahkan diriku ini.  Takpelah, silalah sila beli kepada yang ada bajet.



Nadia.Is.MentalDahStabil

2 ulasan:

mizzura berkata...

Suke gak design nih...apa nama eh...lupa plak time taip ni...kalo nak kena pose lama ni...haha..

Nadia Is Cute berkata...

Kita pun tak tahu apa ke nama design ni. Hihihi. Janji, awak pun kata henbeg ni cantik. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails