There was an error in this gadget

Thursday, August 18, 2011

Kembali setelah menghilang

Watikah hari ini adalah...

Sorry sebab agak lama aku kehilangan.  Aku tido.  Sepanjang duration tersebut.  Aku tak berbuat apa-apa lain.  Aku adalah Sleeping Beauty sebenarnya.  Oleh sebab itu, agak susah aku nak menjana kesegaran dari overdose tersebut.  Ada la sikit side effectnya.  Tapi bukannya dengan sengaja.

On Saturday we had an early birthday gathering for Abang Ngah.  His real birthday was on Wednesday.  Malam tu masa tengah-tengah makan, tiba-tiba Cik Adik muntah.  She already was having mild flu a couple of days before.  So I thought, takpelah.  Mebe nak keluarkan kahak, that's why she vomited.  Then malam tu, high fever throughout the night.  Then high fever throughout Sunday.  Malam tu dapat ubat kat clinic.  She was 40 all the while.  Even dapat ubat montot pun, it didn't subside.  I had to give her PCM just 2 hours after that.  Then only her temperature turun and she started sweating all over.





The thing about my little girl is that, dia jarang sangat sakit.  Sekali kena, beginilah jadinya.  Then I pun was feeling under the weather with a bit of migraine.  Jadinya on Monday, both stayed put in one place and slept ourselves out.  I couldn't send her to daycare begitu kan.  Rusuhan Mak, Bapak, Atok, Pak Sedara dan Teacher dan-dan tu jugak.  Buat jangkit kat anak orang.  Itu sangat... ... ...

Then she was alright throughout siang tu.  Especially after she has had sleep.  Funny sikit sebab suara dia berubah bunyik macam lohong.  And she was enjoying using it to cry and go "Eeeeeeeeeee...." [E taling tu ye, u'olls] rengek because of how it became.  Takpe lah.  Janji dah sihat.  Sampai sibuk nak lipat baju, berebut ngan Mak ko.... 

Walau bagaimanapun, by the time nak masuk Maghrib, dia jadi balik.  Panas again.  Constant temperature.  Throughout the night.  And to cut the story short, malam tadi je yang dia tidur, without suam pun rasa kat dahi.  Maka, sangat Alhamdulillah.  Adik dah sihat.

Cuma pagi tadi bila gerak Abang Long nak sahur pulak yang Abang Long pulak demam.  Maka itu hari ni dia tak gi sekolah.  And just now Atok called.  He has ran up a higher temperature.  Nasib baik tadi bawak ubat.  

I think it's time for me to check on them.

So, babai.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails