Isnin, 2 Julai 2012

Bila Pawpaw Tiada, Mak Boleh Jadi Raraksa


Watikah hari ini adalah...

Something always happens when Pawpaw is out of town. 

Ada sekali tu, Cikgu message Mak kata Cik Adik mungkin tak sihat.  Dibuatnya pulak that morning bila hantar dia pi skolah, SEMORANG tak ada/tak sampai lagi.  Dia sorang pinses budak kecik je yang ada dalam kelas tu.  Well, dia, dengan Cikgu dia la kan...  So ajaklah dia masuk kelas Abang Ngah.  She seemed fine.  Tetiba je Cikgu meses.  And it was around 10:00am ni taw.  Awal tu.

Dialog cam kat bawah ni.  (Aku siap taip balik.  Guna PowerPoint, pindah masuk Paint, pastu framing and watermark guna PhotoScape.  Boleh?  Rajin kemain tak betempat.  Tapi idak lah tak betempat...  Betempat, only for YOOOOOUUUUUUU....)

Cikgu kaler BIRREW.  Mak kaler MERAH SAGA.


Memang nak kena jentik Cikgu ni tau.  Patah hati tumbuh kembali ko buat aku kat opis.  Cik Adik tu kalau menangis, memang ko akan patah hati tengok sebab masa dia nangis tu, dia betul-betul patah hati.  Berjangkit kat ko.  Nangis dalam sepi.  Menitis je air mata.  Bila orang tegur, baru jadi cam Oprah's UGLY CRY. 

Tak ke patah hati dibuatnya tu? 

Ye. 

Dan kejadian is on repeat.  Boleh tak? 

Boleh tak?

Boleh tak?

Pastu bila kol si bapak nya pulak, bila aku expect dia ulit anak dia on the fon dengan ayat-ayat cinta seperti bila aku majukan usul mengharap ia disambut:

"Pawpaw pergi sekejap je kan?  Nanti Pawpaw balik...  Sebab kalau lama-lama nanti Pawpaw miss Cik Adik kan...?"

---> "Ok.  Nanti Pawpaw balik." [line is disconnected]


"Pawpaw nanti cepat balik ya, bikos Adik nanti lindu dekat Pawpaw..."

---> "K...." [line is disconnected]


Oh.  Nasib baik hati Mak tabah.  Dan nasib baik hati Adik tu tabah.  Dia pun terus melangkaukan kakinya masuk ke bilik tv untuk tengok cerita Upin dan Ipin.  Tak kesahlah Dik.  Janji ko tak menangis panjang.  Boleh sakit mata tu kalau terlebih nangis.  Pastu Mak ko sakit dada.  Abang-abang ko sakit telinga.  Ye lah.  Dengar Mak korang dah givap.  Soh engkorang pulak pujuk Adik.  Ajak Adik main.  Ajak Adik buat apa ke benda yang boleh lah.

Last-last...  Mak serender iPhone kat Adik. 

Selamat.

Hehehe.



Nadia.Is.Hehehe


Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails