Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.

Isnin, 1 November 2010

Birthday Party SriQys @ Somban

Watikah hari ini adalah...

Pada hari Sabtu yang lepas, kami telah ke Somban.  Di Somban, kami telah menghadirkan diri kami sendiri ke sebuah majlis.  Majlis tersebut merupakan majlis partay.  Partay itu menyambut ulangtahun kelahiran seorang budak tecip berumur satu tahun.  Walau pun budak tecip itu satu tahun, supply gegula di partay tersebut mungkin boleh berjaya merongakkan anak-anak orang lain.  Haha.  Bess beb.  Seriyes. 

Silap aku tak amik gambar partay pack dia.  Siap ada DingDang ko...  Aku nak terpensan okeh.  Pensan in happiness. [Yeay]


This was the table layout that MamaSri was
hardworking at.


Off course, teruslah nak sarung party hat itew kan??

Aku dan perempuan Mrs Xi.  Hik hik.
Eh eh. Aku tercocok ko ke Mek?  Haha.

Gila ko...  Kitorang jadi gila bila ada teh bunga ni...
Teruja gila babas okeh!

Yang ni adalah sewaktu aku tak perasan kehilangan camera yang anak
aku telah secara tiba-tiba merangkap menjadi cameraman
tak official majlis tersebut.

Miss A telah diambil gambar oleh Abang Ngah-razzi
[kata nama gantian baru dengan Paparazzi. haha]

Cupcakes!  Comel.  Tak ai kenot makan sebab
ai memang kenot makan kapkek.  Donch ask
me why...

Badut yang merenguskan anak aku.

Namun anak orang lain nampaknya terpegun.

Ni kut yang paling terpegun??


Nampaknya mereka-mereka ini lah yang
PALING TERPEGUN!

Kek budak tecip.

Kek yang comel macam budak itu.

The balloons that filled the whole room.
Gila ko.
Aku dah siap kata kat Mrs Xi aku nak tidoq situ malam tu!!

Amacam?  Ada nak join aku tak??  Hahaha.

MamaSri and dotter masuk mengadap
Tuan Badut.

For sure budak tecip tu konfius...
"Ankel...  Is this your partay... or mine...?"

Badut says "Hooray!!!"
And the budak tecip is still... "What yu doing Ankel?"

Happy family! [YEAY]

The cake cutting.

Anak-anak henjiniers dan future henjiniers.  Ko tak caya,
ko pi tanya Mr Xi.  Haha.

Anak henjinier yang... nak kena GEGET PIPI! [Fuh]
Bulat ko.  Tepok baru tau!
Ada lagi gambar ni.  Tapi entah kenapa, menatang ni tengah sentap ngan aku dan refuse to let me put in more pictures. 

Ko lagi suka bila aku meraban dari bila aku lekat gambar kat sini eh?

Blah lah.  [Bluek]  Maka aku harus exit dan kembali ke page inilah, nampaknya.


Mesmarized.  Haha.

Taking SriQys' spot where she waits for her Mama
to patiently park her car every evening when she
comes home from work.
I suppose, that IS the best part of any child's day.
Walau yang manjat grill pintu depan rumah pun!
Hahahaha.  Uish!

Encik Yemey yang sedang diikat beylon itu.

Dia pulak nak ambik turn kat tingkap.
Bess wooo... dok balik kelambooo...
Heheheheh...

Birthday girl SriQys.
I was like, "Alamak! Belon dah fly to the sky!!!"

Sekali tengok...  Dan penyakit ini kian merebak
secara mendadak.
Tengok la ka budak berlengas ni.

Then I saw Cik Adik this way.
But wait...

Wabak melepaskan belon ke udara itu telah
disambut oleh anak daraku itu.
Oh.

And picture of the mommas and dotters and sons.
Abang Ngah jam tu, aku dah tatau ke mana.

Akhirnya everything's in and it took me the whole day to slowly do this.  Aiya.  Am I a patient person?  [pause] Sometimes I surprise myself at the length of being patient. 

Whatever it is, baju MamaQys tu...  Aku macam nak pensan okeh.  The whole time, mataku hanya tertumpu kepada mekanan, belon-belon itew dan pada baju dia.  Takpa la.  Nak nyedapkan ati sendiri, I tell myself, bukannya boleh muat pun kalau aku dapat baju tu.  [Huhu.  Sedih.]

Okaylah.  Mission completion.


3 ulasan:

white_child berkata...

huwaaaa.. i oso laik the baju of mamaSri....but kim salam je dgn lelemak ini...anyway, nice plot of stories...ehe....aku tetiba rasa comel terlebih..wakakakka...

kena puasa karbohidrat ni...huhuhu

Nadia Is Cute berkata...

ko juga telah mengingatkan aku bahawa aku pun dok ganti puasa lagi. harus lah harus...

ps. ko memang comel!

pps. amacam? jom pi kuantan!!

Nota: mcm bangangkan nak pi kuantan, walhal si MamaSri dah bagitaw kat mana on FB boleh dapat baju dia itew?? haha

melmonica berkata...

Awesome birthday!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails