There was an error in this gadget

Wednesday, July 25, 2012

Lima Hari Pertama

Watikah hari ini adalah...

Entah kenapa hari ni begitu permasaalahan network yang membabitkan layout komputer.  Tapi takpe.  Janji still can email in and out.  Kalau tidak for sure akak akan nanges.  Terrible ugly cry. 

Hari ni dah hari ke 5 puasa.

Hari Pertama (Sabtu)
Abang Long puasa penuh.

Mak masak ikan bawal hitam masak tiga rasa.  Orang kata berasa, tapi tak habis-habis.  Mungkin sebab banyak hasil makanan.  Sorang bawak tu, sorang bawak ni.  For sure, nak hadap je jelly MokTeh tu.  Sebab Mak memang suka jelly.  Hihi.


Hari Kedua (Ahad)
Abang Long puasa penuh.

Mak nak Buah Melaka.  Tapi takde pulak yang ada.  Ramadhan masih muda kut.  Tukang buat kuih belum teringin nak makan lagi.  Hihi.


Hari Ketiga (Isnin)
Masa sahur masuk malam ketiga tu, I told my help, goreng nasi je.  Semua bawang dah dimayang siap dalam peti sejuk tinggal jadi je nasi itu.  Then I had trouble sleeping...  dalam 12:30 gitu.  Tapi dalam sedang drifting tu, she oredi ketuk my pintu.  I went down.  It was 1:15am tapi barang makan siap dengan teh o dah siap menanti.  Tergelak gue.  So I naik lah balik.  Nak tunggu 4.30pagi.   

Nak buat lagi tergelak is when aku sedar je dah pukul 5:30pagi so dengan pantasnya semua makan sahur cam motobot.  Dan mentara tu dok ketuk pintuk maid, dia pulak tak bangun-bangun.  Rezeki dia tak bersahur lah agaknya.

Alhamdulillah, Abang Long puasa penuh.

Mak masak ikan broil masak kicap.  Mungkin lagi berasa kalau tambah garam sikit or just a bit of sos tiram.  Lagi banyak kentang lagi best kot.  Or mungkin sebab warna dia tak ceria.  Kalau dibandingkan dengan pizza margherita, pizza tu lagi menarik.


Hari Keempat (Selasa)
Mak penat semacam.  Mak tido awal, Mak tak bangun-bangun.  Kesian pada Abang Long.  Pergi mengaji and sekolah rendah tak bersahur.

Alhamdulillah, Abang Long puasa penuh.

Dia kata dia nak Ciken Foldover, Mak terus tunaikan.  Habis satu tu dia makan.  Belum lagi yang dia meratah.  Of course, he's a growing boy. 


Hari Kelima (Rabu) - yakni hari ni lah kan
Hari ni Mak tanya Pawpaw nak makan apa.  Pawpaw kata nak JM Bariani.  Mak tepon JM Bariani.  Mak dapat JM Bariani.  Nanti balik opis, Mak pikap.

Dapat beriani gam ayam, beriani daging and lauk je, kambing. 

Cukuplah kan?

Bagi yang tetiba rasa cam best je nak JM Bariani, you can reach at this number for Seksyen 7 Shah Alam branch:

No 5, Jalan Plumbum R/7R,
Seksyen 7 Pusat Komersial, 
40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan
Tel: 03-5511 2407

Lokasi kejadian adalah landmark JAKEL Seksyen 7 Shah Alam.  You can call them up and then pickup later.  Tapi kalau you nak ambik large order, you can print this form and buat order.  You call up the mobile number situ k, donch call me k...  Saya tak reti pun cemana nak masak beriani.  Hihi.


Click to enlarge

 
Okei, selamat menjalankan ibadah dan selamat berbuka puasa.



Nadia.Is.Comel

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails