Jumaat, 7 Januari 2011

Hospital - Night 3

First of all, Cik Adik is cute.

Second of all:

"After 1-hour the nurse forced me to wake my girl up for Smecta & Pcm, my girl stands to both purge (she had no diaper on) and vomit altogether on the bed. So I carried her to the toilet, undressed her soiled clothes and put her under the shower; this same nurse came to ask me, if my girl soiled the blanket as well. Omg. I'm in the bloody toilet and you're out there la kan... [pause] She asked me three times."

Now. That was my FB update pagi ni.

Bongok ke hapa?

Aku dengan tengok leggings putih anak aku dah jadi kaler mustard pun dah berasa agak parah. Belum lendir yang tersemat secara surprise kat belah dalam seluar tu. Baju ngan muntah lagi.

Eleh. Kalo aku bagi Eja tengok/rasa dengan tangan/cuci seluar tu pun musti dia pun terus blei jadi scene drama tamil 16 episod 5 season berturut-turut. Either that or drama indon yang setengah jam boleh tunjuk orang buat mata bulat-bulat, sengih jahat dan segala apa fikiran yang ada kat dalam kepala hotak dia untuk satu episod je. Jalan cerita boley catch up dalam 68 episod yang seterusnya.

Huru hara aku dibuatnya. Of course la I dowan to put more stress my Cik Adik tu. Ni sebok nak tau muntah diarrhea tu kena selimut ke tak. Apakah.

It was like, "HELLOOOOO..." Aku kat jamban, basah, lantai ada diarrhea, sambil baru letak anak aku bawah shower at 1.30 IN THE MORNING; ko kat luar pintu, berkasut, kering, able to walk and tidak cacat pengelihatan... Ko pi lah tengok sendiri! Dan aku memang soh dia pi check sendiri.

Boleh tak memula tu aku ingat dia tanya bandaged line anak aku tu kena puke/poop ke tidak?? At least itu masuk le akai sikit.

Dah la ko pi paksa aku gerakkan budak tu. Tak ingat pun previous nights the other nurses buat gitu pun? Bagi pulak ubat buang angin. Bongok ke??

E.

EE.

E.

EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

Hmph.

Next time it happens, aku soh ko check ngan bapak aku kat rumah tu je.

Bongok.

Nadia.Is.Nyeringai

Sent via BlackBerry from Maxis

2 ulasan:

white_child berkata...

my neiber had a same thing, dia dh bwk anak dia balik, sbb dia kata anak dia n dia sekali tak leh rehat langsung dek kerana nurse yg keep suruh bgn, bang the door, n tak reti2 bahasa.uh!

Nadia Is Cute berkata...

mata panda hari ni. yes. why am i at work.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails