Selasa, 2 November 2010

kisah aku dan moon

Watikah hari ini adalah...

Moon and I have been friends since we were 8 into Darjah 3.  Tinggal satu row rumah.  Main sama-sama.  Often get kicked out of her house by Kak Pah when it was Moon's time to practice her piano.  Sama-sama juga makan bunga raya kat taman.  Makan macam sireh kau.  Abih tu bila dia pindah, aku makan bunga tu sensorang.  Nak buek camno.  Rindu la kata...  Haha. 

But throughout the years, susah betul kitorang nak berjumpa.  Sangat.  Aku tak tipu.  Ai jujur yu...

Then when we finally did, after more than a year, this happened!

Moon and I

Okeilah.  Maybe I'm just feeling melancholic about it all.  That's why I edited it as such.  That's how I want it to be remembered.  Us playing in the taman again.  Main mekap yu...  That's what we do best!  And ai tew yu memang bess giler.  Dengan rambut aku ngerbang!  Itu rambut aku bukak kendian. 

But then again...  Aku yang berpakaian baju Bapak aku [sori Pak] ngan suar suami, rambut gerbang kat tetengah KL tu, orang sure takut nak bertembung ngan aku.  Bukannya apa.  Orang musti ingat aku ni orang gila.  Guataktipulubeb.  Memang ada sorang mamat ni siap tenung dan toleh ke belakang on his kapcai yang mana nasib baik takde keta jam sebab kalo tak confirm boley eksiden jam tu.

Anyway, there was a dance thing going on with the theme takut-takut la gitu.

Zombie Dua Ekor
I should've pinjam Bapak aku punya kain pelikat.
Kalu itu, confirm.
~ Zombie Kampung Pisang Goreng ~
Haha.


Zombie baru balik shopping. 
Tak larat kan?  Haha.

Moon got called at top 12 Best Dressed.
L-R: Cruella Deville, Angel, The Host as Drakula, The Baby Devil,
Obiwan Kenobi & anak dia as Darth Vader, Moon as Witch Zombie,
Angel of Death yang tak scary.  Haha.

They had to do the walk.  And so...
Obiwan and Darth did their thing.
Budak tu sangat kiut okeh sebab dia dok je gitu
sampai abeh partay.

Moon and May.
I think May came as a Twenties Girl kut.
For the Best Dressed, Moon dapat kapkeks from
Vanilla ke hapa tah nama kedai tu.

Now scrutinizing at the kapkeks. Hehe.

Amacam.  Suka tak?
This, I had to try bekos it said so like branded name.  And it was okay.
Wasn't too buttery to make me feel sick atau pun menyesal
seumur hidup.  He he. 

Entah bila la lagi we get to do this.  One thing I know for sure, you just can't plan with this woman.  It will happen, when it happens.

Cheers to 26 years of friendship, Moon. 

[Ha'ah.  Bukan engkorang je.  Aku pun sesangat la amazed that it had been THAT long!] 

2 ulasan:

white_child berkata...

aku nk ikot lenkaliiii..tolong tolonggg..nak ikoootttt.. [skrip nyibuk ditaja oleh minyak cap belon terbang]

Nadia Is Cute berkata...

okeh... minyak cap belon... adakah itu minyak pemanas durex...?

OH.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails