Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.

Selasa, 15 November 2011

Cik Adik's 3rd Birthday

Watikah hari ini adalah...

Cik Adik turned 3 on 14 November 2011.  Kitorang tak plan apa-apa so apa yang ada was what pulled literally at the final hour.  I got out of the office late, then it began wanting to rain.  Then Papa said he's stopping somewhere for a while and told me when he was moving back home.

So Mak pun tunggulah kat rumah dengan Abang Long for Papa.  The kids were at Nenek's just waiting for us there since after school.  Mentara tu, Cik Adik dah call.  Then Cik Adik called again.  Lepas tu Nenek pulak call.  Lepas tu Nenek hantar sms.  Pressure siut.  Haha.  Kata Nenek diorang dah macam mengantuk.  Ye lah.  Mentara tu pun dah 8:30-ish and it was raining lebat sabung-menyabung.  Kesian kat Papa tu yang gi balik keje naik motor.  Nak buat cemana kan?

Bila Papa balik we'ols tekojot.  There were this big pile of stuff that I just had to ask, "You bawak ni semua naik motor?  You sumbat kat mana??!!"  Yang paling best, satu pun tak basah you...  Papa ni magician la...  Dan Papa lah yang terhebat...

Then Nenek pun tolong buatkan kek kecemasan.  Sebab dalam keadaan kecemasan, aku terus call Nenek, "Ai tak shempatlah nak beli kekk.  Ai rasa bersalah yu...  Cemana nis.  Tolongs ais..."  Dan tetiba je Nenek 'Dush!\Dush!\Dush!' [Reboot/Reboot/Reboot] anak dia.  Anak dia pun tergolek.  Nenek menjadi juara sebab pull off one kek just like literally 45mins before we got there. 


Ni kek, cantas je gambar.  Kami hepi!

Cik Adik tu punya la suka!

Look at her.  Dah out of control sket.

And dia sedang mengira waktu.  Siap prektis tu, like 5 minutes
before dengan MakLong.  *fuuuh* *fuuuh*

Still excited :)

And Papa helps to cut.

Pastu Abang pulak yang excited.

Dah mula nak korek-korek gambar Hello Kitty tu.

Pastu marah Abang, sebab Abang nak take the candles out.

Maka dengan wajah yang penuh konsenstrasi, dia cabut the candles out sendiri.

Adik bukak prezen.  Abang Long belikan dia kat sekolah.  Terharu Mak.

Just the night before, dia dah tanya boleh tak dia nak belikan Cik Adik barang kat koperasi sekolah.  Mak pulak dah irritated bikos, jangan nak belanja-belanja hepi-hepi boleh tak? 

"Awak nak beli apaaa?  Janganlah beli-beli simply je you ni." 

Pastu aku tengok muka dia clearly confused and zoned out.  Pastu dia angkat tangan dan garuk kepala.

"Tak tau??"

Tak tau???  Pastu Mak tengok, Mak pulak angkat tangan dan garuk kepala.

"Awak nak belikan untuk harijadi Cik Adik eh?"

Still zoned out dan garuk-garuk kepala.  "Ye la Mak."

"Boleh, boleh beli.  That's so nice of you..."

Heh heh heh. 


Tu dia, Abang Long belikan Cik Adik buku Angry Bird.
*terharu ai*

Bukak hadiah lain yang supposedly dari Abang Ngah pulak.

She's such a Hello Kitty chick!  Huru-hara dah jam tu beb...
Tapi nak tengok tak yang paling best tu apa?

Paling-paling best bila time tido pun aku dah tau beza itu anak aku ke, bantal ke, bapak dia ke...  Haha.

Gebu Papa tu nox!

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/


HELLO...  IT'S AS BIG AS SHE IS YOU KNOW!



Aku tau lah quality gambar tak elok.  Aku ambik guna BB je.  So tengah-tengah nak adjust, Abang Long tetiba lak rajin nak membersihkan depan tu lah, tertonggeng-tonggeng nak enter frame.  Maka... 


Pemenang hadiah bulanan peraduan gores dan menang

Mak sayang u'olls okei!


Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails