There was an error in this gadget

Monday, March 21, 2011

Kitchen Designs

Watikah hari ini adalah...

I spent last week berangan.  Berangan sesikit.  Berangan...  Nak dapo bess.

My perfect kitchen would be, having an oven big enough to bake 2 cakes, brownies, roast chicken....  Then microwave is just so optional.  Yang current ni pun bila takat pasrah je baru guna.  We try to cook our food for one time consumption je.  The wash basin would be perfect with double basin.  Those kipas pusing ventilator.  Lantai dapo pakek biji batuan. 

I found a few online.

I like this concept.  Sebab ada play area.  Boleh?  Haha.
Tapi kalau dah rumah kecik...  Apa sangat play area ler sangat kan?



This, would actually be most likely the kitchen for me.
Tapi jangan haraplah ada carpet tu kan kat dapo...  Gila apa aku
nak kena dera maid aku nyental menatang tu setiap hari??


Saya rasa saya suka the pop of colour.  It's different and nice.
Fefel can be an option instead of red, kan?



This, I googled for small spaced kitchen.
Rasa cam nak pensan okeh...  Sebab saya suka...
Tapi apa ke jadahnya aku nak guna ni...  Haha
Tapi suka...
Macam statement tak blei blah!

Macam nak pensan juga... 
This one is size-able more usable for me. 
Then again, mana pulak nak cari menatang ni kat sini??



This is nice...




But I LOOOOOVEEEE this! 
This would be my dream kitchen.
All in stainless steel.
Jantung adalah dup dap dup dap dup dap...
Then tetiba je kat celah tu ada Kitchen Aid kaler ijo ke...
...di samping washing machine LG kaler merah...
...matching ngan fridge kaler merah juga...
Pastu ada small pots of herbs all around it.
*sigh*



I love the personalised table top!
Love!  Love!  Love!




This is kitchen googled for small spaces juga.
I love the eclectic feel. 
I actually love this.  Love this.  Cumanya...
I dono if this kitchen is use-able for me.
But I love it!




Saya suka tetiba je ada kaler merah.
Dan saya suka ada island. 
Bekos I like having working space to chop here and there...
everywhere...
"HAI-YAKKK!!!"




The green is nice.  
Kalau rumah aku panjang, takpe
jugak.  Ni kala tak berapa panjang.
Sontot yang ada. 
Lagi pun I don't quite berkenan yang pepanjang.
Macam, tak practical rasanya, jarak terlalu jauh nak tubik. 
But love the colour pop.



The feel is what I rasa, closest to heart.
Lampu tu je nak kena letak chandelier yang kecik sikit.
Hehe. 
Aku kan bukan diva.  Kecik-kecik cukup la...
Homey.  Got the stainless stell ovens.  Double basins. 
The kitchen window.  The dining table so dekat to the kitchen.
Maybe I'll change the green to red or fefel wash-off.
*sigh* 


Tapi dalam banyak-banyak perkara yang aku dah google dan angankan, aku rasa lah kan, kalau aku adalah more jutaria, aku adalah akan mengangkat ini, bukan saja untuk rumah aku...  aku akan letak di rumah Mak aku, Mak Mentua aku, biras-biras aku dan sebijik juga aku akan dudukkan kat rumah ko White Child.


-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-




Amacam?  Hebat tak?  Gila ko rasa tak hebat...  Terkesima aku. 
Aku telah ternganga sambil meluahkan
"Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......."
panjang gila...


Ko tengok je la kan....  Tempat air, tempat sayur, tempat kopi, tempat daging aku tak tau kat mana.  So kalau kena beli separate freezer, sila beli sendiri okeh...  Haha. 

Macam mana pun, I found...


-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



I think I found one that is so far perfect for me. 




 Amacam?

Kitchen aku tu akan bersaiz tidak besar dan agak compact. So the sizing, the cutting, is nice and simple. Change of colour is exceptional. But it makes this kitchenette roomy walau sebenarnya side by side, cuma boleh masuk 1.5 orang bersaiz badan dan bontot macam aku ni. Haha.


Dan dan berangan nak pakek peti ais 3 pintu lebar eh?  Haha.  Ala.  Mentara tu rumah aku adalah potongan tak hengat punya.  Korang datang rumah, laung-laung pun tak jumpa aku kat mana.  Siap boleh main nyenyorok lagi.  Tau-tau, korang dah sampai Magika.  Haha.  Hambek kau!  Mentara tu, sorrie...  Ai kenot hepchu...  Sapa soh main nyenyorok time maghrib??

Moral of the story is, cariklah kitchen yang molek dihati agar semorang tau boleh carik ko kat mana.  Paham??

Pastu korang jawab sebulat suara:  Baek Bossssss..... (sambil kuis-kuis kaki)

Ye.  Bagus...  I like.


1 comment:

cinta said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails